Covid-19 Wabak coronavirus COVID-19 Wuhan, PKP 18 Mac-9 Jun, 116 Mati, 19 Kes Baru

CG Sponsors




none

Super Active Member
Joined
Nov 14, 2007
Messages
8,073
Reaction score
262
Points
91
mulanya aku semangat nak beraya rumah org tua.
Setakat lintas daerah jer... 3 jam...Insyaallah..sampai.
Apatah lg menteri dh berkali tegaskan..tiada larangan lintas daerah.
tp bila pikir2..apa beza antara lintas daerah dgn lintas negeri?
sedangkan matlamat larangan adalah utk putuskan rangkaian covid19..
xkan sekecil itu pun usaha utk pastikan rantai covid19 terputus......aku xleh buat ???
 
Sponsored Post

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,807
Reaction score
177
Points
38
kampung aku dah sesak ngan kenderaan ..muka2 tak pernah pun ramai..camne le leh terlepas ..
even jiran aku sendiri pun penuh dah kereta kat umah dia

#takmatipuntakbalikkampung
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
277,196
Reaction score
11,206
Points
2,376
mulanya aku semangat nak beraya rumah org tua.
Setakat lintas daerah jer... 3 jam...Insyaallah..sampai.
Apatah lg menteri dh berkali tegaskan..tiada larangan lintas daerah.
tp bila pikir2..apa beza antara lintas daerah dgn lintas negeri?
sedangkan matlamat larangan adalah utk putuskan rangkaian covid19..
xkan sekecil itu pun usaha utk pastikan rantai covid19 terputus......aku xleh buat ???
Tu terpulang kepada masing²
Kalau sayangkan ibubapa
Duk rumah je la
Itu lebih baik
 

Fayafa

Active Member
Joined
May 21, 2017
Messages
1,222
Reaction score
303
Points
41
polis pun makin strict dh lani di SJR..aku blk reja dr negeri sebelah,tgk plate luaq,depa trui mintak ke tepi..tunjuk surat,sambil2 polis tgk reta&tya.."org luaq ka ni?"..jwb blk "br blk reja..reta ja plate luaq psi beli 2nd hand,sy org sini"..lepaih...fuhhhh lega
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,199
Reaction score
399
Points
131
Bos, kami elaun frontliner pn x dpt. PPE jahit sendiri...dpt surgical mask dgn facesheild ngo derma je. Mkn2 ada la awal2 PKB tu ngo sponsor mkn. Last2, kolek duit sendiri. Masak kat pantri nasik dgn lauk potluck..hehe..harap dpt la kat akhirat sb dah usaha tanya pn, xde apa....biasa la

Terima kaaih tuan

Berbakti pada negara
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,199
Reaction score
399
Points
131
Rasanya untuk pertama kali nak raya highway lengang...

Kalau x... Kereta kereta lama dah tersadai tepi jalan.. Berasap sangkut jem
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
277,196
Reaction score
11,206
Points
2,376
polis pun makin strict dh lani di SJR..aku blk reja dr negeri sebelah,tgk plate luaq,depa trui mintak ke tepi..tunjuk surat,sambil2 polis tgk reta&tya.."org luaq ka ni?"..jwb blk "br blk reja..reta ja plate luaq psi beli 2nd hand,sy org sini"..lepaih...fuhhhh lega
Kalau polis tak bertegas
Nanti yang jenis keras kepala tak dengaq kata
 
Sponsored Post
Top
Log in Register