UPDATE PAGE 10(warga CG wajib baca) Penipuan: Isu discount Bil Astro yg sebernanya.

CG Sponsors




buta it

Active Member
Joined
Jan 8, 2010
Messages
1,733
Reaction score
3
Points
25
diskaun topup sim pun ada ramai dlm nie.. adakah tergolong dr sumber2 yg sama
 
Sponsored Post

afifdaud

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,516
Reaction score
235
Points
123
diskaun topup sim pun ada ramai dlm nie.. adakah tergolong dr sumber2 yg sama
topup mungkin x kot
sebab den penah niaga topup masa study dulu
kalau topup RM10, den dapat harga RM8-9 camtu
xberapa ingat tapi harga rendah
nak lagi murah, order bulk minimum RM3k
so topup tu dpt hrga lagi murah laa..

tapi
kemungkinan utk guna kad kredit org lain tetap ada
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
Orang yang tak ikuti perkembangan semasa. :">

Ataupun guna NJOI percuma macam saya.

Saya memang spesis freeloader. Dah potong akaun Astro lama juga.

Masa kempen tukar ke NJOI percuma saya ambil peluang. Sekali sekala nak juga layan Astro Awani dan Astro Oasis.
bila lg la depa nk buat promotion njoi free ni :D
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
581
Points
161
bila lg la depa nk buat promotion njoi free ni :D
Program tukar ke NJOI percuma ni masa musim Skybox tengah panas dulu.

Semua bekas pelangan astro diberi peluang guna NJOI tanpa beli kotak NJOI tetapi guna kotak hitam yang lama tu. Kotak saya memang kotak dinosaur generasi ke 2, bukan generasi pertama Philips tu.

Hanya perlu daftar di laman web astro dan mereka akan hantar kad sim baru. Cucuk dan terus jalan.

Guna kotak lama ni ada juga terbakar power supply dia kalau tinggal lama on. Alatganti RM80 dan juruteknik kata lepas ni tiada lagi alatganti dan kalau terbakar kena beli kotak NJOI terus. Jadi sekarang cuma akan on bila nak guna.
 

buta it

Active Member
Joined
Jan 8, 2010
Messages
1,733
Reaction score
3
Points
25
Default Diskaun sehingga 50% topup/bill utility
ANDA PENING UNTUK BAYARAN BILLX UITILY ANDA SETIAP BULAN

1. BIL ASTRO = RM 100 SEBULAN
2. BILL TNB = RM 200 SEBULAN
3. BILL TELEFON = RM 300 SEBULAN
4. BILL TMNET = RM100 SEBULAN

JUMLAH RM700 SEBULAN

SETAHUN = RM700 X 12 = RM8400 SEBULAN

ANDA HANYA PERLU BAYAR RM 4200 SAHAJA SECARA PUKAL

DAN KESEMUA BILLX ANDA AKAN DIBAYAR UNTUK TEMPOH SETAHUN

* JIKA JUMLAH BILL TELEFON ANDA RM 800 SETAHUN..ANDA CUMA BAYAR RM420 SAHAJA

* JIKA JUMLAH BILL TELEFON , ASTRO, TNB ANDA RM 4200 SETAHUN.. ANDA CUMA BAYAR RM 2100 SAHAJA

JOM BERJIMAT !!!


WWW.OG1ASEAN.COM.MY

INGIN KETAHUI LEBIH LANJUT..

WASSAP 0132365794 (FADHIL)
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,830
Reaction score
678
Points
111
Default Diskaun sehingga 50% topup/bill utility
ANDA PENING UNTUK BAYARAN BILLX UITILY ANDA SETIAP BULAN

1. BIL ASTRO = RM 100 SEBULAN
2. BILL TNB = RM 200 SEBULAN
3. BILL TELEFON = RM 300 SEBULAN
4. BILL TMNET = RM100 SEBULAN

JUMLAH RM700 SEBULAN

SETAHUN = RM700 X 12 = RM8400 SEBULAN

ANDA HANYA PERLU BAYAR RM 4200 SAHAJA SECARA PUKAL

DAN KESEMUA BILLX ANDA AKAN DIBAYAR UNTUK TEMPOH SETAHUN

* JIKA JUMLAH BILL TELEFON ANDA RM 800 SETAHUN..ANDA CUMA BAYAR RM420 SAHAJA

* JIKA JUMLAH BILL TELEFON , ASTRO, TNB ANDA RM 4200 SETAHUN.. ANDA CUMA BAYAR RM 2100 SAHAJA

JOM BERJIMAT !!!


WWW.OG1ASEAN.COM.MY

INGIN KETAHUI LEBIH LANJUT..

WASSAP 0132365794 (FADHIL)
sy tak tahu mcm mana mcm mana method dia bayar kpd syarikat utiliti...marketing plannya mcm mana saya pun tak tahu gak. kawan pun ada tanya gak yg MYM1 kaaa apa. Cuma saya tanya balik kawan tu, dia jelaskan dgn apa kpd syarikat utiliti tu..pakai apa? kredit kaa kaa atau apa cara. cuba tuan ajukan soalan tersebut kpd org yg sponsor tuan tu. tanya "bagaimana syarikat bayar kpd syarikat utiliti mcm tnb..dia pakai guna apa sehingga dapat rebat mcm tu sekali.
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141
Bagaimana hal ini terbongkar ? kantoi?
Saya secara jujur telah menggunakan khidmat ini tahun lepas dr warga CG yg tawarkan, dan sempat sekali. Mcm mana kantoi, ia kantoi bilamana, ia tawarkan kepada saya, supaya bagitahu kawan2 yg nak bayar bil astro, saya bagi discount kat abg 30%, dan abg kata kat kawan, kata dapat discount 10% ka, kalau bil RM100, abg cakap kat dia dapat discount RM10, abg ambil RM20. Dan aku dah dapat dua org masa tu kawan aku yg bayar melalui aku, bila aku cerita kat kawan aku yg kerja bank dia terus bagitahu hal sebenar kat aku, dan apa risikonya kalau kau kena nanti. Masa tu laa aku faham dan tahu hal sebenarnya. Sbb katanya, isu kredit card ini, adakalanya didalangi oleh pekerja bank sendiri terutamanya bahagian menjaga data kredit card pelanggan. Dan mereka ada kalanya jual maklumat, atau pasang kaki. Dan cara pembayaran bil astro ini, adalah paling selamat untknya buat duit tepi. Moralnya, ANDA dapat Discount diatas penganiayaan kepad org lain. Silap hari bulan, anda kedalam, jika dijadikan kes. Sekali lagi, aku mempersilakan jika individu itu membaca treat ini, sila nafikan apa yang aku tulis khidmat yg diberikannya.
Aku highlight poin utama dalam modus operandi penipuan ini.
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
Diskauñ insuran dan roadtax keta pulak termasuk dlm golongan kaki carding ke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register