Covid-19 Warga CG yang terkesan dengan pengangguran sejak wabak Covid19?

CG Sponsors




stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,058
Reaction score
820
Points
121
rasanya ada...elok tuan mod.. perluaskan golongan bersasar tu. .. tak tumpu pada yang tidak bekerja ja...elok pada yang terjejas pendapatan....

uik... cam pernah dengar ayat ni.. tapi di mana ya?
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
287,187
Reaction score
11,958
Points
2,376
rasanya ada...elok tuan mod.. perluaskan golongan bersasar tu. .. tak tumpu pada yang tidak bekerja ja...elok pada yang terjejas pendapatan....

uik... cam pernah dengar ayat ni.. tapi di mana ya?
Ye jugop tu sobat
Tapi tuan admin @Dann sekadar ingin tahu jika ada forumer yang hilang pekerjaan
Dan forumer lain boleh bantu bagi kerja
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,573
Reaction score
1,895
Points
201
orang citer warga CG bukan jiran ko .. hahahahaha
pengalaman sendiri tak terkesan
Takde cerita

Jd terpaksa cite kesan pengalaman org lain je hahah

bole jd kat CG pun takde terkesan dibuang keje tu
 

penhitam

Active Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
1,953
Reaction score
33
Points
40
masih keje..tapi takde elaun..harapkan gaji basic je..kwsp dari bulan 7 takde caruman...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
287,187
Reaction score
11,958
Points
2,376
masih keje..tapi takde elaun..harapkan gaji basic je..kwsp dari bulan 7 takde caruman...
Aduh
Bertabah tuan
7 bulan tu takde caruman KWSP
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
21,118
Reaction score
1,997
Points
206
family aku ok, cuma perbelanjaan naik sikit
WFH lagi byk belanja dari masuk office
asyik foodpanda je, kfc, mcd
anak2 mkn tu je, kalo kat taska mkn nasi sbb best makan ramai2 dgn kawan
aku p keje naik moto so perbelanjaan transport aku sikit je (sehari rm5 je)
letrik confirm melambung, at least rm120/month

taska, transport anak sekolah still bayar
sbbnye pekerja/driver tu pun itu adalah pencarian mereka
dan aku yakin ade antara parent yg xnak bayar mereka
so bayaran tu mcm sedekah je pada mereka walaupun diorg xbuat kerja untuk anak2 aku
kurang beban mereka sikit
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
287,187
Reaction score
11,958
Points
2,376
family aku ok, cuma perbelanjaan naik sikit
WFH lagi byk belanja dari masuk office
asyik foodpanda je, kfc, mcd
anak2 mkn tu je, kalo kat taska mkn nasi sbb best makan ramai2 dgn kawan
aku p keje naik moto so perbelanjaan transport aku sikit je (sehari rm5 je)
letrik confirm melambung, at least rm120/month

taska, transport anak sekolah still bayar
sbbnye pekerja/driver tu pun itu adalah pencarian mereka
dan aku yakin ade antara parent yg xnak bayar mereka
so bayaran tu mcm sedekah je pada mereka walaupun diorg xbuat kerja untuk anak2 aku
kurang beban mereka sikit
Perit jugak dalam keadaan gini
Bila dah ada anak sekolah
Ujian
Semoga sedekah tuan dibalas dgn lbh baik nanti
Amin
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,691
Reaction score
620
Points
116
Aduh
Bertabah tuan
7 bulan tu takde caruman KWSP
dlm sistem kwsp mcm xde kerja..boleh kluar 10% akaun1..
nanti kompeni kena bayar back dated kwsp 7 bln tu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register