BTC USD 51,638.4 Gold USD 1,681.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 UPSR, PT3 2020 Dibatalkan, SPM, SVM Ditunda Ke 2021, Sekolah Bermula 1 Mac 21

CG Sponsors




azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,249
Reaction score
1,070
Points
156
Terbaiklah. Subjek sejarah, pend Islam, biology, kimia sangat sesuai tv pendidikan.
Mungkin Add Math tak berapa berkesan.
Add Maths ni punya le susah.
Ada guru depan mata belum tentu A 😝
Inikan pula guna TV pendidikan.
Melopong je lah....
 
Sponsored Post

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
719
Reaction score
217
Points
23
Add Maths ni punya le susah.
Ada guru depan mata belum tentu A 😝
Inikan pula guna TV pendidikan.
Melopong je lah....
Senang je bila dah grasp concept tu. Masalahnya nak grasp konsep tu kena 1x1
 

kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Apr 18, 2010
Messages
37,281
Reaction score
2,630
Points
206
TV Pendidikan ni tak boleh buat satu channel untuk dia je macam wowshop dengan goshop. Sekarang ni dah zaman TV Digital, berpuluh2 channel boleh masuk dalam satu frequency.
patut satu darjah / tingkatan satu channel.
baru senang.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,393
Reaction score
1,560
Points
201
Menteri banyak. Da hampir 1thn .. tetap slow motion
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
291,651
Reaction score
12,268
Points
2,376
PdPR | Kelas Malam Jadi Pilihan Tambah Masa PdPR

Waktu Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) yang diadakan pada sebelah malam dilihat menjadi sebahagian kaedah yang mampu meningkatkan kehadiran pelajar dalam sesi berkenaan.

Ikuti laporan bersama wartawan Selwam Arjunan.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
291,651
Reaction score
12,268
Points
2,376
PdPR SABAH | Bantuan Peranti Kepada Pelajar Berdasarkan Akses Internet

Kerajaan negeri Sabah bersama jabatan pendidikan negeri sedang mengkaji untuk menentukan bilangan pelajar yang memerlukan peranti bagi membolehkan mereka mengikuti sesi pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR).

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

hiduprakyat

Active+ Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
2,960
Reaction score
222
Points
33
'Selaras jadual PdPR, boleh sukarela buat waktu malam'

25hmPengajaran_dan_Pembelajaran_di_Rumah1_1611809996.jpg


KUALA LUMPUR: Penyelarasan menyeluruh berhubung kesesuaian waktu pelaksanaan pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR) perlu diteliti, termasuk kewajaran kelas dalam talian diadakan pada sebelah malam.

Presiden Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP), Amiruddin Awang, berkata pihaknya menyokong jika ada guru mengambil inisiatif mengadakan kelas PdPR secara sukarela pada waktu malam tanpa paksaan.

"Perlu ada penyelarasan menyeluruh mengenai kelas yang perlu diadakan pada waktu siang dan kelas apa pula wajar dibuat pada sebelah malam.

"Banyak aspek perlu diambil kira, antaranya kesediaan guru sendiri, soal kebajikan guru kerana mereka juga ada tanggungjawab lain berkaitan keluarga yang perlu diuruskan di luar waktu kerja," katanya kepada BH di sini, hari ini.

Amiruddin berkata, pelaksanaan sesi PdPR pada waktu malam boleh memberi impak lebih baik dan berkesan, malah boleh meningkatkan penyertaan murid.

Justeru, katanya, terpulang kepada pihak guru dengan persetujuan sekolah dalam menentukan waktu sesuai untuk mengadakan kelas PdPR.

"Bagaimanapun, ia tidak akan mengatasi masalah perkongsian peranti jika ramai guru membuat kelas PdPR pada waktu malam.
"Secara logiknya, tiga beradik yang ada kelas secara dalam talian pada waktu malam tidak boleh menggunakan satu peranti serentak," katanya.

Beliau menambah, pelaksanaan PdPR pada waktu malam hanya menyelesaikan isu murid menggunakan telefon ibu bapa yang bekerja, bagi mengikuti kelas secara dalam talian.

Bermula 20 Januari lalu, kaedah PdPR dijalankan di seluruh negara membabitkan semua murid sekolah rendah dan Tingkatan Satu hingga Empat.


== bharian
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
291,651
Reaction score
12,268
Points
2,376

wan_rizal70

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2020
Messages
719
Reaction score
217
Points
23
Radzi Jidin, awak mmg fail. fail miserably

kesian budak budak dan ibu bapak, sedih dan simpati pd diorang

pendidikan adalah benda asas tapi awak takleh nak deliver pendidikan tu pada budak budak dengan minimum kos di saat covid 19 ni
tahun lepas dah berlaku benda belajar online ni dan awak tak ambik iktibar. tak bertindak proaktif utk tahun ni. seolah takde persediaan langsung

well i say, shame on you Radzi Jidin
Menteri paling karut. Tak buat kerja. Harapkan pdpr yang takde kesan.
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,249
Reaction score
1,070
Points
156
Hampir majority ibubapa ada masalah nak sediakan gadget dan internet untuk anak2 belajar norma baharu.
Semalam kat artikel ada seorang anak merajuk kerana ayahnya belikan kereta Myvi cash sedangkan si anak idamkan Honda baru.
Dua darjat berbeza.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register