BTC USD 60,164.2 Gold USD 1,764.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

World Cup 2022 - QATAR

NIAGA PENDANT

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2010
Messages
133
Reaction score
0
Points
10
Kalau pasukan bolasepak negara boleh masuk final 12 tahun lagi kan BEST ?


:-?


_________________________________________________________________


DAPATKAN LOKET SAINS QUANTUM PADA HARGA YANG LEBIH MURAH DARI PASARAN DAN HARGA BORONG BAGI MEREKA YANG BERMINAT JADI AGEN KAMI. LAYARI http://www.niagapendant.com
 
Sponsored Post

sappet kagang

Fun Poster
Joined
Mar 18, 2009
Messages
375
Reaction score
0
Points
10
jangan main kalau.... 12 tahun ada masa lagi tu, nak tengok mesia layak kita kena bertindak sekarang. ibu bapa, guru sekolah dan jurulatih perlu bertanggung jawab sekarang, bukan semata-mata harap fam atau fa negeri. siapa ada anak atau adik atau murid sekolah lelaki umur 6 - 10 tahun, pupuk minat dan ajarlah main bola, ceritakan tentang hebatnya dan glamornya main bola di eropa dengan pendapatan berjuta dan sanjungan diterima. kawal pemakanan untuk bina fizikal dan beri keyakinan untuk kekuatan mental.
 

Bionik

Super Active Member
Joined
Nov 16, 2009
Messages
8,222
Reaction score
59
Points
70
jangan main kalau.... 12 tahun ada masa lagi tu, nak tengok mesia layak kita kena bertindak sekarang. ibu bapa, guru sekolah dan jurulatih perlu bertanggung jawab sekarang, bukan semata-mata harap fam atau fa negeri. siapa ada anak atau adik atau murid sekolah lelaki umur 6 - 10 tahun, pupuk minat dan ajarlah main bola, ceritakan tentang hebatnya dan glamornya main bola di eropa dengan pendapatan berjuta dan sanjungan diterima. kawal pemakanan untuk bina fizikal dan beri keyakinan untuk kekuatan mental.

Cristiano Ronaldo mula bermain bolasepak secara amateur dengan team Andorinha....
Suruh anak-anak mula bermain bolasepak awal-awal ada pro & kontranya. Diantara persoalan dlm minda ibubapa timbul apabila memikirkan adakah anak-anak bermain bolasepak boleh menjamin masa depan yang cemerlang, gemilang & terbilang....atau pun tembelang sahaja sebab ikut sejarah banyak pasukan tak mampu bayar gaji seperti dijanjikan dalam kontrak.
 

forexian

Super Active Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
6,036
Reaction score
61
Points
80
jangan main kalau.... 12 tahun ada masa lagi tu, nak tengok mesia layak kita kena bertindak sekarang. ibu bapa, guru sekolah dan jurulatih perlu bertanggung jawab sekarang, bukan semata-mata harap fam atau fa negeri. siapa ada anak atau adik atau murid sekolah lelaki umur 6 - 10 tahun, pupuk minat dan ajarlah main bola, ceritakan tentang hebatnya dan glamornya main bola di eropa dengan pendapatan berjuta dan sanjungan diterima. kawal pemakanan untuk bina fizikal dan beri keyakinan untuk kekuatan mental.

ibubapa punya fikiran zaman skang, anak2 mesti belajar pandai2 pastu masuk U dan keje hebat2 dengan gaji besar2, main bola ni xde faedah,belajar lagi bagus.....x pernah lagi aku jumpa ibubapa yg fikiran dia, aku akan pastikan anak aku terer main bola dari kecik sampai ke dewasa dia leh main utk kelab europe cam Real Madrid tuh......

:)
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
42,291
Reaction score
1,431
Points
201
ibubapa punya fikiran zaman skang, anak2 mesti belajar pandai2 pastu masuk U dan keje hebat2 dengan gaji besar2, main bola ni xde faedah,belajar lagi bagus.....x pernah lagi aku jumpa ibubapa yg fikiran dia, aku akan pastikan anak aku terer main bola dari kecik sampai ke dewasa dia leh main utk kelab europe cam Real Madrid tuh......

:)

Bola sepak kita belum tahap eropah lgi bro... Lagi pun sumber kewangan antara punca nape bola sepak kita lembab, most player2 africa dah di train di kelab2 eropah since dorang kecik... Kita harap sekolah2 jer ar... tuh pun x kemana...:(
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,621
Reaction score
163
Points
83
ibubapa punya fikiran zaman skang, anak2 mesti belajar pandai2 pastu masuk U dan keje hebat2 dengan gaji besar2, main bola ni xde faedah,belajar lagi bagus.....x pernah lagi aku jumpa ibubapa yg fikiran dia, aku akan pastikan anak aku terer main bola dari kecik sampai ke dewasa dia leh main utk kelab europe cam Real Madrid tuh......

:)

aku ngan emak aku galakkan adik aku main bola..skrg ni tgh suruh dia amik sijil jurulatih..kalau setakat jd pemain bola je, ada limitation utk umur..atleast bila dia dh tak bola, dia leh jd jurulatih pula..mindset segelintir org kita masih bercorak satu hala..sbb tu suka mengikut2...
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register