Usia kereta anda..

CG Sponsors




Fahmiyafeii

Active Member
Joined
Jul 23, 2011
Messages
1,750
Reaction score
37
Points
30
Salam warga CG.. Kat sini kita sama2 share usia n gambar kereta masing2.. Klau bole no plate tu coverkn.. Saja nak tgk kereta ni perlu ke nak tukar? Hrga makin jatuh, sedangkn rumah makin naik..

Ok saya mulakn..
Buatan : Perodua
Model : Myvi 1.3 (M) sx
Tahun daftar : October 2006

Lain2 : stakat ni amat berpuas hati, kereta ni dah abes bayar, parts smua ok alhamdulilah.. Minyak save.. Klau ikotkn nafsu, mmg nak je tukar vios ke honda city ke, tapi bila pikir2 balik kereta ni utk membolehkn kita bergerak2 kemana2 saja, so, rasa xperlu la nk bazir tukar kereta baru..
Ok.. Tu saja.. Sekian..
 

Attachments

Sponsored Post

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
Buatan : honda
Model : civic eg
Tahun daftar : 1992

lain2 : insurans susah nak buat 1st partie tuk kereta atas 21 tahun, wear n tear biasa lah. :D
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
Buatan : Perodua
Model : KElisa 1.0 (M)
Tahun daftar : October 2004
Milage : 335,000 km

Lain-lain: Kereta yg menjimatkan. Low maintenance. 'ENGINEERED FOR FUN'. Harga trade in antara 13k-15k. Berkuasa dan mudah parking. Mudah menyelit. Laju mcm pelesit sup sap dh hilang
 

GhostTrader

Active+ Member
Joined
Jun 5, 2011
Messages
4,706
Reaction score
4
Points
55
Buatan: Alfa
model: Alfa romeo 145
tahun: 1997

alfa mmg power..terus jatuh hati :">.. insyallah ada rezeki lebih ,teringin nk upgrade ke alfa model 155 atau 156..:)
 

Mata38

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2013
Messages
944
Reaction score
4
Points
15
Buatan : honda
Model : civic eg
Tahun daftar : 1992

lain2 : insurans susah nak buat 1st partie tuk kereta atas 21 tahun, wear n tear biasa lah. :D
ingatkan keta aku yang paling tua, rupanya ada yg lahir lagi awal tahun 1992..
tapi Honda takpe la sebab memang tahan lama...cuba kalau model malaysia lebih 10 tahun confirm semua dah bunyi kriuk kriuk.. :D


Buatan: Proton
Model: Waja 1st model
Tahun: 2000/01 (13 tahun)
 

WDots

Banned
Joined
Dec 5, 2012
Messages
810
Reaction score
16
Points
15
Buatan : Perodua
Model : KElisa 1.0 (M)
Tahun daftar : October 2004
Milage : 335,000 km

Lain-lain: Kereta yg menjimatkan. Low maintenance. 'ENGINEERED FOR FUN'. Harga trade in antara 13k-15k. Berkuasa dan mudah parking. Mudah menyelit. Laju mcm pelesit sup sap dh hilang
Millage yang tak tahan tu... RM10K jekot..tah2 kurang..since 2002..millage 100K pun dah RM9K.... hurmm... Ni manual lak tu...biasanya org nak Auto....So saya letak 10K...Yeke 12-15K? mcm tak logik.....
 

Mata38

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2013
Messages
944
Reaction score
4
Points
15
Millage yang tak tahan tu... RM10K jekot..tah2 kurang..since 2002..millage 100K pun dah RM9K.... hurmm... Ni manual lak tu...biasanya org nak Auto....So saya letak 10K...Yeke 12-15K? mcm tak logik.....

Cuba check siggy aku...

Viva 660 Manual Mileage 50k tahun 2010, nak tolak RM15k-RM18k... sampai sekarang tak laku2... :)) :))
 

rashaz

Permanently Banned -, Fraud & Scam reported
Joined
Mar 27, 2013
Messages
2,179
Reaction score
2
Points
25
Buatan : Mini Cooper
Model : Mini Cooper S 1.6 Turbocharged(Manual)
Tahun daftar : 2005.
Mileage : 170 000 miles

Aku beli second hand masa study dulu.Bawa balik Malaysia all in all cost less than RM50k.

So far puas hati,maintainance tak teruk pun.Tapi aku jarang pakai.More to weekend car.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register