VIRAL SEKARANG!?πŸ”₯πŸ”₯ HIBAH&PERLINDUNGAN UTK KELUARGA..MAMPU MILIK DR FWD TAKAFULβ˜‚οΈ

CG Sponsors




Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
TAKAFUL NYAWA & HIBAHπŸ’žπŸ’•πŸ’–
=============================

Kematian semulajadi - RM 500,000
Kematian kemalangan - RM 500,000
Kematian sakit - RM 500,000
Hilang upaya kekal / TPD - RM 500,000

Bermula dari RM95 sebulan anda mampu menyediakan Takaful Nyawa dan HIBAH kepada keluarga anda.

Kenapa HIBAH ? 😲😲
- Terus dapat kepada isteri/suami (HAK MUTLAK)πŸ’―πŸ’
- Proses tuntutan yang cepat (Kesemua dokumen lengkap)πŸ’―
- Dapat mengelakan keluarga daripada mengemis.πŸ’―
- Menjamin pendidikan anak-anak selepas ketiadaan kitaπŸ’―
- Tidak memecah belah keluarga dalam menguruskan harta pusaka!πŸ’―πŸ’―πŸ’―

Saya bantu anda menyediakan Takaful Nyawa & HIBAH!

Klik link di bawah sekarang!!

www.wasap.my/+60193681350/SayaNakTakaful


FB_IMG_1581830075699.jpg
 
Sponsored Post

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
"WANG atau HUTANG?"

Andai esok kita ditakdirkan pergi buat selamanya, apakah yang kita tinggalkan kepada keluarga? WANG atau HUTANG? πŸ€” Anda yang tentukan.

PERLINDUNGAN PENDAPATAN & HIBAH TAKAFUL RM500,000.00
.
Serendah RM 153* sebulan anda boleh dapatkan perlindungan 😱
.
πŸ‘‰Kematian Semulajadi = RM 500,000.00
πŸ‘‰Kematian Kemalangan = RM 500,000.00
πŸ‘‰Kematian Penyakit = RM 500,000.00
πŸ‘‰Hilang Upaya Kekal = RM 500,000.00
πŸ‘‰Penyakit Terminal = RM 500,000.00
πŸ‘‰ 10% Dibayar dahulu kepada waris untuk urusan pengebumian
πŸ‘‰ Polisi untuk pasangan bernilai *RM100,000 PERCUMA*πŸ’‘
πŸ‘‰ Badal Haji *DIJAMIN*πŸ•‹
πŸ‘‰ Khidmat guaman *PERCUMA*πŸ‘©β€βš–οΈ
πŸ‘‰ Khidmat kaunseling *PERCUMA*πŸ‘©β€πŸ’Ό

Saya akan bantu anda untuk pastikan pelan adalah mengikut KEPERLUAN & KEMAMPUAN anda. Jadi anda tidak perlu risau dan takut untuk jumpa saya.

Jom set Appointment untuk maklumat lanjut
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
019-3681350

atau klik linkπŸ‘‡
www.wasap.my/+60193681350/SayaNakTakaful

#fwdtakaful #hibahtakaful #lifeTakaful #perlindunganpendapatan

*caruman berdasarkan umur peserta

FB_IMG_1581830381211.jpg
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
"Hahhh... Gaji 2,000 sebulan kena ada perlindungan 300k? Biar betul?"

Ya tuan puan sekalian.

Gaji 2,000 sebulan kena ada perlindungan Takaful Hayat 300k.

Sebab apa 300k???

300k apabila dilaburkan pada kadar keuntungan setahun 8% boleh menghasilkan pendapatan 24,000 setiap tahun.

Bersamaan 2,000 setiap bulan. Betulkan?

Sama dengan gaji tuan puan sekarang 2,000.

Maka terbela kebajikan kewangan anak-anak dan isteri yang bakal hilang jika suami meninggal atau hilang upaya kekal keseluruhan untuk keluar bekerja.

Macam mana nak cipta aset mudah cair sebanyak 300k tu??? πŸ“²whatsapp no ni
www.wasap.my/+60193681350/SayaNakHibah

p/s: FWD takaful policy approve sepantas 2 jam (t&c)

"Jom Kami Bantu Anda"
"Ingat Takaful Ingat caliph group
"Agency NO 1 In Malaysia.

HIBAH SEBELUM HIBA

#FutureFirst #FamilyFirst #InvestFirst

FB_IMG_1582022649836.jpg
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
Bagaimana hebat pon kita, 2 perkara tidak boleh dielak, Kemalangan dan Penyakit sedangkan lidah lagi tergigit.

Bila kita dah tak mampu bekerja/terlantar atas katil disebabkan sakit atau kemalangan :

1) Rakan2 kita mungkin akan tolong RM 200 kalau bernasib baik, tidak bagi pinjam je.

2) Saudara Mara boleh Tolong RM 2,000, 20,000 tak pon bagi pinjam je, diorang pon ada komitmen sendiri..

3) Tapi untuk dapatkan RM 200,000, RM 2,000,000 atau RM 20,000,000 sudah tentu melalui Insurance/Takaful.

Realitinya..Xyah cerita nak bagi duit, cuba sy mintak Pinjam tak banyak..RM 1,000 je agak2 korang nk bg tak? πŸ˜‚

Tapi kalau dah jumpa 18 Ejen Takaful masih nak survey, xnak amik, masih beri alasan , kali ke 19 takut tak sempat nak jumpa dah meninggal dunia.

www.wasap.my/+60193681350/SayaNakHibah

FB_IMG_1582109444964.jpg
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
π™Žπ™€π˜½π˜Όπ˜½-π™Žπ™€π˜½π˜Όπ˜½ π™π™π˜Όπ™ˆπ˜Ό π™†π™€π™‰π˜Όπ™‹π˜Ό π™Žπ™π˜Όπ™ˆπ™„ / π˜Όπ™”π˜Όπ™ƒ π™’π˜Όπ™…π™„π˜½ 𝘼𝘿𝘼 π™„π™‰π˜Ύπ™Šπ™ˆπ™€ π™‹π™π™Šπ™π™€π˜Ύπ™π™„π™Šπ™‰/π™ƒπ™„π˜½π˜Όπ™ƒ π™π˜Όπ™†π˜Όπ™π™π™‡. β€Ό
.
.
1. π™Žπ™π˜Όπ™ˆπ™„ π˜Όπ˜Ώπ˜Όπ™‡π˜Όπ™ƒ π™Žπ™€π™Šπ™π˜Όπ™‰π™‚ π™†π™€π™π™π˜Ό π™†π™€π™‡π™π˜Όπ™π™‚π˜Ό.
.
Seorang ketua keluarga wajib bertanggungjawab atas keluarganya sendiri, nama pun ketua kan? Tiap-tiap hari keluar mencari rezeki. Okaylah tu, balik juga. Kalau "keluar" selama-lamanya, apa yang nak bagi dekat keluarga untuk buat belanja?

2. π—¦π—¨π—”π— π—œ π—£π—˜π—‘π—¬π—¨π— π—•π—”π—‘π—š 𝗨𝗧𝗔𝗠𝗔 π—£π—˜π—‘π——π—”π—£π—”π—§π—”π—‘ π—žπ—˜π—Ÿπ—¨π—”π—₯π—šπ—”.
.
Suami kena sedar yang beliau merupakan penyumbang utama pendapatan keluarga. Income protection ni gunanya untuk cover perbelanjaan yang isteri dan anak-anak perlukan.

3. π™Žπ™π˜Όπ™ˆπ™„ π™‹π˜Όπ™‡π™„π™‰π™‚ π˜½π˜Όπ™‰π™”π˜Όπ™† π˜½π™€π™π™ƒπ™π™π˜Όπ™‰π™‚.
.
Semua benda hutang, kereta hutang, rumah hutang. Nanti kalau berlaku apa-apa, macam mana isteri nak bayar hutang-hutang tu semua? Tak kan nak tengok sampai harta kita habis di lelong, kan. Belum campur dengan hutang dengan orang dan lain-lain lagi.

4. π˜Ώπ˜Όπ™‰π˜Ό π™‹π™€π™‰π˜Ώπ™„π˜Ώπ™„π™†π˜Όπ™‰ π˜Όπ™‰π˜Όπ™†.
.
Bila dah takda, bukan isteri saja yang susah, anak-anak juga turut terpalit. Paling kurang kalau suami ada income protection, sebahagian daripada pampasan tu boleh terus menjadi dana pendidikan buat anak. Dengan pendidikan, InshaAllah boleh ubah nasib keluarga yang ditinggalkan.

4 Perkara di atas adalah sebab-sebab seorang SUAMI atau AYAH perlu mengambil INCOME PROTECTION untuk bersedia menghadapi π˜½π™šπ™£π™˜π™–π™£π™– π™†π™šπ™¬π™–π™£π™œπ™–π™£ sekiranya :
1. Kematian.
2. Lumpuh/ Cacat Kekal.
3. Sakit Kritikal.

Medical Card membantu menyelesaikan masalah rawatan di hospital. Tapi bagaimana keadaan kita selepas itu? Sekiranya sudah tidak mampu bekerja lagi.

❇Temujanji & Quotation PERCUMA

Untuk FAST ACTION dan FAST RESPON, boleh terus klik link ini untuk whatsapp.

www.wasap.my/+60193681350/SayaNakHibah
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
*_HIBAH TAKAFUL SEBAGAI PENGGANTI GAJI SUAMI !_*
.
Adakah anda dan suami bekerja? Jemput baca.. .

βœ… Gaji suami : RM3000
βœ… Gaji Isteri. : RM3000
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
TOTAL : RM6000
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Komitmen bulanan : -
β™» Sewa Rumah RM800 (Anggaran shj) Kereta 2 biji RM1000
β™» Bil air/elektrik = RM100
β™» Bil Astro = RM100
β™» Bil Phone= RM200
β™» Perbelanjaan anak-anak = RM1000
.
Total RM3200
.
Balance tinggal lagi RM2800 untuk 1 family belanja selama 1 bulan

Then cuba bayangkan suatu hari nanti INCOME SUAMI TERPUTUS SELAMA-LAMANYA disebabkan :

❌ 1. Kematian (Meninggal)
❌ 2. Penyakit kritikal (Kanser, Jantung, Buah Pinggang DLL)
❌ 3. Hilang upaya kekal (LUMPUH)
.
RM6000 – RM3000 = RM3000
.
Akibatnya ISTERI anda terpaksa menanggung 100% perbelanjaan yang ditinggalkan oleh anda!

Gaji isteri = RM3000
Total belanjaan = RM3200
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–
Jadi Negative = - RM 200
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Dan tidak ada lebihan langsung untuk isteri dan anak-anak buat belanja selama sebulan!

Sebab itu kami di Takaful galakkan anda sebagai ketua keluarga untuk asingkan RM100 sebulan & HIBAHkan terus RM250,000 kepada waris anda!

Tiada isteri yang marah pada suami yg tinggalkan RM250,000 untuk diri & anak2 mereka.

Ke sayang nak keluarkan RM100 sebulan untuk sediakan hibah buat keluarga tersayang???

Hubungi saya segera. Kos ambil tahu adalah percuma !!!

www.wasap.my/+60193681350/SayaNakHibah
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
1. Kita hidup kat dunia ni tak lama pun. Entah-entah esok sampai dah ajal kita. Jadi selagi boleh, jangan menyusahkan orang lain.

2. Lagi satu, elakkan buat hutang duit dengan orang sekeliling. Hutang budi tak apalah. Sebab hutang budi dibawa mati. Haha.

3. Cuba kau tanya laki kau kejap lagi, "Bang, kita ada simpanan RM3,000 tak?". Yang belum kahwin, kau tanya kat diri sendirilah.

4. Orang yang takda simpanan kecemasan, memang akan selalu menyusahkan orang sekeliling, keluarga dan kawan-kawan.

5. Tanam azam mulai hari ni, kau kena ada simpanan kecemasan paling kurang RM3,000 dalam bank, Tabung Haji atau ASB.

6. RM3,000 tu bukanlah amaun yang cukup sebagai simpanan kecemasan. Tapi itu pun dah lebih baik daripada takda langsung.

7. Simpanan kecemasan yang kau patut ada adalah sama dengan 3 bulan gaji. Kalau gaji RM3,000 kau kena ada RM9,000 lah.

8. Kalau kau tak nak disusahkan oleh sesiapa, ajaklah semua orang terdekat kau untuk cipta simpanan kecemasan cepat-cepat.

9. Kalau kau tak nak bagi hutang kat sesiapa, elakkan diri kau daripada bergaya macam orang yang banyak duit. Haha!

10. Macam saya, saya tak suka berhutang dengan orang dan tak suka juga bagi hutang kepada orang. Pasti hidup lebih tenang.

11. Tak perlu stress nak bayar hutang orang. Tak payah pening fikir strategi nak mengemis duit sendiri dari si peminjam yang kerap hilang ingatan dengan pelbagai alasan.

jom sediakan simpanan segera sebagai peganti pendapatan dan juga boleh dijadikan hibah kepada org yg bakal ditinggalkan..
www.wasap.my/+60193681350/SayaNakHibah
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
10 SEBAB KORANG TAK PERLU AMBIL TAKAFUL

1. Korang bukan nak mati lagi. Nanti bila rasa dah nak mati, korang ambil lah takaful. Korang kan dah tau tarikh mati korang kan?

2. Korang kan kebal, kalau setakat eksiden, kena tikam, kena tembak tak jadi apa-apa pun.

3. Kalau korang ambil takaful, nanti lepas mati pasangan korang jadi kaya. Banyak duit. Nanti dia kahwin lain dan enjoy dengan pasangan baru.

4. Anak-anak korang tu ada otak kan. Kalau korang mati, pandai2 la depa nak hidup. Binatang yang takda akal pun boleh hidup.

5. Kalau anak-anak korang takda duit nak belajar lepas korang mati, boleh viralkan kat media sosial. Orang Malaysia kan pemurah, silap2 depa derma sampai anak korang boleh buka universiti sendiri.

6. Kalau korang sakit teruk, terlantar tak boleh kerja. Boleh buat macam point no 5.

7. Korang kan bujang lagi. Buat apa nak ambil takaful. Takkan nak hibahkan kat mak ayah korang kot. Mak ayah korang tak pernah mengharapkan balasan duit dari korang pun. kan kan kan?

8. Orang kata takaful ni konsep derma. Duit setiap bulan yang kita bayar tu akan disumbangkan kepada peserta yang ditimpa musibah. Tapi tiap-tiap bulan tu korang bayar tak ikhlas kan. Derma kejadah apa kalau tak ikhlas.

9. Company korang kan dah ada takaful untuk staf. Kalau korang sakit teruk sampai tak boleh kerja, company korang akan tanggung segala-galanya. Korang kan staf kesayangan bos. Tak mungkin bos akan berhentikan korang walaupun korang dah tak boleh bekerja. Silap-silap bos korang bagi cuti dengan gaji penuh. Bila dah mati, 7 keturunan korang pun company confirm tanggung punyalah. Tak payah risau.

10. Korang kan dah kaya. Kalau sakit, duit simpanan korang tu boleh setelkan semua kos rawatan. Kalau mati pun korang takyah risau, anak2 dan isteri korang dah banyak duit. Pandai-pandailah depa nak survive.
 

Mr^ H

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2019
Messages
264
Reaction score
2
Points
15
Kenapa income protection ? Ok sy share 3 SEBAB UTAMA.

1. Sebab kita tetap dapat β€˜gaji’ sekiranya something happen to us Seperti lumpuh dan tidak boleh lagi bekerja.

2. Komitment bulanan Seperti bayar bank utk loan kereta & rumah tetap boleh dilakukan. Macammana nak byr Jika tidak boleh bekerja lagi kan ?

3. Hibah takaful RM 1 juta Kepada Ibubapa atau Suami / isteri atau anak2 Dan keluarga. Sekurang2nya Mereka tetap kena teruskan hidup Walaupun kita Tiada Lagi didunia.

Lastly, Sebab kita TAK BOLEH MEMBERI JAMINAN yg kita boleh sihat & tahu berapa lama kita hidup di Dunia jadi jangan EGO terhadap diri sendiri , orang yg tersayang & pada pencipta kita Allah SWT.

DM sg atau watspp 0193681350 dan let’s sembang ! 😊

www.wasap.my/+60193681350/SayaNakIncomeReplacement
 
Sponsored Post
Top
Log in Register