BTC USD 50,110.5 Gold USD 1,823.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Video bagaimana menyalin cd ke hardisk

resakses

Freshie
Joined
Dec 14, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Assalamualaikum & salam hormat,
Saya ada menyediakan cara bagaimana cara termudah untuk menyalin semua jenis cd/dvd kedalam komputer tanpa menjejaskan struktur cd/dvd tersebut.

Ianya bertujuan untuk mengelakkan cd/dvd penting anda rosak atau hilang.Ianya juga membolehkan anda menyalin cd/dvd dari rakan anda untuk di simpan sebagai koleksi tanpa perlu menggunakan cd/dvd kosong.

Sebagai contoh,rakan anda pergi bercuti dan membuat rakaman video dalam format dvd.Anda ingin menyalin dvd tersebut sebagai rujukan kepada anda apabila berpeluang kesana.Pada masa itu anda tiada dvd kong untuk membuat salinan.Anda hanya ruang hardisk yang besar.Gunakan software yang akan saya tunjukkan kepada anda.
Begitu juga cd audio/cd games & lain-lain jenis cd/dvd.

Video ini mempunyai 3 part (bersaiz 33mb semuanya) & promosi pengenalan hanya RM5 melalui download.Format video adalah dalam bentuk wmv.(windows media video):)cgrock
 
Sponsored Post

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
kan blh copy direct je dr dvd dan vcd ke hdisk ?
 

Godek

Fun Poster
Joined
May 22, 2008
Messages
906
Reaction score
0
Points
10
Image cd/dvd software je kot. Hmm tak yah jual2 kalau software tu boleh dpt free. Kalau guide tu meh PM sy je. Insyallah boleh bantu FOC.
 

resakses

Freshie
Joined
Dec 14, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
a'ah,Godek memang betul,memang cara buat image cd.pastu cara nak gunakanya.saya fokuskan kepada mereka yang belum/kurang mahir bab menyalin cd-cd nih.sb saya ada pengalaman dimana berpuluh puluh cd dalam simpanan rosak kena serangan sang semut putih.pastu saya jumpa cara nk save cd masuk komputer.itu sb saya rasa masih ada yang kurang mahir mcam saya.Expert-expert memang dah tau.sb tu jual lima ngit jer.To zul34 & Jeb,cd games pun boleh buat image & kalau jenis games yang kena main ikut cd jer,boleh buat supaya cd tu duduk dlm hardisk.
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
Guna je lah alcohol dan iso bagai yg lain mcm power iso ke, atau daemon tools ke
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register