BTC USD 49,079.5 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Windows 7 ganti Vista Januari 2010

LC yellow

Junior Member
Messages
53
Joined
Oct 16, 2008
Messages
53
Reaction score
109
Points
19
SAN FRANCISCO: Pengeluar terbesar perisian Amerika Syarikat, Microsoft hari ini secara rasmi mengumumkan Windows 7 akan menggantikan sistem operasi Vista yang tidak memuaskan pada Januari 2010.




“Kami sedang membuat penyeledikan yang mendalam terhadap produk Windows dan kami berbangga kerana maklum balas dan prestasi yang baik daripada produk yang dihasilkan,” kata Ketua Jurutera Windows Ray Ozzie.




Antara keistimewaan Windows 7 adalah memudahkan penyambungan jaringan komputer dengan alat telekomunikasi seperti telefon bimbit, mesin pencetak, kamera digital dan lain-lain.




Menurut penganalsis Microsoft Matt Rosoff, syarikat berkenaan dijangka melancarkan Windows 7 menjelang tahun 2010.




“Secara relatifnya kami perlu membuat sedikit perubahan terhadap produk terbaru ini kerana Vista tidak mendapat sambutan yang menggalakkan,” kata Rosoff kepada AFP.

“Kami tahu ada perkara yang tidak digemari dalam Vista jadi kami berpendapat untuk merekacipta system tersebut kembali. Saya rasa Microsoft sedang memberi keutamaan kepada meningkatkan kualiti program berkenaan dan mengurangkan adua daripada pengguna,” katanya.




Windows 7 juga direka dengan ciri terkini yang dapat mempercepatkan tugas-tugas komputer serta memberi tumpuan kepada keserasian diantara aplikasi komputer dan alat penghubung yang lain.




“Kami membawa jaringan Web to Windows dan Windows to the Web yang terbaik untuk dalam produk terbaru kami ini,” kata Ozzie.




Microsoft juga turut mengumumkan mereka akan melancarkan versi online bagi software ‘Microsoft Office’.




Antara program yang boleh dimuat turun secara online adalah Word, Excel, Power Point dan One Note. Program-program berkenaan boleh dimuat turun di Office Live dengan memohon lesen yang sah daripada Microsoft.
 
Sponsored Post

gooddjinn

Active Member
Messages
2,432
Joined
Mar 14, 2006
Messages
2,432
Reaction score
122
Points
43
Vista pon aku tak guna lagi.. ketinggalan zaman tol aku ni..

:D :D :D
 

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,798
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,798
Reaction score
414
Points
141
asyik tukar2 je..
dulu kata Vista lagi best dari XP..
tapi xde sape nak pakai sgt pasal software x byk ngam..
sbb tu org x shift..
 

Kurma

Active+ Member
Messages
4,219
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
Vista ni nk jadi mcm Milinieum kot:D:D:D
 

fnd75

Active Member
Messages
1,938
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
Vista tu test market aje, mcm ME jadik test water sblm kluar XP.
ape2hal pun aku tak suka XP, skang ni pun pakai win2000 dual boot dgn fedora core 8.
 

shinkawa

Active Member
Messages
1,332
Joined
Aug 23, 2008
Messages
1,332
Reaction score
23
Points
25
x larat dh asik tukor2..sronok dgn xp skg
 

nazwa69.net

Super Active Member
Messages
5,729
Joined
Feb 20, 2007
Messages
5,729
Reaction score
61
Points
75
jadi, betul la Vista satu produk yang gagal... harap interface je lawo... banyak nyusahkan..
 

timah_mude

Fun Poster
Messages
916
Joined
Sep 22, 2008
Messages
916
Reaction score
121
Points
23
vista ternyata tak best
betul lah tuh dia kata.........
 

zattara

Active Member
Messages
1,514
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
Vista tu test market aje, mcm ME jadik test water sblm kluar XP.
ape2hal pun aku tak suka XP, skang ni pun pakai win2000 dual boot dgn fedora core 8.

owh...patut la tak suka xp...hihihi...ermm..aku pakai 2 jgk..win xp ngan ubuntu..:D

vista mmg tak best...harap interface jak..klau nak install software pepelik sikit pon dah byk bunyi...tak macth la pe la...geram toi..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register