Wei, tolong aku..

CG Sponsors




Keyrul37

Active+ Member
Joined
Apr 1, 2010
Messages
4,074
Reaction score
25
Points
25
Salam sume,

Aku pun xtau kat mana nak ngadu tapi aku adalah salah sorang yg gile2 frust ngan NOKIA..26oct lepas aku ada le beli nokia phone baru kt maxis..nokia n8..so excited la aku pun sebab dah lama xmerasa henpon baru lagi2 drpd nokia..sape xkenal nokia, antara pengeluar henpon terbesar dunia..mcm2 jenis phone yg nokia kuar..dan aku adalah peminat tegar la gak kt nokia ni dr segi ketahanan dsb..:D..
So lepas pakai lebih seminggu sket, henpon aku buat hal..tiba2 tgh syiok browsing, henpon tu ter'off' sendiri..tp aku takdela amik port sgt...mungkin sbb panas ke dsb..tp aku takleh on gak..2-3hari lepas tu aku pun pegi la kt menara bgi ngantor henpon aku kt nokia care..sampai2 amik la no....cipeknye tunggu dekat dua jam br no aku naik..ape nye servis lembab nk mampos..:(scam:(scam..lepas aku sent phone aku tu..tugu la seminggu baru siap...aku pun dgn senang ati gi la collect...cam biasa dgn servis lembab nak mampos, dekat 2 1/2 jam baru no aku naik...cam **** nokia care nye servis..nak collect phone kene tugu 2-3jam baru leh kene serve...
takpelah takat tu sbb phone aku dah siap..aku pun suke ati la dpt phone aku lik..leh buat keje......tp lps 2hari operasi, phone aku buat hal cam mula2 jadi ari tu..self-shutdown n takleh on..aku penya la bengang, camna nk buat nih..nak hantor balik dgn tunggu berjam2..aku tak kisah, tp aku taknak phone aku tu buat hal balik..sepanjang aku browsing carik info pasal phone nih, mmg nokia n8 ni mmg ada prob..kebanyakan yg aku sembang kt forum, ramai dah 2-3 kali gi hantar servis dgn prob yg sama cam aku..ada gak yg hantor dekat sebulan xsiap2 lg...
so, nak tanya korang sume, adakah patut aku mintak replacement unit atau refund balik duit aku..?? kalau dorang tak bg, adakah patut aku report kat tribunal pengguna...?~X(~X(
sekian..
 
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
repot paling tepat,,bawak resit pembelian dan resit anta servis...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
kalau sampai kena tunggu 2-3 jam tu maknanya sehari beratus ler hp depa tu orang hantar repair
 

Keyrul37

Active+ Member
Joined
Apr 1, 2010
Messages
4,074
Reaction score
25
Points
25
kalau sampai kena tunggu 2-3 jam tu maknanya sehari beratus ler hp depa tu orang hantar repair
takdela ramai sgt, tp nak tunggu turn tu lama sgt, drpd satu no ke satu no, dekat 1/2jam baru habis...
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
693
Points
161
aritu jomie pon ada problem dgn henpon nie kalau tak silap aku la
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
cuba negotiate ngan diaorg dulu...minta refund @ replacement balik...klu diorg wat b.o.d.o gak....gi jumpa kat tribunal pengguna kat sebelah PWTC tuh.....wat report....bincang ngan diorg leh wat kes ker idak...klu blh....diorg akan bg satu surat naik kat mahkamah....utk ko ngan utk nokia....pastu ko kena self deliver surat tuh....n tunggu naik court...nk naik court x lama dlm 2 @ 3 bln camtuh.....:D

pastu bia naik court, terpulang kat majistret punya keputusan....selalunya org yg kena dakwa x hantar wakil @ x dtg...then automatik ko menang kes tuh....sikit sebanyak pengalaman aku kat tribunal :D
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
report kat tribunal pengguna tu pun bagus jugak...
 

Keyrul37

Active+ Member
Joined
Apr 1, 2010
Messages
4,074
Reaction score
25
Points
25
cuba negotiate ngan diaorg dulu...minta refund @ replacement balik...klu diorg wat b.o.d.o gak....gi jumpa kat tribunal pengguna kat sebelah PWTC tuh.....wat report....bincang ngan diorg leh wat kes ker idak...klu blh....diorg akan bg satu surat naik kat mahkamah....utk ko ngan utk nokia....pastu ko kena self deliver surat tuh....n tunggu naik court...nk naik court x lama dlm 2 @ 3 bln camtuh.....:D

pastu bia naik court, terpulang kat majistret punya keputusan....selalunya org yg kena dakwa x hantar wakil @ x dtg...then automatik ko menang kes tuh....sikit sebanyak pengalaman aku kat tribunal :D
makaih 2-3 bln...
 

zhary

Active Member
Joined
Apr 29, 2010
Messages
1,550
Reaction score
26
Points
30
Pegi laa cari sc yg takde ramai orang.. Banyak kat kl nih
 
Sponsored Post
Top
Log in Register