Wanita dakwa misteri ketuk pintu dah sampai Port Dickson!

CG Sponsors




Sponsored Post

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
50,871
Reaction score
4,385
Points
601

Ketukan pintu terakhir | Hantu viral kena tangkap oleh Ustaz | Viral hantu Sabak Bernam
 

imabiz

Active Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
2,245
Reaction score
29
Points
40
Helmet xxray atau experimen invisible man ni?
 

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
50,871
Reaction score
4,385
Points
601
Wanita dakwa misteri ketuk pintu dah sampai Port Dickson!
894582.jpg


PORT DICKSON - Misteri ketukan pintu tanpa salam yang menghantui penduduk di beberapa kampung di Kuala Selangor kini didakwa sudah sampai ke Port Dickson (PD).

Insiden itu dikongsi oleh seorang pemilik akaun Facebook yang menggunakan nama 'SN Zahidah' di kumpulan Facebook Kami Suri Rumah semalam.

Menurutnya, dia mendakwa diganggu dua hari lalu pada jam 2.30 pagi dengan bunyi ketukan pintu sebanyak tiga kali.

"Saya baru kena dua hari lepas dalam jam 2.30 pagi, tiga kali ketuk serentak. Sekali ketuk lepas beberapa saat tiga kali tu... jujur cakap ni, waktu itu memang belum tidur lagi layan perasaan main 'game candy crush'.

"Saya sampai keluar bilik pusing satu rumah atas bawah 'check'. Tengok anak-anak semua tidur nyenyak. Cumanya saya tak jenguk keluar tingkaplah," tulisnya.

Bagaimanapun jelasnya, dia tidak berasa apa-apa dengan insiden itu dan menganggapnya sebagai permainan syaitan, jin dan iblis.

Katanya, berkemungkinan disebabkan terlalu memikirkan kes yang berlaku di Kuala Selangor sehingga menganggu fikirannya.

"Sebab minggu ini galak viral pasal benda ini, jadi kita pun yang baca terfikir-fikir, mainan minda dan emosi. Maka datanglah syaitan ini ambil kesempatan.

"Bukan kata satu hantu yang sama itu saja pusing satu Malaysia, dah hantu sekeliling kita pun banyak, diaorang pun ikut trend viral... main ketuk-ketuk pintu takutkan penduduk Malaysia," katanya.

Mengakhiri hantarannya, dia turut memberitahu tinggal di Port Dickson dan tidak menyangka insiden itu sampai di daerah ini.

Perkongsian wanita itu menimbulkan pelbagai reaksi netizen yang meninggalkan sebanyak 340 komen dan turut dikongsi sehingga 135 orang.

Ramai yang menyatakan rasa takut dan bimbang diganggu dan tidak kurang juga meninggalkan komen lucu antaranya, Noor Shida Ridzuan yang berkata "Siyes arr (serius lah) dah sampai PD jalan 'eh'... Boleh 'eh' hantu-hantu tu rentas negeri time PKPB ni. Alahai, awak kat Somban je ha.. Dokek dah tu".

Aydaa Azizan pula berkata, "eh, eh dapat surat pelepasan pula dia... dah lah dapat ke sana sini kacau orang pula main ketuk-ketuk. Suruh dia dok dendiam (diam-diam) main candy crush tu haa.."

Cik Zitta berkata, "boleh pula dia rentas negeri sampai ke PD. Roadblok banyak tu".

Sementara itu SN Zahidah menjawab soalan netizen memberitahu kejadian itu berlaku di tempat tinggalnya di PD Utama.

Bagaimanapun tinjauan Sinar Harian di kawasan perumahan itu mendapati tiada yang mendengar insiden berkenaan berlaku setakat ini.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/arti...a-misteri-ketuk-pintu-dah-sampai-Port-Dickson!
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,605
Reaction score
451
Points
131
kalau dah sampai merebak tempat lain tu bukan hantu,tapi penyakit........
 

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,474
Reaction score
738
Points
121
yang kat port dickson pun nak jugaaaaaaak
 

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
50,871
Reaction score
4,385
Points
601
Misteri ketuk pintu di Sabak bernam, Mencari pewaris baru!!

 
Sponsored Post
Top
Log in Register