BTC USD 37,834.1 Gold USD 1,792.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

stealthmovic

Active+ Member
Messages
3,214
Joined
Oct 16, 2011
Messages
3,214
Reaction score
97
Points
40

Tiada PKPD dilaksanakan, dilanjutkan atau ditamatkan​


MGF30052021_LOCKDOWN-SABAK-BERNAM-4.jpg


Tiada Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan, dilanjutkan atau ditamatkan diumumkan oleh kerajaan semalam.- Gambar hiasan.

KUALA LUMPUR – Tiada Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan, dilanjutkan atau ditamatkan diumumkan oleh kerajaan semalam.
Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN), Datuk Rodzi Md. Saad berkata, tiada sebarang lokaliti di negara dikenakan PKPD.

“Tiada PKPD, tiada pelanjutan PKPD dan tiada penamatan PKPD,” katanya dalam satu kenyataan di Facebook MKN hari ini. – MalaysiaGazette

 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,497
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,497
Reaction score
17,856
Points
2,536
Awards
1

Tiada PKPD dilaksanakan, dilanjutkan atau ditamatkan​


MGF30052021_LOCKDOWN-SABAK-BERNAM-4.jpg


Tiada Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan, dilanjutkan atau ditamatkan diumumkan oleh kerajaan semalam.- Gambar hiasan.

KUALA LUMPUR – Tiada Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan, dilanjutkan atau ditamatkan diumumkan oleh kerajaan semalam.
Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN), Datuk Rodzi Md. Saad berkata, tiada sebarang lokaliti di negara dikenakan PKPD.

“Tiada PKPD, tiada pelanjutan PKPD dan tiada penamatan PKPD,” katanya dalam satu kenyataan di Facebook MKN hari ini. – MalaysiaGazette


Teruskan je macam biasa
Jangan ada PKP lagi
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,497
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,497
Reaction score
17,856
Points
2,536
Awards
1
COVID-19 | 36 Kematian Lagi Direkod

36 kematian baharu akibat jangkitan COVID-19 dilaporkan setakat tengah malam tadi.

Ia menjadikan jumlah keseluruhan kematian kepada 30,574 orang daripada 2.64 juta kes positif yang dikesan di negara ini.

 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,497
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,497
Reaction score
17,856
Points
2,536
Awards
1

مايكل سكوتفيلد

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,197
Paid Membership
Joined
May 13, 2007
Messages
23,197
Reaction score
1,680
Points
201
Awards
1
Status terkini COVID-19, 5 Dis 2021

Kes sembuh = 4,929
Jumlah kes sembuh = 2,566,159 (96.5%)

Kes baharu positif = 4,298 (23 import)
Jumlah kes positif = 2,658,772

Kes kematian = 40
Jumlah kes kematian = 30,614 (1.16%)

Kes aktif = 61,999 (-671)

Kes dirawat di ICU = 378 (+20)
Bantuan alat pernafasan = 172 (+17)
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
333,497
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
333,497
Reaction score
17,856
Points
2,536
Awards
1
Kes menurun sikit hari ni
Harap esok pun rendah
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
gemgemgemgemgem
Messages
98,985
Paid Membership
Top Poster #3
Joined
Jun 3, 2013
Messages
98,985
Reaction score
15,855
Points
2,066
Awards
1

Sakinah Sulong

2j ·

Antivaksin selalu mewarwarkan tentang bahaya vaksin dengan segala kesan sampingannya.

Mereka tak percaya yang vaksin berkesan untuk mengurangkan penyakit merebak dan komplikasinya.

MEREKA LUPA BAHAYA COVID LEBIH NYATA DAN BAHAYA.

Kami di bidang perubatan sudah mula menerima pesakit yang mengalami kesan akibat Covid.
LONG COVID.

Simptom yang berterusan atau muncul walaupun sudah 6 minggu berlalu selepas jangkitan Covid.

Mari saya kongsi satu cerita.

REAL STORY
Ini juadah yang dikirim kepada saya oleh seorang pesakit yang mengalami Long Covid. Dia didiagnosa kena Covid yang teruk sehingga dimasukkan ke ICU pada tahun lepas.

Selepas sebulan di hospital, dia discaj dan menanggung kesannya.

Beberapa bulan selepas keluar hospital, dia hanya menggunakan kerusi roda kerana dia tak mampu berjalan. Nafasnya pendek.

Tidurnya terganggu.

Ingatannya teruk, apa dia makan untuk breakfast hari tu pun dia lupa. Malah dia perlukan bantuan untuk menyuap makanan.

Anak perempuannya kena berhenti kerja untuk menguruskannya.

Sedikit demi sedikit, dengan rawatan dan jagaan yang baik daripada ahli keluarga, dia beransur pulih.

Dalam sessi klinik saya yang terbaru, dia dah boleh berjalan. Berbual.

Ingatannya memang bagus.

Dia cakap, "Doktor makan kambing?"

"Saya niat nak bagi makanan kepada doktor dan staff. Saya bersyukur, saya masih hidup. Ini tanda terima kasih saya sebab saya sihat sekarang. Kita kena banyak memberi.."

Dan inilah juadah yang dia kirimkan semalam.

Long Covid memang real.

Bagi yang mengalaminya, proses nak pulih bukannya mudah.

Bukankah lebih baik, ianya dicegah?
#Membebelsayang


262411070_10159883358112417_1052846519727075435_n.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register