BTC USD 35,943.5 Gold USD 1,813.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral [UPDATE] Keluarga Ain Huzniza fail saman balas RM5 juta kepada guru

yussv

Active+ Member
Messages
4,236
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,236
Reaction score
662
Points
81
Leh pakai la #tag tu nanti
Biar mahkamah yang tentukan
Haha.. bole sgt tu.. hashtag ni pun mcm jenama jgk..org igt.. mcm #kipidap #dongibab
 
Sponsored Post

yussv

Active+ Member
Messages
4,236
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,236
Reaction score
662
Points
81
Ok saja. Cikgu perlu jadi lebih bijak dari mereka
Setuju..cikgu kena bijak la..tunjuk matang.. tp kena pandai amik peluang.. kalau ade benda2 yg didedahkn tu bertentangan dgn undang2, sue la lg.. biar 2-3x kena ..baru serik
 

wanross

Fun Poster
Messages
585
Joined
Aug 17, 2016
Messages
585
Reaction score
20
Points
15
Keep on fighting kalau nak hidup huru hara & tak tenang. Lebih baik hidup tanpa masalah. MOVE ON. Tiada siapa yg tak buat silap selagi namanya manusia. Kena telan ego utk maafkan. Selagi boleh tarik handbrake, tariklah sebelum "eksiden". Melawan dengan amarah tidak akan menyelesaikan masalah. Hidup takkan tenang. Siang malam fikir esok apa nak jadi. Fight fire with fire extinguisher, not with fire.

Ni nasihat cuma terpakai sebelum Ain post dlm tiktok. Nama cikgu pun dah kena reveal kat media sosial kan? Terlewat.
Dah terlambat. Dah terlanjur. Orang Makassar kata too little too late.
Ok saja. Cikgu perlu jadi lebih bijak dari mereka

Cikgu lebig bijak maksudnya cikgu tak perlu saman?
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,366
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,366
Reaction score
1,756
Points
151
Mereka juga merancang untuk turut membawa menteri pendidikan, pengarah jabatan pendidikan Selangor serta pengetua sekolah atas dakwaan gagal melindungi Ain daripada insiden itu.

Nak saman lebih mmg sampai ke menteri la kena petik nama 🤣
Insiden apa?

Cikgu ajar topik tu dalam kelas ramai2 kot, bukan onetoone dgn cikgu tu je
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,366
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,366
Reaction score
1,756
Points
151
Ni soalan terbaik out of the box. Aku nampak camtu jugak. Lone ranger.
Kisah ain ni........... Dia tukar sekolah, kat sekolah tu kira macam budak baru le, so tak de kawan dan kawan kelas pun tak berapa rapat........ Tapi bila dah jadi kes mahkamah, habis le citer keluar nanti, kenapa dia tukar sekolah,
 

stillFX

Super Active Member
gem
Messages
7,936
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,936
Reaction score
1,065
Points
151
Ni nasihat cuma terpakai sebelum Ain post dlm tiktok. Nama cikgu pun dah kena reveal kat media sosial kan? Terlewat.
Dah terlambat. Dah terlanjur. Orang Makassar kata too little too late.

Cikgu lebig bijak maksudnya cikgu tak perlu saman?
betul... makin di diam.. menjadi belah sana. rasanya ada orang cucuk ni..kalo tak.. tak de nya berani buat cam tu.
 

wanross

Fun Poster
Messages
585
Joined
Aug 17, 2016
Messages
585
Reaction score
20
Points
15
PH tak puas hati cikgu ni tak kena tindakan. Diorang akan puas hati jika cikgu kena transfer ke Machang atau kena buang kerja.

Masalah nya, takde orang boleh buktikan cikgu tu bersalah. Takde rekod video atau saksi lain. Majoriti murid kata cikgu tu tak bersalah.
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,236
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,236
Reaction score
662
Points
81
Ni nasihat cuma terpakai sebelum Ain post dlm tiktok. Nama cikgu pun dah kena reveal kat media sosial kan? Terlewat.
Dah terlambat. Dah terlanjur. Orang Makassar kata too little too late.

Cikgu lebig bijak maksudnya cikgu tak perlu saman?
Bkn xperlu saman.. mgkin member tu ckp kena matang la dari pihak sana
 

stillFX

Super Active Member
gem
Messages
7,936
Joined
Nov 11, 2016
Messages
7,936
Reaction score
1,065
Points
151
PH tak puas hati cikgu ni tak kena tindakan. Diorang akan puas hati jika cikgu kena transfer ke Machang atau kena buang kerja.

Masalah nya, takde orang boleh buktikan cikgu tu bersalah. Takde rekod video atau saksi lain. Majoriti murid kata cikgu tu tak bersalah.
itu ambe cakap.. buang duit je kalo budak tu nak saman cikgu tu. takde asas
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register