BTC USD 57,420.8 Gold USD 1,771.05
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Wanita sesak nafas, pengsan ketika daki Bukit Tunggal

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,082
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,082
Reaction score
435
Points
91
Wanita sesak nafas, pengsan ketika daki Bukit Tunggal
FB_IMG_1634653141839.jpg
FB_IMG_1634653143880.jpg

Kampung Gajah: Seorang wanita terpaksa dibawa turun dengan bantuan anggota bomba ketika mendaki Bukit Tunggal di sini, hari ini selepas mengalami sesak nafas dan pengsan.

Terdahulu, wanita berusia 36 tahun itu melakukan aktiviti rekreasi di bukit berkenaan bersama keluarganya.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak berkata, Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kampung Gajah menerima panggilan kecemasan jam 8.50 pagi.

"Anggota bomba menaiki pacuan empat roda milik orang awam sejauh kira-kira 2.5 kilometer (km) dari kaki bukit untuk membawa turun mangsa.

"Mangsa kemudiannya dibawa ke Klinik Kesihatan Kampung Gajah untuk rawatan lanjut," katanya.

Operasi yang diketuai Megat Mohd Dahari Megat Jamaludin itu tamat jam 11.40 pagi.

@hmetro.com.my
Gambar: Bomba

#HarianMetro
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Allahu kesian na

Moga cepat sembuh
 

azmann33

Legendary Member
Messages
11,343
Joined
Mar 2, 2009
Messages
11,343
Reaction score
1,315
Points
201
lepas vaksin jangan la buat aktiviti lasak..
Biar lama sikit baru ok.
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,232
Paid Membership
Top Poster #4
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,232
Reaction score
656
Points
81
lepas vaksin jangan la buat aktiviti lasak..
Biar lama sikit baru ok.
Xde kena mengena kot.. dia sesak nafas sbb tgh buat aktiviti lasak.. rmai je jd mcm tu sblm covid pun bnyk kes.. member sendiri main futsal.. blik umah tumbang..tau2 meninggal..sblm covid jgk.. rmai di zaman covid ni mesti nk kaitkn dgn vaksin..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,786
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,786
Reaction score
22,055
Points
1,671
Penah panjat air terjun mber obes ikut, separuh jalan muka dh pucat nak pitam. Ni naya klo pitam. Mmg bomba jawabnya

Xsampai air terjun. Main air kt bawah je 🤣
 

amsyarfazrullah

Fun Poster
Messages
364
Joined
Nov 21, 2016
Messages
364
Reaction score
54
Points
20
Xde kena mengena kot.. dia sesak nafas sbb tgh buat aktiviti lasak.. rmai je jd mcm tu sblm covid pun bnyk kes.. member sendiri main futsal.. blik umah tumbang..tau2 meninggal..sblm covid jgk.. rmai di zaman covid ni mesti nk kaitkn dgn vaksin..
Teringat member aku tahun 2013 lepas balik main badminton sesak nafas sakit dada bawak ke hospital tapi meninggal on the way.

Ada orang kata jangan minum caffeine lepas aktiviti lasak.
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Messages
9,836
Joined
Apr 12, 2011
Messages
9,836
Reaction score
1,521
Points
151
Zaman dulu pun ada je kes macam nie.
Tapi zaman sekarang kalau mati mesti salah vaksin maaa. :ROFLMAO:
Maklumla zaman palatau main google yotube sehari je sudah pandai ngalah doktor pakar yang belajar berpuluh tahun 😅

VAC.png
 

InterFirm

Fun Poster
Messages
236
Joined
Dec 8, 2014
Messages
236
Reaction score
72
Points
20
Zaman dulu pun ada je kes macam nie.
Tapi zaman sekarang kalau mati mesti salah vaksin maaa. :ROFLMAO:
Maklumla zaman palatau main google yotube sehari je sudah pandai ngalah doktor pakar yang belajar berpuluh tahun 😅

VAC.png

Kan ada kes artis lepas bersukan kena heart attack lupa apa nama..
Nak bersukan kena ada cara dia, takleh mengejut terus jantung takleh cover. Naik bukit ni pakai kudrat tinggi. Tak biasa jgn try yang tinggi terus.
 

InterFirm

Fun Poster
Messages
236
Joined
Dec 8, 2014
Messages
236
Reaction score
72
Points
20
Teringat member aku tahun 2013 lepas balik main badminton sesak nafas sakit dada bawak ke hospital tapi meninggal on the way.

Ada orang kata jangan minum caffeine lepas aktiviti lasak.
Banyak dengar kes sakit jantung lepas main tenis dengan badminton. Ada kaitan dengan hayunan tangan kot. Boleh baca kes Markis Kido
 

azham

Super Active Member
Messages
7,302
Joined
Dec 20, 2012
Messages
7,302
Reaction score
2,003
Points
156
Xde kena mengena kot.. dia sesak nafas sbb tgh buat aktiviti lasak.. rmai je jd mcm tu sblm covid pun bnyk kes.. member sendiri main futsal.. blik umah tumbang..tau2 meninggal..sblm covid jgk.. rmai di zaman covid ni mesti nk kaitkn dgn vaksin..
Betul tuan.
Lepas vaksin kan KKM tak galakkan buat aktiviti lasak.
Biarkan buat aktiviti ringan dan increase slow2 jika baru lepas vaksin sebab ada orang degupan jantung dia naik lepas vaksin.
Kan ada kes lelaki mati lepas jogging lepas vaksin.
Kalau tak silap saya team Liga M pun ambil masa untuk turun berlatih selepas palyers vaksin.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register