BTC USD 40,020.1 Gold USD 1,864.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Website industry apa yg best nak buat? (Bumiputera Project)

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
salam,

dulu aku ada bukak thread dekat sini pasal bumiputera kurang jadi perintis pada web2 industry terutamanya dlm Malaysia: http://www.wangcyber.com/forum/semb...ayu-kurang-tubuhkan-company-web-industry.html
(aku copy je dari WC sebab malas nk type. ping back sesama forum melayu/islam kan) :)

so skang aku tengah banyak duit ni hasil UNTUNG/KENA NUMBER EKOR = JOKE! :D main biz domain, .. so tataw nk buang kat mana duit ni...

so rasa nk dev 1.. agak2 web apa yg best untuk aku buat? :-/ :-/

ala2 mudah, lelong = sorry memang aku x mampu nk beat diorang.. disamping user semua dah selesa dgn diorang...

jap aku senaraikan list web top 100 dlm MY ..

9. maybank2u.com.my - web maybank
10. mudah.my - Online marketplace offering classified advertisements. Provides regions and countrywide search.
15. *********** - Malaysia's Largest Online Community. Tech News, Reviews and insanely addictive discussion forum...
16. Malaysiakini.com - portal politik malaysia etc..
17. cari.com.my - Find all the information about Malaysia here, just ask the Malaysian. One of the most popular
31. nuffnang.com.my - Nuffnang Malaysia | Asia’s First Blog Advertising Community
37. carigold.com - online biz hotspot(portal perniagaan)
41. jobstreet.com.my - Jobs In Malaysia,
44. Lelong.com.my - Malaysia's Number One Online MarketPlace
57. mylaunchpad.com.my - web pasal berita pemende ntah
58. iProperty.com.my - This is the place where you can search for properties in Malaysia!
61. ravian.com.my - Permainan Peluncur - Rom, Gaul & Teuton
65. themalaysianinsider.com - This is independent Malaysian news and information site.
78. paultan.org - Paul Tan's Automotive News
83. wangcyber.com - Online Community for Malaysian Internet Marketer
90. MalaysiaToday.com - Your source of independent news - about Malaysia, Malaysian politics and social issues
93. mangastream.com - pasal baca buku komik/mangga online
96. ****************** - blog pasal artis malaysia


jom sembang + bincang + KONGSI IDEA..
kowt2 ade unik "idea" creative anda boleh kongsi ke .. :)
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
projek web pengiklanan nie pun mukan mudah nak jaga...nak promote pun satu hal...isunya macam kes telur dan ayam...yang mana dulu...sama ajer..bila kita promote suruh orang iklan walaupun free orang tak nak sebab tak ramai yang masuk tengok iklan....orang tak nak masuk tengok iklan sebab iklan tak banyak...aku dah kena dah projek dindingiklan.com aku tu...buang duit ajer aku buat web tu
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
projek web pengiklanan nie pun mukan mudah nak jaga...nak promote pun satu hal...isunya macam kes telur dan ayam...yang mana dulu...sama ajer..bila kita promote suruh orang iklan walaupun free orang tak nak sebab tak ramai yang masuk tengok iklan....orang tak nak masuk tengok iklan sebab iklan tak banyak...aku dah kena dah projek dindingiklan.com aku tu...buang duit ajer aku buat web tu

mmg la boss.. sebelum buat web dan project kena kaji dulu

1. flow proses cmne bro boleh generate profit, flow benefit pada yg join plak...kira atas bawah kiri kanan = berapa bro boleh dpt untung..

2. marketing plan - kena planning dulu, rangcang strategi..
facebook marketing, banner marketing, PPC marketing, forum marketing, video marketing, blog marketing..etc..

3. dan juga interface website.. website kena clean.. nampak profesional.. bukan main serabut je.. nanti org xmau join ..

so tgh cari idea je ni .. web PPC pun cm best gk.. MLM ke :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register