waktu paling sesuai utk trade?

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12880
USD / JPY
107.486
GBP / USD
1.25521
USD / CHF
0.94144
USD / CAD
1.35883
EUR / JPY
121.330
AUD / USD
0.69482

CG Sponsors




forextor

Freshie
Joined
Nov 26, 2008
Messages
45
Reaction score
3
Points
11
Apa waktu yg paling sesuai/rancak untuk trade? 12PM sampai 12AM ke atau apa pilihan korang?

Aku tgk pukul 11AM mcm takde orang trading je.. tak rancak langsung.. so korang sini biasa main pukul berapa?
 
Sponsored Post

ApplePutih

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2008
Messages
112
Reaction score
2
Points
15
Apple duk umah je....dah siap keje umah, urus anak layanlah CG @ pun sambil2 lalu je....
 

forextor

Freshie
Joined
Nov 26, 2008
Messages
45
Reaction score
3
Points
11
london open tu kat mesia kul berapa sampai kul berapa ha? hahaha..
 

pagiygglpkinisdhtrg

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
3,795
Reaction score
405
Points
41
kalau nak rancak trade waktu news :)). Tapi waktu yang paling sesuai trade ialah sewaktu equiti anda masih boleh digunakan utk trade :eek:

p/s- jgn marah tuan tanah, kalau faham maksud akan nampak cahaya disebalik kata2 :)paid
 

nippon_hokage

Fun Poster
Joined
Jul 20, 2008
Messages
856
Reaction score
3
Points
15
den x tau le waktu2 spesifik nye fx ni...


lagi2 kalo yg dah pro skalping....mna dia tau time apa kat jam tu ha....signal cun skalp 10 pip....<<<<<< den ni bila le nak nyekalp2 ni.....harap 2010 dah mula le skalping ni


p/s: waktu sesuai bagi den x de yg spesific BUT waktu plg x sesuai ialah dekat nak kua news NFP........elakan le kalo kita ni rakit batang pisang jek .....
 

ahmadnaim

Active Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
1,065
Reaction score
49
Points
35
ni beberapa time afdal utk main forex yg aku tau dan ni waktu dlm waktu malaysia ni kalo salah sorila dude gua cube tlg je

New zealand open kul 5am
Australia kul 6am
Asian @ jepun kul 7am
Europe kul 2pm
London kul 3pm
New york kul 8pm

p kt sini pun bleh gak

http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=179

p/s:walaupun begitu aku masih tak main forex lagi
 

pedagang cyber

Active+ Member
Joined
Mar 28, 2007
Messages
2,960
Reaction score
19
Points
25
bila kita berfikiran waras tanpa ada sebarang ganguan emosi...open maket dgn tenang dan close maket pun dengan tenang..
 

katod

Fun Poster
Joined
Apr 28, 2007
Messages
823
Reaction score
41
Points
20
Aku trade waktu London & N york ajer. Waktu lain aku selalunya kantoi ajer. Peliknya skrg nie bila trade waktu London & NYork hijau ajer la plak...Apakah trading style aku makin sharp ? Tah lar...
 

yngwie

Junior Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
85
Reaction score
4
Points
11
Apa waktu yg paling sesuai/rancak untuk trade? 12PM sampai 12AM ke atau apa pilihan korang?

Aku tgk pukul 11AM mcm takde orang trading je.. tak rancak langsung.. so korang sini biasa main pukul berapa?
12PM sampai 12AM yg paling sesuai. Kalau nak lajak pun elok sampai kul 2AM je..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register