Website Yang Tersenarai Di Laman Enjin Carian Ini

CG Sponsors




heliza

Freshie
Joined
Apr 10, 2013
Messages
31
Reaction score
4
Points
11
Last edited:
Sponsored Post

HanG_TuaH

Super Active Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
6,333
Reaction score
16
Points
65
SALAM SEJAHTERA | SALAM PERKENALAN
WELCOME TO CG FORUM
:)cgrock:)cgrock
 

heliza

Freshie
Joined
Apr 10, 2013
Messages
31
Reaction score
4
Points
11
Sebenarnya saya dah lama dalam CG nie, cuma username lama jer tak ingat jarang login, tengok selalu... apapun CG Memang Rock
 

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,973
Reaction score
826
Points
161
ramai ke user search engine ni?...biasa guna google je
 

heliza

Freshie
Joined
Apr 10, 2013
Messages
31
Reaction score
4
Points
11
jumlah user ada peningkatan, ia bukanlah nak bersaing dengan google. Sama seperti blog ping, backlink, trackback , enjin carian nie berfungsi mungkin macam google tetapi fokus kepada untuk orang malaysia sahaja. Kadang2 boleh lihat webmaster, blogger promosi URL mereka pada blog lain, forum sebagainya sedangkan ada sesetengah kata googlekan ada. Walaupun google ada, belum tentu laman web blogger tersebut tersenarai didepan , mungkin dibelakang atau tiada langsung. Laman web ini adalah untuk berkongsi pelawat, pelawat yang datang ke laman web ini mungkin boleh jumpa laman web lain yang tidak pernah dilihat sebelum ini. siapa tahukan.
 

noonaka

Active+ Member
Joined
Nov 14, 2010
Messages
3,834
Reaction score
29
Points
30
Saudara/i, mendaftarlah laman web saudara/i disini.

1. Ianya mudah
2. Sekali daftar semua halaman web saudara/i akan tersenarai



Rupa Halaman Senarai laman Web Berdaftar




Contoh Keputusan Carian



Masukkan kod dibawah dimana-mana halaman yang anda ingin diindex oleh enjin carian ini

<SCRIPT language=JavaScript src="http://search-malaysia.aisbird.com/submit.js"></SCRIPT>

Nak tahu lanjut, baca disini

http://search-malaysia.aisbird.com/daftar.html

Selamat mencuba

buruknya interface :D
 
  • Like
Reactions: 9_9

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,694
Reaction score
21,087
Points
1,671
klo google tu jerung, yg ni plankton bwh kulit kerang
 

Muhammad_27

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,913
Reaction score
84
Points
70
macam zaman-zaman dulo punya web lah.... kat deep web ni banyak camni..
 

heliza

Freshie
Joined
Apr 10, 2013
Messages
31
Reaction score
4
Points
11
mengenai interface insyaAllah, akan diperbaiki dicantikkan lagi, memang dah tambah baik grafik sekarang, jemputlah lihat. kecil itu diakui, manakan nak lawan jerung, tetapi mungkin suatu hari nanti kot, jika benar bukan takdir tidak apa asalkan berguna untuk mana-mana webmaster yang memerlukan. jika semua orang boleh dengan hanya promosi di google, maka tak perlulah webmaster kita buat facebook ads, ping blog, web classified, letak link di forum atau blog walking yang juga tinggal-tinggalkan link. Tujuan kami tak lain tak bukan adalah salah satu pihak yang tolong mempromosikan website saudara/i . Itupun jika saudara/i mahu dipromosikan. Secara tak langsung kami juga mendapat promosi dan ianya berbaloi paling tidak website kami ada juga gunanya.
 

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,555
Reaction score
103
Points
83
yahoo dulu pon buruk jugak



teruskan usaha TT :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register