BTC USD 32,118.5 Gold USD 1,804.27
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 UPDATE Vaksinasi Kebangsaan untuk rakyat Malaysia

Adakah anda setuju untuk terima suntikan vaksin COVID19

  • Setuju

    Votes: 116 65.9%
  • Tidak Setuju

    Votes: 33 18.8%
  • Neutral

    Votes: 25 14.2%
  • Tidak Setuju, tetapi terpaksa atas faktor memenuhi tuntutan undang-undang

    Votes: 2 1.1%

  • Total voters
    176

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
COVID-19 | Fasa Pertama Vaksin Tiba 26 Februari

Penghantaran fasa pertama vaksin COVID-19 dijangka tiba di malaysia pada 26 februari ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, vaksin itu akan dihantar ke negeri-negeri secara berperingkat untuk suntikan.

 
Vaksin COVID-19 : 18 Langkah proses vaksinasi
18-Step COVID-19 vaccination process
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA
JKJAV
#NPRA #LindungDiriLindungSemua #BERNAMAInfoVaksin
-Infografik/Infographics-

1614307116746.png

1614307124696.png

photo_2021-02-22_17-12-17.jpg


Infografik Vaksin COVID-19​

photo_2021-02-22_10-27-07.jpg


Infografik: 3 Fasa Pemberian Vaksin​

photo_2021-02-18_16-58-12.jpg


Infografik: CITF​

[๐“๐„๐‘๐Š๐ˆ๐๐ˆ]
"๐‹๐ข๐ง๐๐ฎ๐ง๐  ๐ƒ๐ข๐ซ๐ข, ๐‹๐ข๐ง๐๐ฎ๐ง๐  ๐’๐ž๐ฆ๐ฎ๐š"
1f4cc.png
Vaksin Pfizer-BioNTech tiba 21 Feb 2021, diikuti rolll out pelaksanaan imunisasi kebangsaan 26 Feb - PM Muhyiddin
1f4cc.png
PM Muhyiddin akan terima suntikan vaksin COVID-19 pada hari pertama pelaksanaan Program Imunisasi COVID-19, 26 Feb ini
1f4cc.png
Petugas barisan hadapan, kumpulan berisiko tinggi, golongan dewasa 18 tahun ke atas akan terima vaksin secara berfasa - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Vaksin penting bagi lindungi diri, orang tersayang dan orang sekeliling - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Vaksin COVID-19 adalah antara sinar harapan negara paling utama untuk menang dalam perang melawan COVID-19 - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Ahli Parlimen, ADUN diberi vaksin dalam fasa pertama Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Pemantauan berterusan dibuat bagi menilai keberkesanan & keselamatan vaksin sepanjang Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan dilaksanakan - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Buku Panduan Program Imunisasi boleh dimuat turun di www.VaksinCovid.gov.my - PM Muhyiddin
_________________
[๐‹๐€๐“๐„๐’๐“]
"๐๐ซ๐จ๐ญ๐ž๐œ๐ญ ๐Ž๐ง๐ž๐ฌ๐ž๐ฅ๐Ÿ, ๐๐ซ๐จ๐ญ๐ž๐œ๐ญ ๐„๐ฏ๐ž๐ซ๐ฒ๐จ๐ง๐ž"
1f4cc.png
Pfizer-BioNTech vaccine arrives on Feb 21, implementation of national immunisation to roll out on Feb 26 - PM Muhyiddin
1f4cc.png
PM Muhyiddin on Tuesday launched the National COVID-19 Immunisation Programme Handbook
1f4cc.png
PM Muhyiddin to receive COVID-19 vaccination on first day of COVID-19 Immunisation programme on Feb 26
1f4cc.png
Frontliners, high-risk groups, people aged 18 and above to receive COVID-19 vaccine in phases in that order - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Vaccine major ray of hope in battle against COVID-19 - PM Muhyiddin
1f4cc.png
Vaccine crucial to protect oneself, loved ones and those around - PM Muhyiddin
1f4cc.png
National COVID-19 Immunisation Programme Handbook can be downloaded from www.vaksincovid.gov.my - PM Muhyiddin

1613443567018.png

Last edited:
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
VAKSIN COVID-19 | 2 Juta Dos Untuk Sektor Swasta, Pekerja Asing

Pharmaniaga Berhad masih berbincang dengan kerajaan berhubung cadangan untuk membekalkan dua juta dos daripada keseluruhan 14 juta dos vaksin CoronaVac COVID-19 kepada pihak swasta dan pekerja asing.

โ€˜SUBSCRIBEโ€™ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
VAKSIN COVID-19 | Hukum Penggunaan Vaksin

Muzakarah Majlis Agama Islam menetapkan hukum pengambilan vaksin COVID-19 adalah harus.

Tujuan vaksinasi ini adalah untuk memutuskan rantaian jangkitan virus COVID-19 yang melanda dunia.

#LindungDiri #LindungSemua

 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,114
Reaction score
260
Points
51
malaysia ni dari segala segi slow, negara lain ada dah start dos ke 2, kita baru nak terima vaccine hujung bulan 2 ni.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
malaysia ni dari segala segi slow, negara lain ada dah start dos ke 2, kita baru nak terima vaccine hujung bulan 2 ni.

Banyak kajian dibuat dulu katanya
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
33,192
Reaction score
1,975
Points
201
Banyak kajian dibuat dulu katanya

Rasanya malaysia buat test dulu kt sukarelawan. Klu result ok. Baru start.. tak nak 100% beli terus cucuk la tu
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
Rasanya malaysia buat test dulu kt sukarelawan. Klu result ok. Baru start.. tak nak 100% beli terus cucuk la tu

Yang tu betul jugak bang
Nak tengok jugak kesan sampingan nya dulu
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,150
Reaction score
448
Points
91
Btol bende baru nk kene buat test dulu..kot2 ada kesan sampingan ke lg naya..xleh main bg je
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
Btol bende baru nk kene buat test dulu..kot2 ada kesan sampingan ke lg naya..xleh main bg je

Mulaยฒ bagi kat sukarelawan untuk ujian
Lepas tu baru bagi dekat barisan hadapan
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
303,946
Reaction score
13,543
Points
2,376
VAKSIN COVID-19 | EU, Belgium Jamin Tunaikan Perjanjian Bekal Vaksin - KJ

Menteri Sains, Teknologi Dan Inovasi Khairy Jamaluddin berkata, Kesatuan Eropah (EU) dan Belgium memberi jaminan perjanjian pembekalan Vaksin Pfizer kepada Malaysia akan ditunaikan.

Beliau yakin Pelan Imunisasi COVID-19 kepada penduduk Malaysia akan diteruskan seperti yang dirancang.

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register