To Sell Voltmeter kereta 0-99v

CG Sponsors




brg2kereta

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2013
Messages
547
Reaction score
0
Points
10







Voltmeter 0-99v
- sesuai untuk monitor kondisi bateri dan juga alternator kereta
- melalui reading voltmeter kita dapat tahu bahawa alternator ada kerja ke tak(charging tak) dan bateri mencukupi tak
- senang install, WAYAR PROTECTION(tak sama dgn yg 2 wayar, ini quality jauh lebih baik) silap sambung dalam 0-30v tak akan terbakar meter tu
- cara pasang, merah wayar direct, putih/biru wayar acc, hitam wayar grounding.
- bacaan adalah seperti berikut

12v - 12.5v sebelum start kereta, kalau sebelum start kereta kurang drpd 12 bateri x cantik dah
12.5v - 14.5v semasa kereta berjalan
undercharge - kurang drpd 11-12v (alternator tak cukup charging)
overcharge - lebih drpd 14.5(bahaya, bulb dan accessories kereta boleh bakar)

- yang kecik takda casing rm20 shj!!, besar dengan casing rm25 shj!!. Beli harga boleh runding.
- Sesuai untuk proton, perodua, honda, citreon, toyota, nissan, hyundai dan lain2
- Post semenanjung tambah RM6, Sarawak RM9, Sabah RM11

MAYBANK
1141-8805-8546
Wxx Txxx Pxx

kalau berminat, bank in(harga product+harga pos) ke account atas dan sms maklum kat 010-2688375 dan i akan postkan esok petang dgn pos laju, lpas tu i akan sms poslaju tracking number.

Berminat call 010-2688375 atau tinggal sms kalau x angkat. Tq.
 
Last edited:
Sponsored Post

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
park dulu..harga murah nie bro...
 

brg2kereta

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2013
Messages
547
Reaction score
0
Points
10
bro, ini maybank acct i
1141-8805-8546
WXX TXXX PXX

kalau berminat, bank in(harga product+harga pos) ke account atas dan sms maklum kat 010-2688375 dan i akan postkan esok petang dgn pos laju, lpas tu i akan sms poslaju tracking number. tq.
 
Last edited:

cokelat_karma

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
1,886
Reaction score
0
Points
20
lupa nk quote td, xpe rujuk post atas, tq.
KAlau wayar derect trus ke betry+ , ground - atau body.. acc plak nak pasang kat mana? Hehehhe acc tu apa..sory ada keta je tp tak tau.. dn yg kecik tu cepat rosak kh kalau salah pasang wayar?
 

brg2kereta

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2013
Messages
547
Reaction score
0
Points
10
KAlau wayar derect trus ke betry+ , ground - atau body.. acc plak nak pasang kat mana? Hehehhe acc tu apa..sory ada keta je tp tak tau.. dn yg kecik tu cepat rosak kh kalau salah pasang wayar?
Acc tu wayar kunci, salah psg pun xbakar..rujuj info atas...merah dgn biru bleh gulung skali pah tu tap kt wayar kunci, jd nye bila kunci buka dia nyala n bila off enjin dia tutup la :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register