Covid-19 Warga CG yang terkesan dengan pengangguran sejak wabak Covid19?

CG Sponsors




Sponsored Post

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,438
Reaction score
501
Points
171
Bakal Bini Aku ex air Asia kena buang.. Aku lak kerja sendiri ...tp xpe rezeki Tu Ada InsyaAllah
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,230
Reaction score
318
Points
51
Ade yo thread ni, den kongsi pngalaman den yo...
Den salah sorg mangsa kehilangan keje time covid-19....
Raso gelap dunia, time tu baru terhegeh hegeh igt kat yg Maha Esa...

Allah je la tahu mcm mana dlm hati ni, mcm2 bnde terlintas.. Anak, bini, hutang2.... Raso this is my end dah la..

Puas hantar cv kek smua company yg related dgn keje den... Ado yg snyap, ado yg respond... Tp kesudahan nya, senyap je la....

Alhamdulillah, sokongan isteri, anak2, mak, adik beradik dan fmly... Den kuat kan smgt... Masuk bln Ramadhan, time tu den mmg serah bulat2 diri kek Allah.... Doa bnyk2, sobak bilo teringat time tu....

Nasib baik ado duit saving, isteri ado saving... Ado lak moratorium.... Dapat la nk survie.... Adik beradik donate skit sorg... Uiihhh... Pedih btul time tu...

Hujung bln 6 dpt offer keje, trus grab... Tk fkir bnyk... Gaji pun Alhamdulillah, skrg ni tgh percubaan... Harap2 la rzeki den pnjg kek company baru ni... Time ni gak la den bukak mato, kesian org lain yg niago tepi jalan, pasar malam, acik2 cleaner... Tak kiro la, melayu ko, cino ko, India... Malah kak foreigners skali pun, mcm mano la die org survive... At least den ado gak duit nk beli apo2, kalo yg lain tu.... Sedih btul raso....

Tp apo yg paling penting den nak share kek geng2 CG... Bilo kito sonang, ado duit lobih... Kita trfikir, tmpt keje kita bagus la... Secure la.... Kita lupo, yg rezeki smua dari Allah.... Skali Dia tarik nikmat tu, baru den sodar... Yg den dah hanyut....
1 pngalaman hidup yg amat mahal bg den... Kito ni kecik yo, tkdo apo kuasa pun.... So, jgn eksyen... Slalu la down to the earth...

Psst... Sbb tu den marah bonar dgn org politicians, lobih2 lg lopeh election kek sabah marin....
Tak appreciate lnsung apo yg rakyat berkorban, duduk rmh.. Duit tkdo... Last2, kes naik.... Mcm cilako...
Yg atas siap nyanyi2, menang la... Org bawah menderita...

Dah la... Pueh den taip pnjg2...
Hehhehe...
Sekian trima kasih...

lats840
 
Sponsored Post
Top
Log in Register