BTC USD 57,280.9 Gold USD 1,777.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Virtonomics ( Economic Online Game)..

apes

Active Member
Messages
1,559
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
Aloo sume..

Aku nak ajak korang sume join 1 game yang aku rasa paling best kat dunia ni.. Game ni pasal business ni..Die pnyer game memang layan sebab kita boleh bukak store,ladang,kilang ngan macam lagi.. Serious macam real life pnyer business..

Game ni ade pelbagai jenis cabang, maksud aku korang blh pilih samada nak jual kereta,tepung,bahu,motor,tv n macam lagi.. Die ade kalau tak slaah aku dekat 200 categori so korang boleh pilih nak jual ape..

Ok, aku bagi contoh.. Contohnya, korang bukak kilang, korang boleh jual barang dari kilang korang tu kat player lain yang perlukan atau korang boleh bukak store sendiri dan jual kat store sendiri..

Kalau aku nak citer kat sini memang banyak, korang memang kene try coz game ni memnag best giler..


Ni ada sikit sebanyak penerangan pasal game ni..


Virtonomics is a unique economics game online which functions according to the laws of real life. They say that Virtonomics is a "browser game that stands out among others. It is unique in its kind". Virtonomics is versatile. It combines logical and business gaming, real economy simulation and economics strategy. This is a game where player’s knowledges and efforts are the source of real income.

Playing Virtonomics can be absolutely free. Virtonomics reflects a wild range of interests. It is for anyone who understands the laws of real life and is interested in economy, business and finance, anyone who enjoys playing online computer games, meeting interesting people and making useful connections.

By playing the Virtonomics multiplayer game online you will enjoy a real economics strategy and a truly interesting logical browser game! And, most importantly, you will have the chance to simultaneously enjoy the game, study management and make real money in the process of playing.


Kat bawah ni link ke game tu.. Korang boleh join bawah aku, jujur aku cakap aku tak dpt 1 sen pun kalau korang join bawah aku..

Kalau korang join bawah aku senang aku nak tau sapa yang join n bolehlah kita sama-sama bantu membantu kasi naik company masing-masing.. Game ni kalau ada pakatan memang mengancam sebab kita boleh conquer market dan bila kita dah conquer market senanglah kita nak naik atau turunkan harga..

Rugi kalau korang tak main game ni.. :)cgrock:)cgrock


Kat bawah ni link-link yang membantu untuk main game ni:

Forum : http://virtonomics.com/mary/forum/forumcategory/list

Blog: http://virtohelp.com/

Wiki Virtonomics (tmpat paling sesuai nak belajar pasal games ni) : http://wiki.virtonomics.com/index.ph...ge/?setlang=en



Ni company aku pulak..





LINK GAMES: Virtonomics ( Real Life Business)
 
Last edited:
Sponsored Post

apes

Active Member
Messages
1,559
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
???????????????????????????????????????????


Kenapa bro..

Ni aku paste pasal Virtonomics tu..

Virtonomics is a unique economics game online which functions according to the laws of real life. They say that Virtonomics is a "browser game that stands out among others. It is unique in its kind". Virtonomics is versatile. It combines logical and business gaming, real economy simulation and economics strategy. This is a game where player’s knowledges and efforts are the source of real income.

Playing Virtonomics can be absolutely free. Virtonomics reflects a wild range of interests. It is for anyone who understands the laws of real life and is interested in economy, business and finance, anyone who enjoys playing online computer games, meeting interesting people and making useful connections.

By playing the Virtonomics multiplayer game online you will enjoy a real economics strategy and a truly interesting logical browser game! And, most importantly, you will have the chance to simultaneously enjoy the game, study management and make real money in the process of playing.


 
Last edited:

montelo

Active Member
Messages
1,662
Joined
Jul 25, 2009
Messages
1,662
Reaction score
1
Points
25
bro...main duit ni buleh buat duit kan?virt?bagus game nih...tp sbb aku dh nak tdo..aku just sign up je..username montelo,bro...add me bro k?esok aku start slow2...game bagus nih
 

apes

Active Member
Messages
1,559
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
bro...main duit ni buleh buat duit kan?virt?bagus game nih...tp sbb aku dh nak tdo..aku just sign up je..username montelo,bro...add me bro k?esok aku start slow2...game bagus nih


Memang aku tak tipu bro.. Game ni aku jumpa 2 bulan lepas time aku bosan2 dok google pasal game busines online ni.. So, aku terjumpa game ni lepas terklik 1 iklan tu..

Aku pun apa lagi, trylah main n memang ternyata best..Kat bawah ni pasal company aku..Bro boleh PM aje aku n don't worry aku boleh tlg bro kasi naik company bro lagi cepat..

Macam aku dlu main sorang2, lmbat giler nak naik..Bukan ape, game ni ramai orang tak tau lagi so tu aku nak ajak tu..


 

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
34,923
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,923
Reaction score
2,459
Points
201
server mana nak amik mary ke lien ?
 

apes

Active Member
Messages
1,559
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
Kalau ada apa-apa, reply kat thread ni atau PM aku pun boleh..

Yang mana aku boleh tlg, aku akan tolong.. :)
 

bboymuiz

Active Member
Messages
1,198
Joined
Sep 23, 2008
Messages
1,198
Reaction score
11
Points
25
aku da daftar....
macam mane nak main...
xpaham la...
 

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Messages
3,920
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
Aloo sume..

Aku nak ajak korang sume join 1 game yang aku rasa paling best kat dunia ni.. Game ni pasal business ni..Die pnyer game memang layan sebab kita boleh bukak store,ladang,kilang ngan macam lagi.. Serious macam real life pnyer business..

Game ni ade pelbagai jenis cabang, maksud aku korang blh pilih samada nak jual kereta,tepung,bahu,motor,tv n macam lagi.. Die ade kalau tak slaah aku dekat 200 categori so korang boleh pilih nak jual ape..

Ok, aku bagi contoh.. Contohnya, korang bukak kilang, korang boleh jual barang dari kilang korang tu kat player lain yang perlukan atau korang boleh bukak store sendiri dan jual kat store sendiri..

Kalau aku nak citer kat sini memang banyak, korang memang kene try coz game ni memnag best giler..


Ni ada sikit sebanyak penerangan pasal game ni..





Kat bawah ni link ke game tu.. Korang boleh join bawah aku, jujur aku cakap aku tak dpt 1 sen pun kalau korang join bawah aku..

Kalau korang join bawah aku senang aku nak tau sapa yang join n bolehlah kita sama-sama bantu membantu kasi naik company masing-masing.. Game ni kalau ada pakatan memang mengancam sebab kita boleh conquer market dan bila kita dah conquer market senanglah kita nak naik atau turunkan harga..

Rugi kalau korang tak main game ni.. :)cgrock:)cgrock



Ni company aku pulak..





LINK GAMES: Virtonomics ( Real Life Business)

aku dah sign up bawah ko bro.. username faizal_bulat gak.. tp kenapa bahasa rusia? mcmana nk tukar language?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register