BTC USD 37,289.9 Gold USD 1,798.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral [UPDATE] Keluarga Ain Huzniza fail saman balas RM5 juta kepada guru

cek mek molek

CG Hardcore Club
gemgemgemgemgem
Messages
98,964
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jun 3, 2013
Messages
98,964
Reaction score
15,854
Points
2,066
Awards
1
Kena buktikan kadar mental trauma dia pulak. Ukuran yang subjektif. Berat pembuktian
makcikcomei, aah tahap trauma dan kesan pada dia

kesan pada dia akibat dia kena dituduh dengan seksual harrassment lawak rogol tu, contohnya menyebabkan dia kena tukar ke ppd, buat kerja dlm ofis
dia tak dibenarkan mengajar
dia kena kutuk tak berenti renti oleh public
dsb

ye cikgu tu kena buktikan tu
 
Sponsored Post

stillFX

Super Active Member
gem
Messages
7,937
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,937
Reaction score
1,065
Points
151
makcikcomei, aah tahap trauma dan kesan pada dia

kesan pada dia akibat dia kena dituduh dengan seksual harrassment lawak rogol tu, contohnya menyebabkan dia kena tukar ke ppd, buat kerja dlm ofis
dia tak dibenarkan mengajar
dia kena kutuk tak berenti renti oleh public
dsb

ye cikgu tu kena buktikan tu
rasanya peguam cikgu tu mesti wat kerja rumah teliti tu cek mek.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
gemgemgemgemgem
Messages
98,964
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jun 3, 2013
Messages
98,964
Reaction score
15,854
Points
2,066
Awards
1
rasanya peguam cikgu tu mesti wat kerja rumah teliti tu cek mek.

aah tn stillFX, termasuk lah peguam ain jugak :)
dua dua peguam tu, diorang tu bukan calang calang
 

makcikcomei

Active Member
Messages
2,351
Joined
Dec 3, 2010
Messages
2,351
Reaction score
581
Points
81
Pada saya kes ni menarik. Ukurannya subjektif. Kalau mana2 pihak dapat buktikan mental trauma yang dialami, contoh dengan mendapat rawatan pakar2 yang berkaitan (psychiatrist, psychologist bagi masalah berkaitan) akan menguatkan lagi dakwaan lah.

Kalau murung, kena ada pengesahan pakar jiwa tahap kemurungan. Kalau setakat bagitau kat mahkamah kata tidur tak lena, makan tak lalu... jenuh lah kena serang dengan lawyer
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,236
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,236
Reaction score
662
Points
81
tn yussv, yg memerli bukan daripada cikgu ain tu. sebenarnya takde langsung terbongkar dari cikgu tu sendiri, even nama cikgu tupun takde terdedah apa apa

yg memerli ain adalah cikgu cikgu lain dari sekolah lain di fb cikgu cikgu tu sendiri.
cikgu tu tak penah buat apa apa kenyataan
saya ambik posting dari cikgu cikgu tu

saya mmg follow kes ni dari awal setiap point saya ikut, takde langsung dari cikgu tu
saya juga ada post pasal yg cikgu cikgu lain perli ain tu

tn yussv boleh cek kat thread berikut ni
ni adalah thread asal ain
saya ada post banyak posting kat sini

apabila start cikgu ain dah hantar notis tuntutan pada ain, barulah kita berpindah ke thread sekarang ni





utk makluman tn yussv, ain tak pernah start/memulakan tindakan undang undang ataupun saman
yg memulakan tindakan undang undang seperti menghantar notis tuntutan adalah cikgu ain atas sebab prosiding fitnah, ain memfitnahnya
kemudian ain dengan legal team dia balas notis tuntutan cikgu ain

kemudian sekarang cikgu ain hantar saman pulak

dan sekarang Mahkamah tetapkan utk Bicara bulan disember ni

gitulah kiranya tn yussv :)
Oicc.. tq mek..jelas.. hehe.. syg mek ketat2 .. slalu jd sediakn info2 berguna kt CG.. sy acknowledge mek mmg permata CG.. hehe
Dalam kes ni aku sokong cikgu tu, dan aku 100% salahkan bapa Ain........ Jgn percaya cakap budak2 siasat dulu, boleh settle dgn baik buat apa nak kecoh sampai nak desak cikgu tu di buang keja............. Cikgu tu ada anak bini nak tanggung kot,
Setuju 100%.. sokong cikgu tu 👍
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,372
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,372
Reaction score
1,757
Points
151
Nk setel bebaik maksudnya setel luar mahkamah.. kalau masing2 xnk mengalah mmg susah tu
Dah jadi besar nak setel luar mahkamah macam mana...... Kena hadap le.......... Silap2 2-3 tahun tak habis
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register