USD/CAD Trading Room - Pair yg paling suka dgn news

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13006
USD / JPY
106.92
GBP / USD
1.26227
USD / CHF
0.94120
USD / CAD
1.35953
EUR / JPY
120.826
AUD / USD
0.6948

CG Sponsors




marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
SELL UCAD

TP1 1.3200
TP2 1.3177
 
Last edited:
Sponsored Post

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
512
Reaction score
59
Points
30
Ini TP 1 dah selamat masuk bakul....
Masta ni memang confident lah. 🙂

USDCAD ni saya boleh lagi lah buat analysis kalau saya rajin.

Buat masa ni pun saya rehat menganalysis AUDUSD.

Selepas USDCAD barulah saya analysis USDCHF.

Kalau exotic pairs itu jauh lagi senarainya.
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Masta ni memang confident lah. 🙂

USDCAD ni saya boleh lagi lah buat analysis kalau saya rajin.

Buat masa ni pun saya rehat menganalysis AUDUSD.

Selepas USDCAD barulah saya analysis USDCHF.

Kalau exotic pairs itu jauh lagi senarainya.
ini lah pertama yang saya trade bila kenal forex...

ini juga lah pair yang saya d ajar trade forex menggunakan range daily...

masa tu main ikut aje...tak faham sgt...ikut aje teknik yang di ajar...

bila loss...bila berlaku tsunami range...tak tahu nak buat apa...sbb kita tidak memahami betul2 habit pair tersebut dan serounding yang support pergerakan pair tersebut...

dulu pun x ada plan kecemasan apabila price berlawanan dengan analisis....

sekarang trade ada rilex ckit sebab telah melalui itu semua....

jadi pengalaman itu mengajar kita untuk membuat keputusan untuk open post...dan di mana kita nak out post tadi sama ada dalam posisi untung atau minima loss...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
NEW TP
1.3208
TP ni dah jadi long journey.....

new TP

TP1 1.3257
TP2 1.3228
TP3 1.3208

Trding strategy...open layer...jarak ikut kesesuaian modal....sebab tu saya tidak akan buka post melebihi 20% dari pada modal asal...sentiasa jaga untuk kurang dari 10%....

Bagi UCAD ni...overall profit...boleh close...tak perlu tunggu kena TP.....

tapi kalo ada peluang...masuk balik......selagi belum kena TP...

TP ni akan berubah jika price naik lagi.....

bila price naik dan naik...pertahanan perlu d lakukan dengan hedging konsep...tetapi ada cara nya....

fahami perangai lonnie ni...

memang pair yang degil dan pergerakannya unpreddict...tp perangai nya tetap sama....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
TP ni dah jadi long journey.....

new TP

TP1 1.3257
TP2 1.3228
TP3 1.3208

Trding strategy...open layer...jarak ikut kesesuaian modal....sebab tu saya tidak akan buka post melebihi 20% dari pada modal asal...sentiasa jaga untuk kurang dari 10%....

Bagi UCAD ni...overall profit...boleh close...tak perlu tunggu kena TP.....

tapi kalo ada peluang...masuk balik......selagi belum kena TP...

TP ni akan berubah jika price naik lagi.....

bila price naik dan naik...pertahanan perlu d lakukan dengan hedging konsep...tetapi ada cara nya....

fahami perangai lonnie ni...

memang pair yang degil dan pergerakannya unpreddict...tp perangai nya tetap sama....
yg mana profit close dulu ya.....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
TP ni dah jadi long journey.....

new TP

TP1 1.3257
TP2 1.3228
TP3 1.3208

Trding strategy...open layer...jarak ikut kesesuaian modal....sebab tu saya tidak akan buka post melebihi 20% dari pada modal asal...sentiasa jaga untuk kurang dari 10%....

Bagi UCAD ni...overall profit...boleh close...tak perlu tunggu kena TP.....

tapi kalo ada peluang...masuk balik......selagi belum kena TP...

TP ni akan berubah jika price naik lagi.....

bila price naik dan naik...pertahanan perlu d lakukan dengan hedging konsep...tetapi ada cara nya....

fahami perangai lonnie ni...

memang pair yang degil dan pergerakannya unpreddict...tp perangai nya tetap sama....
TP tetap tak berubah...Long Journey with lonnie....hehehehehhe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register