BTC USD 51,813.7 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Warga emas gantung diri lepas bunuh ular

Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Messages
9,185
Joined
Mar 28, 2011
Messages
9,185
Reaction score
975
Points
121
Berita ni nak suruh orang jangan bunuh ular ke..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Takkan sebab bunuh ular pi gantung diri

Pelik la
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Messages
95,289
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
95,289
Reaction score
15,432
Points
1,906
pastu mcmana? dah confirm pakcik ni masih hidup kan
 

pelitaminyak

Super Active Member
Messages
5,638
Joined
Aug 13, 2008
Messages
5,638
Reaction score
1,595
Points
151
Mgkn ular tu jin. Mati dibunuh pokcik. Maka keluarga jin marah dan ganggu pokcik sampai nk bunuh diri. Tak mustahil sbb jin ado yg suka nyamar jadi ular masuk rumah.

Ust kato sblm bunuh ular, tanya dulu 3x ko jin ke ular, klu x blah lps tanya 3x baru beduk. Klu ular tu blah maka jin lah dio.
Kalau dia jawab "aku ular"?????
 

Hou-Ou

Fun Poster
Messages
854
Joined
Jun 13, 2021
Messages
854
Reaction score
319
Points
41
apa yg saya faham, perkara ni ada khilaf Ulama..dan khilaf ulama tu rahmat.

Ulama ada yg suruh bunuh saja..iaitu Ulama drp Mazhab Hanafi..Ulama Maliki pulak suruh bagi warning dulu tiga kali..

Tapi semua Ulama sepakat Ular yg bahaya..(ada perincian Hadith ) boleh terus bunuh.



Kalau ular yg kita kenal tak bahaya, cth Ular lidi ke, patut juga halau sja :)

kalau Ular yg tau jenis bahaya..tedung ke, katam ke..takkan nak halau?..dah tentu2 bahaya...Bunuhlah kan.
Kita tak bunuh dia, dia bunuh kita.


kalau ular yg "Bercakap" mcm cerita kat atas..hihi...memang lah jangan dibunuh.
Tangkap & buat show lah!...Kaya ooo!!!
 

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,399
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,399
Reaction score
2,966
Points
201
Ustad kata kene tilik sisik dulu
Kalau terbalik, kasi jampi2 sket

Ada jugak yg percaya tu πŸ˜‚
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,232
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,232
Reaction score
657
Points
81
Rasa nya lah sebab hanya tidak sedarkan diri
Tajuk pun gantung diri
Bukan bunuh diri
Ha'a..pandai la reporter ni twist ayat.. mmg nk kasi hot berita je ni
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Latest Threads General Chat

Top
Log in Register