WebHosting Terbaik Pilihan Saya

CG Sponsors




Webhosting terbaik pilihan saya ialah?


  • Total voters
    0

XploR

Junior Member
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Selamat pgi warga CG. saya sedang survey hosting provider yg terbaik di Malaysia untuk blog saya yg pertama. Memandangkan saya ingin menjadikan blog ini sbg penjenamaan saya di dunia maya, jd saya agak berhati dan mahukan yg terbaik. Saya dah xplor byk forum yg bincang psl hosting dan akhirnya yg jd pilihan saya ialah

1- rocksoft.com.my
2- mercumaya.net
3- shinjiru.com.my
4- planhoster.com
5- datakl.com
6- maxhosting.com.my


Kalau boleh anda undilah dari segi customer support, features, price, server load, speed, security, spesifikasi server, data center dan ape saje yg penting yg saya x tahu tp anda tahu. Ceritakan pengalaman anda bersama hosting2 ini sekiranya ada. Pengalaman anda amat berharga bg saya :)

pesanan penaja: di harap tiada unsur perkauman @ keagamaan dalam memberi pendapat . peace!
 
Last edited:
Sponsored Post

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
aku pakai internet-webhosting.com , hosting paling superb!!!
 

NiKubes

Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
2,298
Reaction score
4
Points
25
hi, manarik thread ni.. huhu

Saudara mahu beli domain dengan hosting ke??

saya cadangkan Shinjiru.com.my dan saya baru je melanggan hosting di Shinjiru ni.. beberapa hari lepas..

saudara boleh lihat Shinjiru beroperasi semenjak 2006 dan always uptime. Look here = http://www.webhostingstuff.com/uptime/ShinjiruTechnology.html
 
Last edited:

XploR

Junior Member
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
hi, manarik thread ni.. huhu

Saudara mahu beli domain dengan hosting ke??

saya cadangkan Shinjiru.com.my dan saya baru je melanggan hosting di Shinjiru ni.. beberapa hari lepas..

saudara boleh lihat Shinjiru beroperasi semenjak 2006 dan always uptime. Look here = http://www.webhostingstuff.com/uptime/ShinjiruTechnology.html
nk beli hosting jer.
Saudara Nikubes baru beli mgkin takda masalah lagi, tp stakat ni ok tak diorg punya customer support?
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,786
Reaction score
917
Points
176
Den pakai myonlinehoster je.. :D.. Support best.. :D
 

anipo

Active+ Member
Joined
May 15, 2008
Messages
4,887
Reaction score
126
Points
33
anip br pindah server ke shinjiru...
OK la..:D
 

NiKubes

Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
2,298
Reaction score
4
Points
25
nk beli hosting jer.
Saudara Nikubes baru beli mgkin takda masalah lagi, tp stakat ni ok tak diorg punya customer support?
so far alhamdulillah.. ok support dia laju..kadang2 tu ada dua org stuff sekaligus reply..

btw, saudara nak bina apa ya blog/website?
sbb kalau saudara beritahu lebih detail mudah utk saya sarankan..
penyelia hosting mana yg lebih baik :) serta boleh tahu bajet dalam berapa??
 

haQ

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
3,237
Reaction score
55
Points
35
bro, aku dah jadik customer rocksoft.com.my sejak hampir setahun..
so far so good. after sales support memang superb

kalau korang nk senang jer..contact owner dia..
kalau ada duit n serius nk buat duit online korang leh sewa server (dedicated) start dari 450 sebulan..

share lah dgn kengkawan

exabytes super sucks..spam kuat dan downtime terlalu ketara
mercumaya pun ok cuma after sales agak lembab
shinjiru mahal dan SCAM..perasan tak byk hyip program host kat shinjiru??
planhoster pun ok..owner dia pun ada dlm CG nih
datakl tak tau
rawanaz tak pernah dengar

kalau nk support bumi : rocksoft n planhoster
 
Sponsored Post
Top
Log in Register