[Update] Dana Hj Jasman: "dana warisan raja2 melayu? Labur RM 1 Ribu dpt RM 3 Bilion"

Recommended Brokers


tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
[Update] Dana Hj Jasman: "dana warisan raja2 melayu? Labur RM 1 Ribu dpt RM 3 Bilion"

Salam semua, teman dpt call dr member lama ajak join dana warisan raja2 melayu ntah apa
Labur 1 ribu dapat 3 billion. Fuhh! Tekojut teman. Bersungguh2 member tu promote. Ramai ostad2 join lah hapelah. Pernah dengo ke? Ramai betul dah join kabonye...macam2 ado.
MARI KITA BAGI KESEDARAN PADA KENGKAWAN AGAR TAK TERJERUMUS NGAN KEGILAAN INI.
===================================================

** sapa ada pengalaman..?
dgq kata...skim ni dah lama...tapi lani macam menular kat fesbuk..huhu




kredit : :cool:

===================================================================

[TERKINI wo nak baq kat hangpa] byk lagi citer² best di sini....jom layan :">





sumber

benda ni dikhabarkan tak boleh dicerita atau dibincang secara terbuka.. bakal adik ipar akak begiat dalam hal ini.. apapun wallahua'alam..
saya dah follow bende ni dah lame dah...bukan dana haji ni saje..kalo korang nak tau bersepah dan ni kat dalam malaysia..kalo tengok "paper" @ kertas keje dorang ni memang ori..memang rase bende ni betol..bukan dalam malaysia saje..indon pun ade buat bende ni..dana sane la dana sini la...last2 habuk pun xde..korang pikir logik laa...kalo duit @ dana korang sendiri nak bawak keluar kat bank...kenpa susah payah nak kutip duit org lain..tolak la dari dana yang berbilioooonnnnn tu...:(scam:(scam:(scam:(scam

apa yang diberitakan dana nie bersumber dari kekayaan pemerintahan dahulu yang telah disimpan dan dipusatkan diluar negara. yang mana tanah melayu dulu pernah menjadi pusat ekonomi dunia pada masa dahulu...

apa yang diberitakan dana nie bersumber dari kekayaan pemerintahan dahulu yang telah disimpan dan dipusatkan diluar negara. yang mana tanah melayu dulu pernah menjadi pusat ekonomi dunia pada masa dahulu...

sedara aku ade join bnde nie...die pon ckp bnde yg same...harta org zaman dulu...ak pon trglak gak dgr...nk cye pon xth la...
saya bukan cakap tipu bohong..kalau tuan nak approve pun boleh..saya siap ade copy "paper" dorang ni lagi kalau tuan nak..siap scan..tgok memang rambang mata..berbilioooooonn tu..panjang la cite nye kalau nak cite..lebih 6 tahun saya follow bende ni..dah merata dan macam2 orang saya jumpe..pendek cite bende ni palsu semata-mata...
kesian siapa yg join, org kampung ada yg tergadai kebun pasal dana ni? melayu...melayu, dana hj jasman kawan aku yg join sampai sekarang tak dapat duit lagi, skg ada dana baru pulak yg muncul selepas dana hj jasman, hati-hati jgn sampai ada yg terkena bayaran rm500 ajer, macam-macam sekarang org nak kaya.
bdk opis kwn labur 100k, siap jual estima dia utk join dana ni. dia dh amik beberapa katalog kereta ferrari ng umah yg harga juta juta. sekrg dh masuk setahun, dia pakai ex5 gi keje. siap jumpa bomoh memana utk minta pandangan. bomoh tu pun kata dana ni mmg betul. mcm lawak plak dia nie...
Ooo...dana hj jasman kaa...kat ofis aku lain pulak namanya, tapi modus operandi lebih kurang sama jee...yg bestnya, bos aku yg pujuk aku suh join..beria2 dia cite pd aku...pastu siap bgtau jgn cite pd org lain...dia siap email pd aku dokumen2 rahsia yg najib sign..bila aku google,aku tengok mcm pelik je sign najib tu..pastu dia siap bawak aku pegi easy rhb buat personal loan atas nama aku...katanya nak pakai RM17k sebelum esok, pastu dah leh release pd investor lain...katanya lagi, setiap RM1k aku labur, akan dibayar balik dgn RM100k...aku pun setuju...time tu kemain baik lagi dia dgn aku..kalo tak sebelum ni takde la baik sgt pun....bila cek kat rhb, aku tak lepas buat loan sebab loan yg ada aku sangkut bayar...pas 2-3 hari, aku sms bos aku, apa cite jutawan muda? dia jawab belum terima duit lagi, ada masalah...pastu aku try follow up lagi cerita dia tu tapi dia dah macam malas nak layan aku...aku dengar cite, ada gak beberapa budak ofis aku yg dah melabur dgn bos aku tu...tapi ni cerita awal tahun ari tu...sekarang aku tengok bos aku tu takde pun pakai ferrari ke apa, cuma tukar atos buruk dia tu ke myvi baru...tu aje...
Diorang ada tempat perjumpaan....

Aku pernah ikut sekali, kawan ajak, nak solat Hajat kata dia, aku ngan kawan pi la surau yang dikatakan tu waktu Maghrib....

Aku siap solat Maghrib n Isyak, tapi "orang-orang Dana" nie datang satu jam lepas solat Isyak, kul 9.30pm gitu....

Ramai datangnya, penuh keliling surau tu dengan kereta, then ada briefing sikit tentang perkembangan dana nie, pastu Solat Hajat...

Melayu, nie la sifat dia... Semua nak senang... Kerjanya malas, yang tahunya labur then ambik return... Return tu pulak jumlahnya mengarutt... Macam nie la, labur Rm1k then return Rm1juta... Mengarutt la tu....

Yang b.o.d.o.hnya pulak, solat Maghrib n Isyak tak buat, lepak kedai, then time solat Hajat baru ramai-ramai datang... B.o.d.o.h bebenar mentaliti gini...
kat opis saya ada 2 org abg ni pun join dana nih........
dia kata nti thn depan nak dapat duit tu
plg lambat pun bulan 2
ari tu ade dengar dok bisik2 kata kena tambah dlm 200 ke 300 nk bg prses apa ntah
pastu skrg ni tiap2 ari dok tgk kat mudah
tgk umah banglo engko kekekekke
pastu nazar kalo dpt duit tu nk wakaf kat opis ni peti ais 2 pintu
pastu nk bg kami habuan la cket kekekekkeke
sorang lagi plak nk bg bini duk umah je.tak nak keje dah.....
=================================================

tak lamo dooh!! :eek: :eek::)paid





Cube bygkn. 1org rm1K. Dah 6thn benda ni khabarnya.. Hasil risikn pon yg terlibat dah hmpir 20-30K org. Kt situ je dah ada 20-30 juta. Klu masuk seribu. Klu masuk [email protected] Dah brapa depa collect?, so knapa perlukn dana lagi?. Knapa HJ jasman?, knapa bkn Majlis Raja2 sendiri yg tuntut?,Bank mana yg akn release fund tu?, takkn bayar dlm bntuk jongkong emas?, klu dlm [email protected] bank mana yg snggup release fund yg bertrillion nilainya?, adakah yahudi akan biarkn fund ini dilepaskn?. Biar logic lah rakan2. Dlm FB puas aku bangkang, malahan akuplak yg ditempelak.
harta tu disimpan sejak zaman bijih timah lagi kalau tak silap, disitu telah dinasihata kpd raja2 supaya simpanannya dismpan diswiss bank utk keselamatan..

simpanan tersebut telah lama diperam dlm bank tersebut dan telah cuba diurus keluar sehinggalah pembahagian harta pusaka juga telah dibuat oleh amanah raya dan setiap susur galur semua dicari semula tetapi malangnya harta tersebut masih tidak smpai kpd waris.. dan yg paling kesian ada waris yg telah meninggal dan juga tak kurang dah berhenti kerja...

yg paling menariknya waris2 sudah tidak mahu lagi berharap akan harta tersebut sbb dah bertahun2 menunggu..


yg menjadi peliknya apa kena mengena dgn org awam yg tidak berkaitan mahukan harta tersebut..?
haaa tu yg aku heran, dah nama harta pusaka raja2 org awam yg takder kena mengena pula yg tergila2..

tapi seingat aku lah harta tu masih beku lagi... tak sure kenapa...

tapi yg bestnya dari benda ni lah aku tahu yg raja selangor hari ini bukan raja sepatutnya.. siapa dulu sultan selangor dulu tak hingat pulak nama dia..
tapi den nk kabor, memang harta tu wujud dan bertulis sbb zaman bijih kita mana bank simpanan... di bank swisslah mereka menyimpan harta mereka.. swiss bank adalah bank terbaik dunia...

org awam yg bkn pewaris toksah gila nk harta tu lah unless nama korang memang ada tersenarai dlm waris.... :))

btw, yg waris pun dah fed up menunggu buat sakit jantung jer... korang org awam pun nksakit jantung jugak ke..? :D
den bukannya apa tomie, khuatir ada pihak yg tidak bertanggung jwb guna dokumen2 tu utk dijadikan scam kpd org awam...

just fikir logik, harta waris pusaka boleh ke org lain yg tiada kena mengena gi tuntut..?

tapi memang slalu dengar kes org lain yg tak der kena mengena suka buat kerja extra utk bantu pewaris yakni lebih sudu dari kuah.. :))

saya dah siap2kan semua awak tinggal sain jer... :))
Oooo. Dana haji Jasman eh nama dia.
haramjadah betul.

Kena kat family sendiri pulak tu. Dem!! :(scam

Kisahnya:-

Kakak saya, suatu malam yang hening tiba-tiba laki dia ajak gi RHB Easy, buat loan puluh-puluh ribu.

Kakak saya yang naif, dah lagi ajak, menurut perintah sahaja.
Loan lulus (kakak kerja kerajaan dah lama. laki kerja tak tentu hala.)

Lepas tu buat credit card, cash advance apa bagai.

Sekarang duit gaji tiap-tiap bulan pun tak cukup bayar hutang bank.

Camne nak slowtalk dengan abang ipar yang ******** macam ni?

faizal bagi Januari 5, 2014 at 2:02 pm
salam aku nk komen ckit psl dana ni,abg ipa aku pegawai utk bahagian ccris n ctos kt bnm kl,walaupun die pegawai biase tp msti byk rasia die tau kan,so aku pnh tanye die,nape bnm xamek tindakan psl dana hj jasman n mmg da ada laporan polis pun di buat tp masih bnm xambil tindakkan,korang tau ape jawapan die???duit 2 mmg ada n mmg dlm proses pengagihan tp byk prosuder kne pas bru bley kuar duit 2,die ckp duit ptt diagih 2019 cz 2020 mlayu nk fight cina,tp tsunami cina belaku pd pru13 yg lalu,so najib tepaksa lepas kan dana 2 awal drpd tahun di cadangkan,dan aku da tanam 500 kt dana ni,andai kata rezeki 2 ada insyaallah kita akn dpt rase dana tu…walau ape pun skali ingat la sume ketentuan allah s.w.t…tq

-Dr blog dana ni..


Ap lg rakan2..
Cpat invest..
Nk dekat da tu..hehe

http://www.youtube.com/watch?v=MbV4l2wyeFk
 
Last edited:
Sponsored Post

xenoboy

Junior Member
Joined
Apr 27, 2010
Messages
65
Reaction score
0
Points
6
terang2 dah menipu benda alah macam ni..
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
terang2 dah menipu benda alah macam ni..
tunggu..depa ada cakap natang ni tak tipu.... #:-S
dengaq2 kata...dana tu bakal dikuarkan/diproses dlm bln ni jugak :D

ntah betul, tidak.. :">

2tahun lepas kot jiran ak cite psl ni..mula2 xcite yg betol, die cover cakap ak nnt jutawanla ada tanah nak jual nnt ak dptla sejuta

last terbukak cite rupanye masuk benda ni..byr rm1k nnt dpt rm1juta

skang senang lenang orangnye kih3
kawan tu cakap....nk labur RM 100 pun bleh....dpt pulangan berapa RM ntah...:)
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
Aik ada lgi benda ni?masih ada yg percaya k? Pelik la dgn manusia skrng ni...
itu la....
walau dah wujud 2011
tapi sampai lani ....macam masih aktif.... ~X(
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,430
Reaction score
46
Points
120
pulangan xmunasabah...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register