VIRAL SEKARANG!?πŸ”₯πŸ”₯ HIBAH&PERLINDUNGAN UTK KELUARGA..MAMPU MILIK DR FWD TAKAFULβ˜‚οΈ

CG Sponsors




Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
Saya merupakan agen dari FWD Takaful ingin menawarkan pelan2 terbaik yang ekonomi kepada semua warga cg untuk diri sendiri dan keluarga..

MANFAAT :
βœ… Manfaat kematian
βœ… Manfaat cacat kekal
βœ… Manfaat terminal illness
βœ… Manfaat accident death

PAKEJ BONUS:
βœ… FREE Policy kepada pasangan selama 2 tahun dengan nilai coverage sebanyak RM100,000. Tanpa Underwritting! ( Pertama dalam industri Takaful)

βœ…Counceling kesedihan kepada pasangan untuk memberikan bantuan dari segi emosi

βœ…Legal Services Advices kepada pasangan untuk membantu menguruskan harta pusaka selepas ketiadaan pasangan

βœ…Badal Haji sekiranya pemegang policy tidak sempat menunaikan rukun islam yang ke 5

βœ…Kos pengebumian sebnayak 10% daripada jumlah perlindungan

βœ…Pelepasan cukai untuk individu mahupun company

Untuk quotation boleh klik
www.wasap.my/60193681350/FWDTAKAFUL

4EDEE082-DDD1-49D9-95E3-3ED52FFC2873.jpeg
 
Last edited:
Sponsored Post

excoda

Fun Poster
Joined
Jul 25, 2019
Messages
256
Reaction score
31
Points
30
terbaek.. keep it up TT.. mmg penting ade takaful ni.
 

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
terbaek.. keep it up TT.. mmg penting ade takaful ni.
Btol tu tuan..dia dapat menyediakan pampasan tunai pada kita untuk kelangsungan gaya hidup di saat kita xberdaya tuk bekerja lagi..pampasan ini la yang berguna tuk meneruskan saki bkai kehidupan..tuan dah ada ke? Huhuhu
 

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
Family First plan ! Di FWD Takaful

Kenapa korang nak bayar lebih untuk banyak polisi sedangkan korang ada option untuk bayar 1 polisi bagi lindungi satu keluarga je?

Katakan polisi individu paling busuk Rm150 seorang, korang kena invest dekat Rm500 ( read: polisi ayah, mak, 1 anak).

Tapi... dekat FWD takaful, 1 family plan hanya RM130 ( cover up to 6 pax ; ayah, mak, 4 anak ). Tertakluk pada umur dan risiko pekerjaan..Tak ke jimat? Yang paling best, family plan ni cover penyakit kritikal yang selama ni korang akan jumpa jika ambik medical product je. Bukan biasa-biasa, 56 jenis penyakit kritikal tu😱😱

Plan ni sangat berbaloi, banyak benefits untuk satu keluarga. Nak cite panjang, boleh whatsapp sayaπŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»
www.wasap.my/60193681350/FWDTAKAFUL


[U
67E56403-7407-449E-B83B-BB3CDBB7AF3A.jpeg


BC5BF6B4-5683-4B6B-B209-DCA5EEE0E478.jpeg


4AC330F2-58CB-463C-BE62-C217DC3BC931.jpeg


E01AAAB5-C597-409C-9616-55A62403F32B.jpeg
 
Last edited:

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
A6042480-D53F-45B3-941D-EBBE25733F94.jpeg



PENAMA vs HIBAH



🎨 Segala aset akan dibekukan sekiranya berlaku kematian sehinggalah selesai proses pengagihan harta.



🎨 Maksud aset dibekukan adalah aset tersebut tidak dapat dicairkan atau ditunaikan dan tidak boleh ditukar hak milik.

-->> Rumah : tidak boleh dijual

-->> Kereta : tidak boleh dijual, cukai jalan dan takaful tidak boleh diperbaharui

-->> Tunai dalam akaun bank : tidak dapat dikeluarkan.



🎨 Hanya aset tunai yang mempunyai PENAMA seperti di bawah boleh ditunaikan tanpa melalui pihak Amanah Raya atau pentadbir harta pusaka.

a) KWSP

b) Tabung Haji

c) ASB ( belum dihibahkan )

d) Unit Trust dan lain-lain yang seangkatan dengannya.



🎨 Penama (Pemegang Amanah) boleh mengeluarkan tunai di atas melalui terus berurusan dengan pihak terbabit.



🎨 Sekiranya TIADA penama atau penama meninggal dunia dan tidak diganti, waris perlu berurusan dengan Amanah Raya atau Pejabat Tanah/Pusaka kecil



🎨 Penama hanyalah pemegang amanah untuk mengagihkan harta kepada waris faraid dan BUKAN pemilik mutlak!

-->> KWSP

-->> Tabung Haji

-->> ASB (belum dihibahkan)

-->> Unit Trust

-->> Takaful (belum dihibahkan; bukan semua plan takaful boleh dihibahkan)



🎨 Meletakkan PENAMA lebih daripada 1 nama bertujuan memudahkan pembahagian harta pusaka pada asalnya; sebenarnya menyukarkan dan menyulitkan lagi proses pengagihan harta tersebut.



🎨 PENAMA selaku pemegang amanah

bertanggungjawab menjelaskan hutang si mati dan mengagihkan baki harta tersebut kepada semua waris faraid yang layak.



🎨 HIBAH bermaksud hadiah atau pemberian kasih sayang.Hibah diberikan tanpa mengharapkan sebarang balasan.



🎨 Penerima hibah mempunyai hak mutlak terhadap harta tersebut.Segala tindakan penerima hibah terhadap harta tersebut adalah di bawah kawalan penerima hibah.



🎨 Sekiranya penerima hibah tidak mahu menjelaskan hutang si mati sekalipun tidak menjadi kesalahan bagi beliau

tetapi atas dasar tanggung jawab sebagai waris (sekiranya waris penerima hibah) untuk melangsaikan segala hutang piutang si mati.



🎨 Harta adalah amanah dan tanggung jawab.Pastikan penerima hibah anda diberikan didikan berkaitan amanah dan tanggungjawab ini.



● CREATE ● PROTECT ● PRESERVE ●
 

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
165EEF65-0E5E-43D1-84D3-82F7FA08EFC7.jpeg


Mungkin hari ini segalanya indah. Tapi esok hari masih belum pasti..
Cepat2 contact saya tuk saya sediakan pelan mengikut bajet anda secara percuma
0193681350
 

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
7F39E1B2-B967-4E18-B846-C8261E7AD6C8.jpeg



PELAN HIBAH TAKAFUL + PENYAKIT KRITIKAL UNTUK 1 KELUARGA DENGAN 1 HARGA!!

Memperkenalkan satu-satunya Pelan Hibah Takaful + Penyakit Kritikal untuk satu family, yang wujud di Malaysia pada ketika dan saat ini. 🀩🀩
.
Pelan khusus untuk melindungi anda, pasangan anda dan anak-anak anda (sehingga 4 orang anak)
.
Apa yang anda akan dapat dengan RM200 sebulan caruman bulanan. Jom kita tengok :
.
1. Hibah Takaful RM100,000 dari suami untuk isteri tercinta πŸ’“

2. Loving couple policy, suami pon dapat Hibah Takaful RM100,000 jika isteri pergi duluπŸ’“

3. RM100,000 pampasan untuk penyakit kritikal jika anyone in the family kena penyakit kritikalπŸ’“

4. Maximum RM25,000 pampasan untuk setiap penyakit kritikal pada PERINGKAT AWAL jika kena pada any family membersπŸ’“ Anak boleh dapat coverage sehingga anak ke 4.
.
RM 200 monthly, harga ini jika umur anda 33 tahun dan kebawah. Boleh jumpa saya untuk dapatkan penerangan lebih DETAIL.

Contact SEKARANG
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
FREE CONSULTATION & QUOTATION

@ 019-3681350

Ps : Kenapa perlu amik plan solo, jika ada plan Family yang lebih power dan menjimatkan πŸ˜ƒ
 

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
C4C69847-CB4F-498A-81BD-E8FAABF753B0.jpeg


Perkara yang best berkenaan produk Family First dari FWD Takaful ni, ia memberikan β€œpeace of mind” untuk parents yang bekerja.
.
Secara tak sedar ramai ibu bapa terpaksa berhenti kerja kerana menjaga anak yang ditakdirkan sakit kritikal, secara langsung ibu bapa itu sendiri hilang pendapatan. Perasan tak?
.
Masuk hospital boleh dapat rawatan dengan medical card atau masuk GH. Namun menjaga seorang anak terlantar sakit akibat penyakit kritikal bukan sesuatu yang mudah. Hilang income, bahkan kos hidup keluarga bertambah.
.
Dengan produk Family First ini, setiap ahli keluarga client ini dilindungi dengan RM100,000 pampasan tunai sekiranya diuji dengan penyakit kritikal. Yang uniknya limit satu keluarga ini adalah sebanyak RM250,000 !

Lagi menarik pelan ini juga memberikan ketenangan fikiran dengan memastikan suami atau isteri tersebut mendapat hibah takaful sebanyak RM100,000 jika pasangan mereka meninggal dunia.
.

Tiada lagi dalam pasaran. Hanya di FWD Takaful. Untuk pasangan berusia 31 tahun dengan 2 orang anak, pelan ini hanya lebih kurang RM200 sebulan. 🧑
.

Whatsapp saya jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut.

www.wasap.my/60193681350/familyfirst
 

Mr^ H

Freshie
Joined
Dec 6, 2019
Messages
42
Reaction score
2
Points
11
Tanpa perlindungan Takaful yang mencukupi sekiranya sesuatu kemalangan terjadi akan meninggalkan keluarga dalam keadaan kewangan yang amat bahaya

Malang tidak berbau, mungkin korang telah penat lelah kumpul harta yang banyak selama ni untuk keselesaan diri dan keluarga, pastikan kewangan kita selamat dengan mempunyai perlindungan takaful yang mencukupi..

Fikirkan, kalau berlaku kemalangan atau jatuh sakit yang mengakitbatkan hilang punca pendapatan bagaimana isteri dan anak2 untuk teruskan hidup dalam keadaan kewangan begini..anda mampu lindungi keluarga sekarang

Kami dapat membantu anda menyediakan plan perlindungan yang sesuai mengikut semua keperluan setiap keluarga dan individu.

Jangan segan2, terus contact saya untuk dapatkan perlindungan terbaik untuk diri dan keluarga

0193681350

2FC63D12-FC16-43AF-8EA4-84C0E27B0361.jpeg


segi tiga kewangan mengikut keutaaman dalam merancang financial yang sihat.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register