BTC USD 50,171.3 Gold USD 1,825.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Website - bagaimana nak check kesahihannya?

putriDanea

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2008
Messages
444
Reaction score
0
Points
10
Salam pd semua...

Sy nak minta pendapat ni... boleh ke kita check di mana website tu wujud? maksudnya kita boleh tahu tak website tu memang website dr luar negara or sebenarnya website tu berpengkalan di malaysia? ermmm... agaknya faham tak apa maksudnya ni... :-? :D
 
Sponsored Post

putriDanea

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2008
Messages
444
Reaction score
0
Points
10
terima kasih. dah dpt dah.
cuma tak brape phm je nak analisis... :D
 

wealthgainer

Legendary Member
Joined
May 20, 2007
Messages
13,976
Reaction score
42
Points
120
Salam pd semua...

Sy nak minta pendapat ni... boleh ke kita check di mana website tu wujud? maksudnya kita boleh tahu tak website tu memang website dr luar negara or sebenarnya website tu berpengkalan di malaysia? ermmm... agaknya faham tak apa maksudnya ni... :-? :D

Try kat sini...:D

http://www.dnstools.com/ and sini http://www.nic.com/nic/whois/

Ko masuk thread HYIP..ko tanya kat kaki2 HYIP..dorang memang terer bab nak check IP nih...:D
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
terima kasih. dah dpt dah.
cuma tak brape phm je nak analisis... :D

sesetengah owner website akan hide detail mengenai diri dia , company dia .. so , dia akan letak info registrant jer..

mcm i .. :D
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
TT nak tahu apa sebenarnya nie?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register