UPDATE PAGE 10(warga CG wajib baca) Penipuan: Isu discount Bil Astro yg sebernanya.

CG Sponsors




Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,896
Reaction score
717
Points
121
Aku nak dedahkan satu sendikit yang menawarkan khidmat discount bil astro, sbb aku baru baca satu treat yg tawarkan khidmat discount bil astro di CG ini. Kalau yg tawarkan bil astro tersebut baca, sila komen di treat kalau aku, kalau salah atau fitnah. Saya mengalukan anda.

Bagaimana individu ini membuat duit dari pembayaran bil astro anda?
Pertamanya aku nak bagitahu, aku bukan dr astro atau back up apa2 untk astro, sbb aku pun pengguna skybox sempat setahun ajer dan akhirnya bergelap. Dan untk pengetahuan WARGA CG, astro tidak penah memberi apa2 discount kepada penggunanya bila membayar bil astro,itu adalah jelas, melainkan anda buat auto debit melalaui acount bank anda, itu pun berapa sen sahaja, berbalik kepada hal ini, bila anda menggunakan khidmat pembayaran discount astro yg warga cg ini tawarkan, sebenarnya anda meletakkan diri anda dalam bahaya dan bersubahat dlm sendikit kes penggunaan kredit card, sbb bila anda bank in duit anda kepada khidmat tersebut, dia akan menggunakan kredit card clon yg diperolehinya dari pelbagai sumber, sama ada satu atau lebih card kredit, biasanya banyak. Dia akn bayar bil anda secara online menggunakan account astro anda, yg perlu anda bagi password dan username account astro. Dan pemilik ini, akan dijelaskan bil astro menggunakan kredit card yg di clon tadi. Dan secara automatik, dia dapat menukarkan card kredit, kepada tunai yg telah anda bank ini.

Apa risiko anda dan risiko dia (yg tawarkan khidmat ini)?
Dia tidak mempunyai apa2 risiko untk tertangkap, sbb dia menjelaskan bil astro anda menggunakan maklumat account anda, tetapi anda menanggungnya 100% risiko terhadap tindakan yg anda buat, sbb bila ia dijadikan kes polis, polis akan trace maklumat siapa yg membayar bil astro ni, dah sah2 account astro anda yg akan naik. Dan mana risiko sebelahnya? Dan tentu tiada. Anda nak kata kat abg polis tu, 'saya tak tahu encik, sbb tetiba ajer org tolong bayar kat saya'. Sembang balai perlu bukti bertulis. Bukan sembang mulut, tak kena tak apa bro, kena makan tak habis.

Bagaimana hal ini terbongkar ? kantoi?
Saya secara jujur telah menggunakan khidmat ini tahun lepas dr warga CG yg tawarkan, dan sempat sekali. Mcm mana kantoi, ia kantoi bilamana, ia tawarkan kepada saya, supaya bagitahu kawan2 yg nak bayar bil astro, saya bagi discount kat abg 30%, dan abg kata kat kawan, kata dapat discount 10% ka, kalau bil RM100, abg cakap kat dia dapat discount RM10, abg ambil RM20. Dan aku dah dapat dua org masa tu kawan aku yg bayar melalui aku, bila aku cerita kat kawan aku yg kerja bank dia terus bagitahu hal sebenar kat aku, dan apa risikonya kalau kau kena nanti. Masa tu laa aku faham dan tahu hal sebenarnya. Sbb katanya, isu kredit card ini, adakalanya didalangi oleh pekerja bank sendiri terutamanya bahagian menjaga data kredit card pelanggan. Dan mereka ada kalanya jual maklumat, atau pasang kaki. Dan cara pembayaran bil astro ini, adalah paling selamat untknya buat duit tepi. Moralnya, ANDA dapat Discount diatas penganiayaan kepad org lain. Silap hari bulan, anda kedalam, jika dijadikan kes. Sekali lagi, aku mempersilakan jika individu itu membaca treat ini, sila nafikan apa yang aku tulis khidmat yg diberikannya.
 
Last edited:
Sponsored Post

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,896
Reaction score
717
Points
121
update page1: Warga CG Wajib baca supaya tak terkena (penipuan Discount Bil Astro)

Ini link servis tu, tapi dia baru minta mod tutup, aku tunggu dia respons: http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=456891&highlight=servis+diskaun+astro

Tolong paste yg warga CG minta : Tt, tolong updet kat depan yg astro mmg kadang2 ada promo diskaun. Itu hanya valid utk terima call dr astro saje and kita bayar sendiri .bukan third party.

Aku baru sahaja baca satu treat yg tawarkan discount bil astro, dan aku membuat pendedahan ini, supaya tidak meletakkan anda dalam risiko tertangkap, atau terkena khidmat ni. Dan aku mengalukan jika yg buka treat tawarkan discount tadi baca, atau pengguna yg maklum balas dlm treat tu. Kalau aku fitnah atau apa, sila perbetulkan, dan aku sgt2 mengalukan..terutamanya yg tawar khidmat tersebut.

Bagaimana org tawarkan discount tersebut membuat duit dari pembayaran bil astro anda?
Sblm aku mulakan, aku awal2 inform, aku bukan wakil dari astro, atau ada kaitan dgn astro, sbb aku pun, pengguna sky box, sehingga, aku bergelap bulan lepas...kekeke. Berbalik kepada hal ini, bila anda menggunakan khidmat pembayaran bil astro ni, anda sebenarnya meletak risiko yang cukup tinggi. Sbb bila anda bank in duit kepada pemberi khidmat tu, sebenarnya dia akan menggunakan card kredit clon untk membayar bil astro anda, dan secara automatik dia akan menukarkan kredit card clon tadi kepada duit tunai yg anda bank in. Disinilah anda meletakkan risiko jika pemilik card kredit sebenar membuat laporan polis, dan polis mengambil kes.

Apa risiko anda dan risiko pemberi khidmat discount ini?
Anda sebenarnya menanggung 100% risiko terhadap tindakan anda ini, dan dia tidak menanggung sedikit pun risiko atas tindakannya, sbb bila anda bank in, dia akn bayar menggunakan kredit secara online melalui maklumat account bil astro anda yg anda bagi password dan username untk dia akses. Sbb apa? Jika kes ini dijadikan kes polis, polis senang ajer nak trace, dia hanya cari siapa yg bayar menggunkan kredit pemilik tersebut, dah tentu nama anda yg akn naik, sbb astro tu didaftarkan nama anda? Tak kan anda nak cakap, 'saya tak tahu encik polis, saya tahu org tolong bayar bil astro saya. Sembang balai, dia hanya guna pakai bukti bertulis. Tak gitu. Aatau anda nak cakap, saya bank in kat budak ini, dia yg bagi khidmat discount. Org tu, tak dapat buktikan dia bersalah, sbb anda bank in duit kat bank dia. So anda fikirkan laa..rasa semuanya bijak.

Bagaimana saya tahu hal ini?
Secara jujur, saya pun penah menggunakan khidmat ini pada tahun lepas, dan dia tawarkan 30% discount. Bila kali pertama saya bayar bil, saya memang terkejut, memang dapat 30% discount, dan org tu kata, 'abg tanya laa, kawan2 kalau nak bayar, saya bagi 30% gak, pastu abg cakap laa, dapat discount 10%, abg ambil 20%. Kalau RM100, dia save RM10, abg dapat RM20. Bila aku cerita kat kawan aku, dua org memang nak bayar, dan aku dapat dua org, bukan mcm sponsor MLM pun. Sah2 org nak, org gila ajer tak nak. Tapi bila mana aku cerita kat kawan aku discount ni, dia kerja bank, dia dedahkan semua, hal sebenarnya. Dan disitulah semuanya aku baru tahu. Dan katanya, sendikit ini sebenarnya dapat card kredit ini dari pekerja bank yang jaga maklumat bahagian kredit card, dan mereka ini buat duit melalui cara ini, atau jual maklumat untk buat clone card, dan kawan aku akui memang ada pekerja bank yg buat kerja jahat ini, demi kelansungan hidup. So ini cara paling selamat untk depe buat duit. So, kalau dah tahu atau faham, jgn aniaya org lain diatas discount yg anda dapat dari pembayaran ini, sbb pemberi khidmat tu untung 100%, tapi anda yg menanggungnya. Silap haribulan, anda masuk kedalam. So sekali lagi, saya cabar org yg buka treat discount bil astro tersebut, untk nafikan apa yg saya dedahkan. Saya tak untung 10 sen pun, cuma berkongsi apa yg saya tahu, sekurangnya saya dapat sedikit pahala dari pendedahan ini. Tapi kalau anda nak guna juga, tanggunglah akibatnya kalau kena.
 
Last edited:

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,896
Reaction score
717
Points
121
So saya sekali lagi mengalukan respons dari warga CG. Terima kasih.
 

emrans23

Fun Poster
Joined
Aug 14, 2007
Messages
494
Reaction score
0
Points
10
sekarang memang dah tak de dulu ada perhidmatan nie dah bocor rahsia kot...
 

CH4

Legendary Member
Joined
Nov 9, 2010
Messages
18,531
Reaction score
461
Points
136
x mungkin..... teori tt ni salahhg
 

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,685
Reaction score
941
Points
161
Penh trjumpa servis cmni..tp aku jns xminat bende2 yg kadang x masuk akal celah mana yg bole diskaun..lain la klu astro sndiri yg bagi
 

ibuduit

Active+ Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
3,484
Reaction score
7
Points
25
Ada diskaun ke bayar astrok?

Post thread astrok kena bayar?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register