WORDPRESS leh letak forum,chatroom x???

CG Sponsors




haqi1611

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
3,920
Reaction score
18
Points
25
sapew2 yg otai tlg ajaq k....
cammana nk letak chatroom n forum kat wordpress!!



ni blog sy

linaozemarketing.wordpress.com
 
Last edited:
Sponsored Post

sleepsheep

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
2,263
Reaction score
2
Points
25
sapew2 yg otai tlg ajaq k....
cammana nk letak chatroom n forum kat wordpress!!
chatbox boleh..chatroom taktau plak aku..forumm?? letak link boleh arr..ekekekeke:))

ko pakai hosting sendirik kann?? install jerkla forum ko..:D
 

haqi1611

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
3,920
Reaction score
18
Points
25
hurm

chatbox boleh..chatroom taktau plak aku..forumm?? letak link boleh arr..ekekekeke:))

ko pakai hosting sendirik kann?? install jerkla forum ko..:D
ni aku nya blog....

linaozemarketing.wordpress.com

mcm mn nk install??
 

sleepsheep

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
2,263
Reaction score
2
Points
25
ni aku nya blog....

linaozemarketing.wordpress.com

mcm mn nk install??
adehh..igtkan pakai berbayar punye..kalo free limited sketla penggunaannye..mmgla takleh nak bubuh mcm²..

emm..wordpress free tak sure boleh letak chatbox ke tak..kalo blogspot kompem bolehla..

org lain tlg jawap..ekekekeke:))
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
ni aku nya blog....

linaozemarketing.wordpress.com

mcm mn nk install??
blogU.wordpress.com ini sangat limited dan kalau awak nak install macam2 accessories gunakan blogspot..even ada juga limit dia tapi taklah seteruk wordpress.

wordpress dalam bahasa ringkas - untuk buat post sahaja yer..LOL:D

Actually Thread nih dah ada kat section blogger nih dari A-Z lengkap tutorial pasal wordpress tapi sayang awak guna cermin mata mungkin tak perasan sangat kewujudan thread wordpress tu telah menjangkau luar sempadan ilmu didalamnya. Ada baik tengok kat sana..Tentunya awak akan suka bagaimana nak buat blog dot com awak sendiri menggunakan FREE script wordpress di wordpress.org dan semua limitation you pasti hilang..chewah:p

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=8754
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
aku rasa blh jer..sebab dh tgk laman wordpress skali dgn forum..tp lupa la plak link dia..

yg penting kena pakai hosting sdiri la :D
 

nashburn

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
6,374
Reaction score
67
Points
70
wordpress mmg la boleh buat forum, shoutbox, chatroom etc
tapi kena install kat hosting sendiri
wordpress ni blog engine yg paling aku suka :)paid:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register