BTC USD 37,355.8 Gold USD 1,797.73
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral [UPDATE] Keluarga Ain Huzniza fail saman balas RM5 juta kepada guru

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,575
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,575
Reaction score
467
Points
91

Ain Husniza terima notis tuntutan ganti rugi RM1 juta​


Screenshot_20210804-193819_Chrome.jpg


Pelajar tingkatan 5 Ain Husniza yang pernah menimbulkan kontroversi dengan isu lawak seksual oleh seorang guru hari ini telah menerima notis tuntutan ganti rugi sebanyak RM1 juta.

Perkara itu dimaklumkan oleh bapanya Saiful Nizam di Facebook di mana mereka telah menerima notis tuntutan sekitar jam 2.00 petang tadi.

“Notis ini ditujukan kepada Ain Husniza, saya sendiri dan isteri. Terdapat lima tuntutan dan salah satunya bayaran ganti rugi RM1 juta.

“Kami menerima surat tuntutan daripada Tetuan Rasshidi Ema & Yung,” katanya.



Bagaimanapun, Saiful berkata pihaknya tidak akan memberi sebarang respons setakat ini atas nasihat peguam.

Menurutnya, notis tuntutan ini adalah dari cikgu PJPK sekolah lama Ain Husniza.

Pada 24 April lalu, Ain memuat naik satu video di TikTok, di mana dia mendakwa seorang guru lelaki telah membuat jenaka mengenai rogol semasa kelas pendidikan jasmani dan kesihatan ketika para pelajar membincangkan gangguan seksual

Ini termasuk guru tersebut memberitahu pelajar lelaki di kelas “nanti korang nak rogol, jangan rogol yang bawah 18, korang rogol yang atas 18.”

Sejak isu ini menjadi tumpuan, Ain tidak ke sekolah kerana dia berasa tidak selamat selepas tiada tindakan diambil ke atas cikgu tersebut.


*MalaysiaDateline
 
Last edited:
Sponsored Post

cek mek molek

CG Hardcore Club
gemgemgemgemgem
Messages
98,974
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jun 3, 2013
Messages
98,974
Reaction score
15,855
Points
2,066
Awards
1
kita tengok mcmana cerita sebenarnya
 

macellsprvive

Active Member
Messages
2,025
Joined
Mar 25, 2013
Messages
2,025
Reaction score
473
Points
51
Boleh menang ke?
Sekarang ni punya lah ramai terdesak,
Cara lain dgn saman menyaman.
Makan modal jugak tu nak buka kes.

Berapa anggaran kos nak buka kes?
 

thehornbill

Fun Poster
Messages
471
Joined
Dec 31, 2020
Messages
471
Reaction score
135
Points
23
Boleh menang ke?
Sekarang ni punya lah ramai terdesak,
Cara lain dgn saman menyaman.
Makan modal jugak tu nak buka kes.

Berapa anggaran kos nak buka kes?
Salah satu sebab aku tak berapa berkenan dengan cara lawyer. Ambik kesempatan dalam kes kes gini.
 

notepad

Super Active Member
gem
Messages
9,830
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,830
Reaction score
888
Points
126
budak tik tok kena saman ringgit malaysia satu juta
 

pudins70

Super Active Member
gem
Messages
9,389
Joined
Mar 28, 2011
Messages
9,389
Reaction score
1,058
Points
151
Peraturan sekarang tak membenarkan kita letak jumlah saman sesuka hati, mahkamah yang akan tentukan nilai saman yang berpatutan.
Haritu CMM ada bagi tau kalau tak silap.
Kalau satu juta tu nampak tingi melampau.
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,458
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,458
Reaction score
22,262
Points
1,831
Awards
1
Ingat senyap terus kes dia ni. Bsambung pjg nmpknya

Mesti cikgu tu claim die ckp xtuju kt ain pun secara umum je
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register