Worm Trojan.PWS.ChromeInject.A - virus untuk pengguna firefox....hati-hati!!!

CG Sponsors




underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,478
Reaction score
4,238
Points
196
Dikatakan Trojan.PWS.ChromeInject.A akan menyerang lebih dari 100 laman web online banking.
Seperti bank bankofamerica.com, chase.com, halifax-online.co.uk, wachovia.com, paypal.com and e-gold.com

Ketika anda login ke sistem online banking, maka worm tersebut akan menyimpan data penting. Serta mengirim ke alamat server Rusia dengan domain ----eex.ru.

BitDefender Labs telah mengesan aplikasi pencuri password seperti program Plugin untuk browser Mozilla Firefox.

Trojan.PWS.ChromeInject.A didownload melalui plugin folder dari software Firefox.
#:-S
 
Sponsored Post

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
plugin apo ek? kiv leh detect ka natang ni?
 

old_code

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 12, 2006
Messages
3,814
Reaction score
69
Points
30
Bahaya nei..kene pakai ie lak kot..
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
65
dorang nak curik username n password ker?
 

old_code

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 12, 2006
Messages
3,814
Reaction score
69
Points
30
mcm ner nak tempis derang nie ek...pakai AV BD ker..
 

asrul07

Active+ Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
3,055
Reaction score
3
Points
25
agak2,bila la serangan ni akan berlaku..den prefer firefox compare ngan IE
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
IE pun tak secure skrg....ada terbaca kat paper baru2 ni...IE pun dh mula kena hack.....high risk gak.....adesss
 

En. Rhoma Irama

Super Active Member
Joined
Nov 16, 2007
Messages
7,565
Reaction score
706
Points
111
tukor ler kepada Opera... insyaAllah terjamin

FX ngan IE dah hancus... nak2 IE, banyak lobang
skang diorg dok serang FX pulak
 

Robotix

Fun Poster
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
huh !! bahaya ni. mintak2 kaspersky boleh detect benda alah ni. risau jugak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register