Update: RFID untuk penguji perintis dibuka semula

Recommended Brokers


Latest Threads

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,437
Reaction score
1,707
banyak skang masalah rfid xdetect..

kalo smarttag dulu bley gak touch kad tu kalo xdetect..

rfid ni terpaksa laa main go ahead go astern sampai jadi ke??
ada tempat touch jgk...kalau x detect, touch je card..dia akan tolak dari ewallet
 
Sponsored Post

puyol

Legendary Member
Joined
Jun 28, 2011
Messages
19,502
Reaction score
1,505
X fhm?! ......
Closed system - ada rekod keluar masuk plaza tol. Contoh masuk ambil tiket, bila keluar bayar tol ikut jarak dari tol masuk.

Open system - bayar terus kat setiap plaza tol. Harga tol tetap.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,437
Reaction score
1,707
ooo..

camtu..

maknanya dia masih connect dengan kad fizikal tng??
yep..tapi utk dpt connection antara kad fizikal dan ewallet tu, kita kena register la kad tu ke dalam TnG Ewallet...rasanya boleh register banyak kad utk satu ewallet, tak sure pulak yg ni...tapi aku daftar satu kad jah...
 

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,082
Reaction score
122
Closed system - ada rekod keluar masuk plaza tol. Contoh masuk ambil tiket, bila keluar bayar tol ikut jarak dari tol masuk.

Open system - bayar terus kat setiap plaza tol. Harga tol tetap.
Tq boss.. :)cgrock
 

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,082
Reaction score
122
yep..tapi utk dpt connection antara kad fizikal dan ewallet tu, kita kena register la kad tu ke dalam TnG Ewallet...rasanya boleh register banyak kad utk satu ewallet, tak sure pulak yg ni...tapi aku daftar satu kad jah...
Tp masalahnya x semua plaza tol support..
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,437
Reaction score
1,707
Tp masalahnya x semua plaza tol support..
ya...sbb benda ni baru lagi...rasanya diorang slow2 buat di plaza toll yg lain....

ni yg latest...

aku yakin lepas ni diorang akan tambah lg utk toll2 yg lain mcm LPT ka....

 

Attachments

Sponsored Post
Top
Log in Register