Warga emas mati terkejut, ambulans langgar treler

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
JASIN 16 Jan. - Seorang wanita warga emas maut apabila sebuah ambulans yang membawanya melanggar belakang sebuah lori treler dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 181.1 Lebuh Raya Utara-Selatan arah Selatan dekat sini petang semalam.

Ketua Bahagian Pengurusan Ibu Pejabat Polis Daerah Jasin, Asisten Supritendan Jasmani Othman berkata, wanita yang terbunuh dikenali sebagai Tan Hee Moi @ Tan Yi Noi, 62, yang menaiki ambulans tersebut dalam perjalanan dari Hospital Selayang, Selangor menuju ke rumahnya di Taman Maluri, Ulu Tiram Jaya, Johor Bahru.

Menurut beliau, mangsa yang lumpuh tidak mengalami sebarang kecederaan serius tetapi disyaki mati di tempat kejadian akibat terkejut.

''Kejadian itu berlaku pukul 2.30 petang apabila ambulans yang membawa mangsa dalam perjalanan ke Johor Bahru melanggar belakang lori treler yang juga menuju arah sama," katanya di tempat kejadian hari ini.

Menurutnya, akibat kemalangan itu, ambulans tersebut diseret sejauh 100 meter sebelum terbabas ke bahagian kiri bahu jalan.

Bagaimanapun katanya, tiga lagi penumpang dalam ambulans iaitu pemandu, pembantu dan anak mangsa berusia 21 tahun hanya cedera ringan.

"Mayat mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Jasin untuk bedah siasat," katanya.

Macam macam cara nak mati ye...~X(
 
Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Driver ambulance main redah jer kot......
 

hanz

Active+ Member
Joined
Sep 5, 2008
Messages
3,075
Reaction score
2
Points
25
klu ambulace yg eksident...sape plak yg datang tolong...hahahah
 

izack1981

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2007
Messages
10,380
Reaction score
61
Points
120
Macam2... Aku ingat ambulan ni la yang bantu org yg kemalangan. Rupanya dia pon eksiden jugak..
 

@azura

Junior Member
Joined
Aug 27, 2008
Messages
61
Reaction score
0
Points
6
mangsa ni kt umh aku 2..satu taman.aku x tau plak ada kematian kt kwsan umh aku.mngkin mngsa blm di bwk blik kot
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,335
Reaction score
285
Points
131
mangsa ni kt umh aku 2..satu taman.aku x tau plak ada kematian kt kwsan umh aku.mngkin mngsa blm di bwk blik kot
nnt2 sampai laa kot..
 

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
JASIN 16 Jan. - Seorang wanita warga emas maut apabila sebuah ambulans yang membawanya melanggar belakang sebuah lori treler dalam kemalangan yang berlaku di Kilometer 181.1 Lebuh Raya Utara-Selatan arah Selatan dekat sini petang semalam.

Ketua Bahagian Pengurusan Ibu Pejabat Polis Daerah Jasin, Asisten Supritendan Jasmani Othman berkata, wanita yang terbunuh dikenali sebagai Tan Hee Moi @ Tan Yi Noi, 62, yang menaiki ambulans tersebut dalam perjalanan dari Hospital Selayang, Selangor menuju ke rumahnya di Taman Maluri, Ulu Tiram Jaya, Johor Bahru.

Menurut beliau, mangsa yang lumpuh tidak mengalami sebarang kecederaan serius tetapi disyaki mati di tempat kejadian akibat terkejut.

''Kejadian itu berlaku pukul 2.30 petang apabila ambulans yang membawa mangsa dalam perjalanan ke Johor Bahru melanggar belakang lori treler yang juga menuju arah sama," katanya di tempat kejadian hari ini.

Menurutnya, akibat kemalangan itu, ambulans tersebut diseret sejauh 100 meter sebelum terbabas ke bahagian kiri bahu jalan.

Bagaimanapun katanya, tiga lagi penumpang dalam ambulans iaitu pemandu, pembantu dan anak mangsa berusia 21 tahun hanya cedera ringan.

"Mayat mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Jasin untuk bedah siasat," katanya.

Macam macam cara nak mati ye...~X(
driver ambulans tu tak pakai seat belt kot...
 

LiZa_CaYuNk

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,299
Reaction score
0
Points
20
driber ambulans suke bwk laju sgt..
kdg2 xde pesakit pun bwk laju.. huhu.. x thn nak melepas kot :p:p:p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register