Wanita Taiwan Menang $3000 Kerana Berjaya Tangkap 4 Juta Nyamuk

CG Sponsors




Mail Aziz

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2012
Messages
2,689
Reaction score
1,121
Points
101
Seorang wanita Taiwan yang bernama Huang Yu-yen, telah berjaya memenangi hadiah sejumlah 3,000 dolar Amerika kerana mampu menangkap 4 juta nyamuk dalam masa sebulan.

Wanita yang menetap di selatan Taiwan,tersebut merupakan satu daripada 72 peserta yang mendaftar dalam sebuah pertandingan milik Imbictus International, sebuah syarikat Taiwan yang bergerak khusus dibidang perangkap hama.

Ketika ditimbang nyamuk hasil tangkapan Huang mempunyai berat 1.5 kg lebih berat dari peserta lain. Dengan usaha luar biasanya itu, Imbictus pun mengemukakan kepadaa Guinness World Records yang berharap gar Huang diberi status sebagai penangkap nyamuk paling banyak dalam dunia.




SUMBER
 
Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,283
Reaction score
1,131
Points
201
uikkkk 4 juta tuh.... bley lak die kire byk2 camtuh....
 

krazey17

Active Member
Joined
May 25, 2010
Messages
2,332
Reaction score
60
Points
40
sana ada mesin kira nyamuk cam mesin kira duit kat bank.:D
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
7,038
Reaction score
231
Points
73
kat kwsan mane la ni bnyak nyamuk..
 

syah99

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2006
Messages
6,069
Reaction score
62
Points
70
dia tangkap ke dia ternak tu. hhehe
cukup 7 dulang hati nyamuk nak bagi Sultan mahmud meminang PGL:D
 

haqqi9

Active Member
Joined
Dec 23, 2012
Messages
1,069
Reaction score
7
Points
25
hahaha.rasanya yg kira nyamuk tu pakai ambil seko kira berat nyamuk , lepastu kira berat semua nyamuk yg ada dalam tu lepastu bahagi ja kot.haha.rasanyalah.tapi mcm mna cari nyamuk bnyak sngat? mai rumah aku bnyak jgak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,704
Reaction score
21,089
Points
1,671
pergh dah mcm serbuk teh dah..tinggal curah air panas je

 
Sponsored Post
Top
Log in Register