• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Wire Transfer

Recommended Brokers


Latest Threads

enkeirp01

Fun Poster
Joined
Nov 20, 2008
Messages
138
Reaction score
0
Points
0
Salam, nak tanye sikit ar pasal wire transfer ni..aku ade transfer fund dr E-trade acc aku..email from E-trade tulis wire transfer dah completed. Tapi aku check dlm acc maybank still xde lagi. Klu cuti dia kira juga ke tak..? Mail complete dr E-trade tu dpt pg td (US petang hr jumaat lg).:((
 
Sponsored Post

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,901
Reaction score
304
Points
0
Salam, nak tanye sikit ar pasal wire transfer ni..aku ade transfer fund dr E-trade acc aku..email from E-trade tulis wire transfer dah completed. Tapi aku check dlm acc maybank still xde lagi. Klu cuti dia kira juga ke tak..? Mail complete dr E-trade tu dpt pg td (US petang hr jumaat lg).:((
dia makan masa nk sampai..
 

enkeirp01

Fun Poster
Joined
Nov 20, 2008
Messages
138
Reaction score
0
Points
0
Owh..ye ker..? Last year transfer juga tp working day ms tu.. Email dpt tulis complete, then check dlm acc maybank terus ada duit tu..huhuhu
 

dikr

Junior Member
Joined
Dec 22, 2012
Messages
50
Reaction score
0
Points
0
tak pernah try..err bole try ni
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,393
Reaction score
263
Points
83
Salam, nak tanye sikit ar pasal wire transfer ni..aku ade transfer fund dr E-trade acc aku..email from E-trade tulis wire transfer dah completed. Tapi aku check dlm acc maybank still xde lagi. Klu cuti dia kira juga ke tak..? Mail complete dr E-trade tu dpt pg td (US petang hr jumaat lg).:((
Wire Transfer foreign currency ke ni?. Aku biasa guna RHB Currency Account. Mula buat transaction hari Isnin waktu US, kemudian dah masuk dalam akaun RHB hari Rabu petang waktu Malaysia. Ambil masa 2 hari jugalah.
 

haqqi9

Active Member
Joined
Dec 23, 2012
Messages
1,068
Reaction score
4
Points
0
tumpang tanya. Mcmna procedure wire transfer untuk cimb
 

aqibFXmart

Active+ Member
Joined
Jul 1, 2016
Messages
4,834
Reaction score
11
Points
43
tumpang tanya. Mcmna procedure wire transfer untuk cimb
korang nak tarik wang ke krim wang? kalo tarik, eloknya korang pergi kat branch cimb, sebab kena tanya cs perihal kirim wang kat luar. mun tarik wang korang cukup cari tahu kod swift cimb shja.
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,393
Reaction score
263
Points
83
korang nak tarik wang ke krim wang? kalo tarik, eloknya korang pergi kat branch cimb, sebab kena tanya cs perihal kirim wang kat luar. mun tarik wang korang cukup cari tahu kod swift cimb shja.
Menggeletar jugak aku buat oversea wire transfer ni. Buat melalui online akaun luar negara tu untuk di-transfer ke akaun di sini, takut sangkut je tengah-tengah tu.
 

Hendadda

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2018
Messages
105
Reaction score
8
Points
0
In order to get SWIFT wire transfer you need to provide the sender with bank name, account name, SWIFT code of the bank, bank address and amount you need to be sent to you. Mabe some correspondent bank details. It's pretty easy and you can send big sums and pay little fixed comissions.
 

Jurlare

Fun Poster
Joined
Nov 6, 2018
Messages
112
Reaction score
0
Points
0
Certainly payment through SWIFT system is the most secure payment method on the whole world. All banks are using it. This is why it comes with relatively high costs, as you need to pay fees to both your local and international bank. This is why people are usually seeking cheaper payment methods
 
Sponsored Post
Top
Log in Register