Viral cara potongan buah nangka di Amerika Syarikat

Recommended Brokers


Sponsored Post

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
6,842
Reaction score
310
Points
81
Tak susah ke nak buang getah dia nanti kalau potong macam tu.
Ha..ha..mat salleh pun mengaku ada mat salleh lain yang bangang.
 

cak cibo

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2018
Messages
683
Reaction score
254
Points
41


Jika sebelum ini makanan tempatan pernah dikritik oleh chef popular dari luar negara iaitu John Torode berikutan kes “rendang ayam crispy”, kali ini potongan buah tempatan di sebuah pasaraya di Amerika Syarikat ini berjaya mencuri perhatian netizen dari Malaysia.

Semuanya bermula apabila individu bernama Mei Tan berkongsi di laman Facebook beliau mengenai cara orang di Amerika Syarikat yang memotong buah nangka seakan potongan buah tembikai.

Berikut merupakan perkongsian daripada Facebook Mei Tan telah dikongsi oleh 2,500 pengguna Facebook.



Perkongsian beliau turut menerima pelbagai respon daripada pihak netizen dimana ramai yang tidak menyangka betapa anehnya potongan yang dibuat.

Antara respon yang mencuit hati dimana ada yang mengaitkannya dengan buah rambutan yang dipilih oleh drama bersiri Netflix, “Another Life” sebagai buah dari angkasa lepas.



Bagaimanapun, respon netizen yang paling mendapat perhatian ramai adalah daripada saudara Rhys William yang memohon maaf bagi pihak “mat salleh”.



Rhys William memang "Mat Salleh Cari makan".

Haha bagus dia ni...puasa pun buat.. :)

Semoga Allah swt bagi hidayah..
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,451
Reaction score
112
Points
38
harap nanti takde yang potong durian camtu
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,750
Reaction score
1,813
Points
141
Skrg dah terbalik.... Mat salleh pulak jadi org yg jakun skrg..
 

damaiG

Active+ Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
3,033
Reaction score
29
Points
30
belah sana mmg tak sampai selalu buah tropika ni, ada tengok dlm video, manggis x kenal, durian x kenal bnyk lagi la. kesian juga kadang2 haha.
 

puyol

Legendary Member
Joined
Jun 28, 2011
Messages
19,864
Reaction score
1,551
Points
191
macam gulai nangka pun ada.
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,170
Reaction score
850
Points
161
william tuh pun dah pelat 100% melayu pasar... ayat bingaiii gak dier pakai... hahahha

tp yg pasti alat pemotong nangka tuh mmg ohsem... cantik jerk dier belah biji tuh... kekekek
 
Sponsored Post
Top
Log in Register