BTC USD 37,750.3 Gold USD 1,771.45
Time now: Jun 1, 12:00 AM

What the FXXK MACROK SMS!!!!!

Yati06

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
178
Reaction score
2
Points
15
Aku ditawarkan dari pre-paid ke postpaid Maxis RM30 sebulan which is reasonable lah..kalau prepaid aku guna RM40 -RM50 sebulan. Bulan pertama bil..okey...bulan kedua Bil okeh...masuk bulan ketiga macam celanat...1st aku tak pernah layari internet kena bil GPRS RM9.30, 2nd ada pulak bil sms dari MackroK SMS RM4 setiap hari...what is the hell MackroK!!!!!:(scam:(scam:(scam aku bayar RN100++ bil bulan November...call maxis..dorang check mmg aku tak register apa yg boleh dorang buat hanya dispute charges aje!, result entah bila...call 33200/03-21643273 takder sapa jawab, hanya mesin je jawab pastu aku pilih nak terminate mesin tu advise so taip BATAL hantar ke 33200 ..aku pun buatlah....dah terima confirmation sms tp sampai laa ni aku kena hari2 RM4. ingat nak terminate je tp syg no ni dah pakai selama 10 tahun!. Masuk blog rupanya ramai yg dah kena .....apa lagi nak buatni... ~X(
ada sapa2 ada pengalaman macam sy tak apa uol buat eh?
 
Sponsored Post

seronok

Fun Poster
Joined
Jun 12, 2009
Messages
760
Reaction score
0
Points
10
uikkss..kes siyes nie..
RM4 X 30 = RM120..wooowww..
Mackrok tu ape kejadahnye
 

mattop

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
12,396
Reaction score
10
Points
115
menatang aper plak mackrok
 

wab_dab

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2009
Messages
305
Reaction score
9
Points
15
pegi je maxis centre....tanya customer service situ..apa hal..bawak senapang patah selaras dua..baru deme takut skitt...kehh..guud luck...jangan biar lama2..kang lagi banyak bil....
 

Yati06

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
178
Reaction score
2
Points
15
Dah buat complaint dispute charge...call center kata biasanya Maxis akan refund tp kena tunggu result which is tomorrow..tak tomorrow senin lah jawabnya...bil makin tinggi adalah ni...yg GPRS ni lak...pe kehal!!! pakai hp Nokia cabuk pun kena GPRS.....
Nak tunggu Maxis punya result camne leh refund atau tidak...? Kalau tak masuk surat khabar lah jawabnya niiiiiii kes ni dah belanjut dari tahun 2007...rupanya ramai yg kena...no 5 angka ada byk pulak tu...suma dari Maxis....Maxis ni.....takan tak solve2 dari dulu problem SCAM ni..
 

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,495
Reaction score
162
Points
138
Dah buat complaint dispute charge...call center kata biasanya Maxis akan refund tp kena tunggu result which is tomorrow..tak tomorrow senin lah jawabnya...bil makin tinggi adalah ni...yg GPRS ni lak...pe kehal!!! pakai hp Nokia cabuk pun kena GPRS.....
Nak tunggu Maxis punya result camne leh refund atau tidak...? Kalau tak masuk surat khabar lah jawabnya niiiiiii kes ni dah belanjut dari tahun 2007...rupanya ramai yg kena...no 5 angka ada byk pulak tu...suma dari Maxis....Maxis ni.....takan tak solve2 dari dulu problem SCAM ni..

klu dari 2007 dah ada smpai skarang.. takde sape2 take action la tu.. takat cite kat forum tp tak gi jumpe pihak yg leh bantu tak guna gak.. baik ko je gi tribunal atau mana2 pihak yg leh bntu hal ni..
 

Yati06

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
178
Reaction score
2
Points
15
Waa...EN TamingSari Dah Salah Faham:((.maksud sy, sy cari kat internet rupa2nya cerita SCAM ni dah berlanjutan dari tahun 2007. Saya baru kena bulan November ni.
Yang sy komplen ni, kenapa dah masuk surat khabar, ada yg dah report Persatuan Pengguna, report mana tah lagi...(yg sy baca kat tenet ref Lowyat, Malaymail, ada lagi lupa lak) pengguna MAXIS masih kena gak ngan scam ni!!! Maxis tak buat apa-apa ker pasal ni??? macam mana dorang ni leh dapat no phone pelanggan maxis lak....

bagi 24hrs..kalau maxis tak boleh solve baru pegi tribunal...tapi camne nak gi tribunal pengguna..apa perlu sy buat eh? boleh tolong advise


klu dari 2007 dah ada smpai skarang.. takde sape2 take action la tu.. takat cite kat forum tp tak gi jumpe pihak yg leh bantu tak guna gak.. baik ko je gi tribunal atau mana2 pihak yg leh bntu hal ni..
 
Last edited:

seronok

Fun Poster
Joined
Jun 12, 2009
Messages
760
Reaction score
0
Points
10
TT..bgtau la Macrok tu ape??
tetiba teruja lak..
 

seronok

Fun Poster
Joined
Jun 12, 2009
Messages
760
Reaction score
0
Points
10
TT..bgtau la Macrok tu ape??
tetiba teruja lak..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register