BTC USD 33,943.9 Gold USD 1,783.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
81,126
Reaction score
13,016
Points
1,906
Nak expect apa bro kalau pkp tapi xmcm pkp. Dekat sebulan dah pkp separuh masak ni.

Nak betul2 nampak signifikan kes turun, buat mcm pkp 1.0 dulu.

Tapi tulah, kita orang kebanyakan ni nampak dah puncanya, tapi yg atas2 tu masih pura2 xnampak lagi.

tempat kerja dan kilang yg create kluster
 
Sponsored Post

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,896
Reaction score
442
Points
51
tempat kerja dan kilang yg create kluster

Itulah mek.
Masalahnya tempat pencetus cluster tu yg depa kasi running time pkp ni.
Nak ckp pun malas dh.

Yg hilang kerja setiap hari makin bertambah.
Yg makan gaji hari semakin hari semakin terasa sempit.

Alang2 dh komen ni nak ingatkan,

pakat2 la check jiran masing2 kot2 ada yg terputus bekalan makanan, keperluan asas dsb.
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,780
Reaction score
1,301
Points
156
Kemenkes pun garu kepala kalau macamni. PKP tengah buat ning tapi kes macamni jugak.
At least dapat maintain jangan naik R-naught 1.2 yang boleh cecah 10-15k sehari.
Kerajaan sekarang tengah mengejar masa Vaksin vs Kluster Kerja.
Ada yang berpendapat sebaiknya vaksin diberi dahulu ke kawasan padat pekerja untuk turunkan kes harian.
Tapi KKM pergi mencari mereka yang lain di pelusuk negara yang low risk.
Kedua2 langkah tu betul, itu yang saya maksudkan mengejar masa Vaksin vs Kluster.
 

chel_fi82

Active+ Member
Joined
Nov 25, 2009
Messages
4,576
Reaction score
76
Points
40
Waktu lockdown/PKP 3.0 berniaga lah elok 2 jangan duk bergaduh sesama sendiri.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register