UPDATE PAGE 10(warga CG wajib baca) Penipuan: Isu discount Bil Astro yg sebernanya.

CG Sponsors




d_conan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,174
Reaction score
866
Points
161
Nampaknya treat diskaun bil utiliti datang lagi, kali ini, berselindung dgn Diskaun 2% sahaja, hati2 laa kawan, org tu sedang TUKAR CASH MONEY dari KREDIT ORG LAIN, menggunakan NAMA BIL UTILITI anda. YANG AKAN KENA NANTI ADALAH PENAMA DIATAS BIL TERSEBUT. Cari laa treat yg bagi diskaun bil utiliti di treat tu. ia kembali aktif, tetapi tidak disedari.
Mcm mana modus operandinya tuan?
 
Sponsored Post

car_they

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2009
Messages
8,061
Reaction score
20
Points
65
nampaknya treat diskaun bil utiliti datang lagi, kali ini, berselindung dgn diskaun 2% sahaja, hati2 laa kawan, org tu sedang tukar cash money dari kredit org lain, menggunakan nama bil utiliti anda. Yang akan kena nanti adalah penama diatas bil tersebut. Cari laa treat yg bagi diskaun bil utiliti di treat tu. Ia kembali aktif, tetapi tidak disedari.
aku rasa ramai geng mymi1 tawar servis ni..
 

GreenDay

Super Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
5,085
Reaction score
18
Points
75
Nampaknya treat diskaun bil utiliti datang lagi, kali ini, berselindung dgn Diskaun 2% sahaja, hati2 laa kawan, org tu sedang TUKAR CASH MONEY dari KREDIT ORG LAIN, menggunakan NAMA BIL UTILITI anda. YANG AKAN KENA NANTI ADALAH PENAMA DIATAS BIL TERSEBUT. Cari laa treat yg bagi diskaun bil utiliti di treat tu. ia kembali aktif, tetapi tidak disedari.

-

Pihak CG Hendaklah Banteras Benda Ni Awal-Awal...
Jangan Nanti Ramai Yg Bersedih... :(:))



-
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,878
Reaction score
709
Points
121
Mcm mana modus operandinya tuan?
page pertama dah diterangkan tuan. ibarat tuan ada maklumat dan pin code kad kredit org lain. tuan hanya perlu dptkan duit tanpa org tu sedar, dgn perdajalkan org lain. cth: tuan ada maklumat lengkap kad kredit org, saya nak bayar bil utiliti, jadi saya transfer duit kat bank tuan, tuan bayarkan bil utiliti saya dengan guna card kredit org lain. tuan terlepas, saya tersangkut, kalau terjadi kes, sbb maklumat kad kredit dia, tertera nama saya yg guna bayar bil saya.
 

d_conan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,174
Reaction score
866
Points
161
page pertama dah diterangkan tuan. ibarat tuan ada maklumat dan pin code kad kredit org lain. tuan hanya perlu dptkan duit tanpa org tu sedar, dgn perdajalkan org lain. cth: tuan ada maklumat lengkap kad kredit org, saya nak bayar bil utiliti, jadi saya transfer duit kat bank tuan, tuan bayarkan bil utiliti saya dengan guna card kredit org lain. tuan terlepas, saya tersangkut, kalau terjadi kes, sbb maklumat kad kredit dia, tertera nama saya yg guna bayar bil saya.
:)cgrock

Got it

Tq utk ilmu yg berguna bro..
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,878
Reaction score
709
Points
121
Duan, semua explanation you tepat. Actually CG dah haramkan servis ni since tahun lepas lagi (refer http://www.carigold.com/portal/forums/announcement.php?f=188&a=140 )but hari ni nampaknya ada thread baru yang terlepas dari pagi tadi. So kita dah ban ahli tersebut & delete thread berkenaan.

If terjumpa lagi thread seperti ini guys PLEASE DO REPORT US ASAP. Thx.
tuan Admin, saya dapati ada lagi treat diskaun bayar bil utiliti lagi, mohon admin ban ahli tersebut, nama CG, "Oilfilter99", tajuk treat DISKAUN BAYAR BIL TNB / SYABAS / POSPAID /TM. mohon spesis ini dinyah dari CG, Cari makan dengan aniaya kad kredit org lain.
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
Laaa ada lg ke org pkai astro skrg ni ;p
 

Joker_

Fun Poster
Joined
Apr 21, 2014
Messages
103
Reaction score
0
Points
10
"Carding"...
Disebabkan pengalaman yang kurang dan terdesak(mungkin),bangsa sendiri dijadikan mangsa..

Haiz...

Banyak lagi cara nak "cuci duit kotor" tu..
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,909
Reaction score
584
Points
161
Laaa ada lg ke org pkai astro skrg ni ;p
Orang yang tak ikuti perkembangan semasa. :">

Ataupun guna NJOI percuma macam saya.

Saya memang spesis freeloader. Dah potong akaun Astro lama juga.

Masa kempen tukar ke NJOI percuma saya ambil peluang. Sekali sekala nak juga layan Astro Awani dan Astro Oasis.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register