Wanita cari bapa kandung jadi wali nikah

CG Sponsors




kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Apr 18, 2010
Messages
36,381
Reaction score
2,420
Points
206
902671.jpg


SHAH ALAM - Seorang wanita yang bakal melangsungkan perkahwinan pada Januari tahun hadapan berharap orang ramai dapat membantu mencari bapa kandungnya untuk menjadi wali pernikahannya.

Siti Nor Asilah Adnan, 33, berkata, dia sekeluarga kini buntu untuk mencari bapa kandungnya, Adnan Ibrahim, 59, kerana tidak mengetahui lokasi terkini bapanya itu berada selepas bercerai dengan ibunya.

Nor Asilah berkata, kali terakhir dia bertemu bapanya ketika berusia 2 tahun iaitu kira-kira 31 tahun yang lalu.

"Bagaimanapun kami sekeluarga pernah juga menjejakinya kira sembilan tahun lalu namun tidak berjaya dan saya berharap agar pencarian kali ini akan berjaya," katanya kepada Sinar Harian.

Sehubungan itu, Nor Asilah berharap orang ramai dapat membantu mencari bapanya agar majlis perkahwinan dengan pasangannya itu nanti berjalan lancar.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai Adnan boleh menghubungi Nor Asilah di talian 019-2294025.

 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,626
Reaction score
1,392
Points
201
Ada beberape jabatan agama islam bagian doc perkahwinan. Memang suruh cari wali seboleh2 nye. Cari tak jumpe.. kene publish kt Surat khabar..
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,224
Reaction score
315
Points
51
Ada beberape jabatan agama islam bagian doc perkahwinan. Memang suruh cari wali seboleh2 nye. Cari tak jumpe.. kene publish kt Surat khabar..
Ooo.. Mcm tu skali...
Igt bleh pakai wali hakim je...
Mmg hukum mcm tu ke.. Atau jabatan agama pnya procedure...

Ni soalan tak tau...
Bukan provoke...
Tk tau kne tnya...
Hehehe..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,626
Reaction score
1,392
Points
201
Ooo.. Mcm tu skali...
Igt bleh pakai wali hakim je...
Mmg hukum mcm tu ke.. Atau jabatan agama pnya procedure...

Ni soalan tak tau...
Bukan provoke...
Tk tau kne tnya...
Hehehe..
Memang mcm tu ikut daerah n pegawai.. klu time kursus kawin penceramah kata tiada masalah pon nak pakai wali hakim.. even ayah masih hidup konon la ayah tak restu tapi nak gak kwin kan. So boleh je wali hakim..

tapi reality nye tak.. kalau kes mcm tu pegawai pejabat agama akan pangil ayah kasi tarbiah sebb seboleh2 ayah wali wajib

Mcm selangor kan kes cerai tinggi.. maybe ni salah satu faktor sop ketat sikit nak guna wali hakim
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,224
Reaction score
315
Points
51
Memang mcm tu ikut daerah n pegawai.. klu time kursus kawin penceramah kata tiada masalah pon nak pakai wali hakim.. even ayah masih hidup konon la ayah tak restu tapi nak gak kwin kan. So boleh je wali hakim..

tapi reality nye tak.. kalau kes mcm tu pegawai pejabat agama akan pangil ayah kasi tarbiah sebb seboleh2 ayah wali wajib

Mcm selangor kan kes cerai tinggi.. maybe ni salah satu faktor sop ketat sikit nak guna wali hakim

Ooo.... Mcm tu cite die...
Trima kasih tuan...
Den baru tau ni.
Mcm2 hal la..
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,275
Reaction score
313
Points
46
susah juga nak cari org , walaupun dgn teknologi socmed ni ye..
tp geng2 debt collector senang je cari peminjam, walaupun tukar nombor..
 

cropok

Active Member
Joined
Mar 30, 2018
Messages
1,772
Reaction score
453
Points
51
kita klu dh bercerai ada anak plak,pandai2 la 2 org mak bapak ni keep in touch sampai bila2..silaturahim tu x leh putus atas sbb mak bapak ni saling membenci..masa depan anak tu penting.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,626
Reaction score
1,392
Points
201
susah juga nak cari org , walaupun dgn teknologi socmed ni ye..
tp geng2 debt collector senang je cari peminjam, walaupun tukar nombor..
pegawai agama tu mesti akan ckp kene usaha dahulu tuk cari ..meaning kene ade usaha.. maybe klu masuk surat khabar pon tak ada result.. baru la proced wali hakim... klu baru nak rancang kawin ok... tapi sape yg tak jangka pasal process ni ,, memang effect timeline nak kawin
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,801
Reaction score
375
Points
51
pegawai agama tu mesti akan ckp kene usaha dahulu tuk cari ..meaning kene ade usaha.. maybe klu masuk surat khabar pon tak ada result.. baru la proced wali hakim... klu baru nak rancang kawin ok... tapi sape yg tak jangka pasal process ni ,, memang effect timeline nak kawin
Ada member sorang jadi mcm ni.
Tau bapak kandung ada kat mana, tapi bapak xnak bagi kerjasama.
So kena buat iklan kat suratkhabar.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,626
Reaction score
1,392
Points
201
Ada member sorang jadi mcm ni.
Tau bapak kandung ada kat mana, tapi bapak xnak bagi kerjasama.
So kena buat iklan kat suratkhabar.
pemjaga kene hati2 ble bagi alasan .. jgn kata parent da meninggal la .. itu la ini la... sebb kesan nye besar nanti
 
Sponsored Post
Top
Log in Register