BTC USD 49,012.4 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

update : ramalan kegelapan masa depan - pndapat barat dan kandungan alquran

nuex

Active+ Member
Messages
4,039
Joined
Feb 23, 2008
Messages
4,039
Reaction score
33
Points
30
assalamualaikum sume...ari nih aku nk mntak pndapat korang...aku da bace dua thread yg hmpir same kandungan nye...

'patutlah mahathir suruh pakai dinar emas'
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=11220 - thread mmber cg kita, cairel77

'back to future...???'
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=3162094#post3162094 - by GreenDay

ada bbrapa ksimpulan dr thread nih...dan bbrapa perkara yg sememangnya sudah berlaku dan diramalkan akan berlaku...
sy petik skit dr thread2 mereka...

Code:
[I]Pakar2 ekonomi dunia meramalkan
akan berlaku krisis ekonomi yg teruk yg boleh
hancurkan ekonomi kapitalis. (mereka bukan Tuhan tapi
sekurang-kurangnya mereka ada fakta yg kukuh untuk
sokong pendapat mereka. Pakar ekonomi Islam yg
merujuk kepada Al-Quran dan hadis juga mengesahkan
perkara ini pasti akan terjadi)[/I] - [B]thread pertama[/B]

[I]Perang dunia 3 akan di mulai tahun 2015, dia menyatakan Rusia akan menyerang amerika dgn nuklir di tahun 2015, otomatis perang saudara di amerika berhenti dan mereka bersatu melawan russia dan nantinya amerika hanya akan terbentuk menjadi 5 negara bagian dengan presiden setiap negara bagian masing2 dengan ibukota berpindah ke nebraska. Menurut dia kota2 besar di amerika akan hancur begitun di eropa,CINA, timur tengah. Sedangkan negara2 yg tidak terlibat perang dunia ke 3 adalah amerika selatan dan australia, NZ. Perang ini akan menghilangkan 3 milyar populasi dunia.[/I] - [B]thread kedua [/B]

Code:
[I]Aku kemudian buat research sikit2
pasal money meltdown melalui internet. Lepas tu, aku
buat research pasal kekayaan dalam Islam. Aku dapat
tahu kekayaan sebenar ialah :-

1. tanah (lebih baik tanah tepi sungai atau yg ada
air mengalir berdekatannya)

2. emas dan perak 

Yg bernilai ialah emas, minyak dan
kemudiannya air bersih. (kerana air akan tercemar
dengan teruk di masa depan. BBC pada tahun 2001
melaporkan bahawa air Sea of Galilee (sebuah tasik
sebenarnya) di Palestin sedang surut dan tidak ada
tanda2 akan pasang semula. Saintis buat kiraan dalam
50 tahun lagi tak ada setitik air pun di situ. Middle
East dan Zionis akan bercakaran kerana air pulak!
Separuh kedua abad ini adalah era haus kerana tidak
ada air dan bergelap kerana tiada minyak menurut
kata penganalisis dunia). 

Bila baca surah Yusuf, dia terkejut dan baru
tahu kita semua kena simpan MAKANAN, bukannya DUIT
KERTAS or DUIT ELEKTRONIK. Mengejutkan juga bila dapat
tahu, US sekarang, selain emas dan minyak, sedang
MENYIMPAN MAKANAN SEBERAPA BANYAK YG BOLEH! Duit
kertas dan duit elektronik pulak dilambakkan ke negara
lain di mana tiga per empat daripada dolar sekarang
sedang berligar2 di luar US dan sedang menunggu masa
untuk collapse..[/I] - [B]thread pertama[/B]

[I]Makanan dan air bersih sangat sukar di dapatkan akibat radiasi nuklir...[/I] - [B]thread kedua[/B]


Code:
[I]Seorang pakar Jepun kata minyak dlm bumi
ni hanya bertahan utk 30 tahun saja[/I] - [B]thread pertama[/B]

[I]Di tahun 2036 energi hydrogen dan energi panas matahari berperan sangat penting dan lebih efisien[/I] - [B]thread kedua[/B]

skang 2009..30 thun lagi, 2039...


bahan aku >

When you take the square root of a negative number, you get an error in your calculator. The square root of a negative number i.e. -1 is demoted in mathematics as i, called the imaginary number. The mathematical functions surrounding the imaginary number are in the typical complex ‘w’ plane. Mathematicians, physicists, and engineers deal with that in a subject matter called “complex Numbers”.


When complex numbers are used to make interpretations in Physics, it is called the Complex Physics that is slightly off the mainstream physics.


Scientists and engineers all over the world are busy extending the complex physics into the higher dimensions and black hole singularities. Some interesting correlations are coming out.


- asas mesin masa


credit thanks to GreenDay and Cairel77

p/s : dlm alquran pun ade cakap mende yg sama...tnggu update.tgh cari bahan.
 
Last edited:
Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Messages
38,557
Paid Membership
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Akhir Zaman Bro..... Tawakal aje...
 

wicked_game

Active Member
Messages
2,044
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
byk jgk tanda² yg telah diketengahkn..

byk jgk tanda² tu dah belaku sekarang.. fitnah terang²an, riba dsb..
 

GreenDay

Super Active Member
Messages
5,085
Joined
Feb 3, 2008
Messages
5,085
Reaction score
18
Points
75
Yg Paling Penting Tunaikan Tanggungjawab Kita Sebagai Hamba ALLAH...
Walau Mcm Mana Sibuk Or Susah Etc KIta Wajib Tunaikan...
 

mido

Active+ Member
Messages
4,861
Joined
Feb 23, 2007
Messages
4,861
Reaction score
12
Points
25
Yg Paling Penting Tunaikan Tanggungjawab Kita Sebagai Hamba ALLAH...
Walau Mcm Mana Sibuk Or Susah Etc KIta Wajib Tunaikan...

ye setuju
moga semua masyarakat dunia pikir hal
ni dan elakkan berkonflok..
peace no war,,
 

nuex

Active+ Member
Messages
4,039
Joined
Feb 23, 2008
Messages
4,039
Reaction score
33
Points
30
Yg Paling Penting Tunaikan Tanggungjawab Kita Sebagai Hamba ALLAH...
Walau Mcm Mana Sibuk Or Susah Etc KIta Wajib Tunaikan...

pape pun thanx bro for ur useful post....sy tgh kaji nih...bnyk ramalan pakar ekonomi dunia dah trmaktub dlm alquran...

rmalan nostradamus kene la seketul due....:p:p
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register