Update dan Perkembangan Kempen Buy Muslim First (BMF)

CG Sponsors




lelew

Fun Poster
Joined
Jun 12, 2020
Messages
140
Reaction score
12
Points
15
mana ada totally failed. Yang pi kedai mamak lagi ramai dari kopitiam. BMF jugak tu :ROFLMAO:
Mamak sebelum bmf sangat ramai
Kamu pergi kedai cina dapat rm2, melayu rm3
Mau beli mana satu?
 
Sponsored Post

juhan

Active+ Member
Joined
Mar 30, 2010
Messages
3,870
Reaction score
478
Points
51
Mamak sebelum bmf sangat ramai
Kamu pergi kedai cina dapat rm2, melayu rm3
Mau beli mana satu?
Sekurang kurang aku dah tau, beras jasmine, beras cap masjid, sri murni, safi, dan jenis yg gunakan logo2 yg sinonim dgn org islam kebanyakannya logo pengusaha bukan islam.
 

logammaut

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
9,742
Reaction score
412
Points
91
Kita org melayu populasi 70%. Teruskan kempen BMF supaya org melayu/islam pegang 70% kekayaan Malaysia. Sekarang ini bukan melayu yg pegang 70%.
 

ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,305
Reaction score
487
Points
41
Sekurang kurang aku dah tau, beras jasmine, beras cap masjid, sri murni, safi, dan jenis yg gunakan logo2 yg sinonim dgn org islam kebanyakannya logo pengusaha bukan islam.
jgn lupa bro, tulisan jawi...padahal kluaran ehemmmmmm2
 

مايكل سكوتفيلد

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 13, 2007
Messages
20,702
Reaction score
1,372
Points
201
Assalamualaikum warga bmf semua,ramai yang tanya dimanakah lokasi kedai anda berada,bagi memudahkan orang ramai sila dftarkan segera lokasi kedai anda

kini anda boleh mencari Pasaraya muslim di aplikasi bmf community yg berdekatan dengan anda seluruh Malaysia

Team bmf community adakan bisnes listing secara percuma kepada semua peniaga yg ada kedai fizikal mahupun kedai online utk mudahkan orang ramai mencari kedai anda

Bagi pengguna android boleh install di Google store https://play.google.com/store/apps/details?id=org.appdolph.login.android5eb57bf499562

Utk pengguna ios boleh register di sini utk sementara waktu seblum kami launching di applestore https://bit.ly/bmfcommunity
 

zackpenang

Fun Poster
Joined
Jan 9, 2010
Messages
100
Reaction score
51
Points
20
Kita org melayu populasi 70%. Teruskan kempen BMF supaya org melayu/islam pegang 70% kekayaan Malaysia. Sekarang ini bukan melayu yg pegang 70%.
Salah data ni tuan, Melayu cuma 59% saja jumlah penduduk Malaysia
Komposisi etnik
Pada tahun 2019,jumlah penduduk Malaysia adalah 32.7 juta yang merangkumi 90.2 peratus warganegara dan 9.8 peratus bukan warganegara.

68.88% merupakan kaum Bumiputera, dimana 58.7% terdiri daripada Bumiputera Melayu dan 4.13% dari Bumiputera Lain. Bumiputera Lain adalah terdiri daripada Orang Asli, Siam, Serani, , dan lain-lain minoriti bumiputera di Semenanjung Malaysia manakala ia dikenali sebagai Bumiputera Sabah dan Bumiputera Sarawak di Malaysia Timur. 64.4% merupakan kaum Dayak di Sarawak dan suku kaum Kadazan-Dusun majoriti di Sabah iaitu terletak di Malaysia Timur.

Kira kira 25.56% daripada penduduk Malaysia ialah kaum Cina. Masyarakat Cina Malaysia terdiri daripada orang Foochow, Hainan, Henghua, Hokkien, Kantonis, Hakka, Teochew dan lain-lain.

Masyarakat Orang India Malaysia pula merangkumi 6.73% daripada penduduk Malaysia yang terdiri daripada orang Tamil yang merupakan orang India terbesar di Malaysia, orang Malayali, Punjabi Sikh, Telugu dan lain-lain.

Manakala lain-lain kaum pula seramai 0.9 % adalah orang yang berketurunan Bangsa Asia Lain, dan Bangsa Dunia yang lain yang diberi taraf warganegara mengikut syarat-syarat tertentu.[1]

Kepadatan penduduk Malaysia tidak seragam, dengan hampir 25.8 juta daripada 31.9 juta rakyat Malaysia menetap di Semenanjung Malaysia.



Komposisi agamaSunting

Rencana utama: Agama di Malaysia
Agama di Malaysia
AgamaPeratus
Islam
63.3%%​
Buddha
19.8%%​
Kristian
9.2%%​
Hinduisme
6.5%​
Lain-lain Agama
1.7%​
Tiada Agama/Agama tidak diketahui
0.5%​
Islam merupakan agama yang paling meluas dianuti di Malaysia sebanyak 63.3%. Selebihnya adalah agama lain yang dianuti orang Malaysia adalah Buddha (19.8%), Kristian (9.2%), Hindu (6. 5%), Lain-lain agama (1.7%) dan tiada agama atau agama tidak diketahui adalah sebanyak 0.5%. Lain-lain agama termasuklah Agama rakyat Cina, agama Sikh, agama Yahudi, dan lain-lain.
 

logammaut

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
9,742
Reaction score
412
Points
91
Aku tulis secara anggaran kasar melayu/bumiputera 70% dan bukan melayu 30% sekadar utk menggambarkan 70% kekayaan negara patut dimiliki oleh org melayu/bumiputera. Tidak sepatutnya 70% kekayaan dimiliki oleh 30% bukan bumiputera.

Sama jugak dlm seksyen politik aku menggambarkan 70% MP mestilah org melayu/bumiputera, yg mana tidak patut diperintah oleh 30% bukan melayu/bumiputera.

Aku sekadar nak tekankan masyarakat Melayu/Bumiputera 70% populasi wajar mendapat 70% hak ke atas semua di Malaysia. Value 70%/30% mudah diingat dan ditanam dlm minda. Kalau nak tulis tesis bole la amik kira titik perpuluhan.

Salah data ni tuan, Melayu cuma 59% saja jumlah penduduk Malaysia
Komposisi etnik
Pada tahun 2019,jumlah penduduk Malaysia adalah 32.7 juta yang merangkumi 90.2 peratus warganegara dan 9.8 peratus bukan warganegara.

68.88% merupakan kaum Bumiputera, dimana 58.7% terdiri daripada Bumiputera Melayu dan 4.13% dari Bumiputera Lain. Bumiputera Lain adalah terdiri daripada Orang Asli, Siam, Serani, , dan lain-lain minoriti bumiputera di Semenanjung Malaysia manakala ia dikenali sebagai Bumiputera Sabah dan Bumiputera Sarawak di Malaysia Timur. 64.4% merupakan kaum Dayak di Sarawak dan suku kaum Kadazan-Dusun majoriti di Sabah iaitu terletak di Malaysia Timur.

Kira kira 25.56% daripada penduduk Malaysia ialah kaum Cina. Masyarakat Cina Malaysia terdiri daripada orang Foochow, Hainan, Henghua, Hokkien, Kantonis, Hakka, Teochew dan lain-lain.

Masyarakat Orang India Malaysia pula merangkumi 6.73% daripada penduduk Malaysia yang terdiri daripada orang Tamil yang merupakan orang India terbesar di Malaysia, orang Malayali, Punjabi Sikh, Telugu dan lain-lain.

Manakala lain-lain kaum pula seramai 0.9 % adalah orang yang berketurunan Bangsa Asia Lain, dan Bangsa Dunia yang lain yang diberi taraf warganegara mengikut syarat-syarat tertentu.[1]

Kepadatan penduduk Malaysia tidak seragam, dengan hampir 25.8 juta daripada 31.9 juta rakyat Malaysia menetap di Semenanjung Malaysia.



Komposisi agamaSunting

Rencana utama: Agama di Malaysia
Agama di Malaysia
AgamaPeratus
Islam
63.3%%​
Buddha
19.8%%​
Kristian
9.2%%​
Hinduisme
6.5%​
Lain-lain Agama
1.7%​
Tiada Agama/Agama tidak diketahui
0.5%​
Islam merupakan agama yang paling meluas dianuti di Malaysia sebanyak 63.3%. Selebihnya adalah agama lain yang dianuti orang Malaysia adalah Buddha (19.8%), Kristian (9.2%), Hindu (6. 5%), Lain-lain agama (1.7%) dan tiada agama atau agama tidak diketahui adalah sebanyak 0.5%. Lain-lain agama termasuklah Agama rakyat Cina, agama Sikh, agama Yahudi, dan lain-lain.
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster Of Month
Joined
Jun 17, 2007
Messages
5,581
Reaction score
1,098
Points
151
Sy nak bg tau
Grab tu milik org cina

kalau bole pemandu2 melayu kita beralih la kpd ehailing lain
 
Sponsored Post
Top
Log in Register