BTC USD 49,457.9 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral [UPDATE] Bomba lemas ketika selamat mangsa banjir di Melaka telah meninggal dunia

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,693
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,693
Reaction score
16,562
Points
2,376
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,693
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,693
Reaction score
16,562
Points
2,376
LEMAS | Anggota Bomba Dibawa Arus Deras Meninggal Dunia

Anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Melaka Tengah yang tidak sedarkan diri selepas dibawa arus deras di Kampung Sungai Putat, meninggal dunia ketika menerima rawatan, jam 3.11 pagi tadi.

 

silasroon

Active+ Member
Messages
4,427
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,427
Reaction score
1,752
Points
111
Besar jasa kawan yang selamatkan kita tu
Silap² dia skali leh lemas sebab kita panik
Betul.....mudah-mudahan kawan yang selamatkan saya tu masuk syurga. Tu je boleh doakan untuk dia.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,693
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,693
Reaction score
16,562
Points
2,376
Betul.....mudah-mudahan kawan yang selamatkan saya tu masuk syurga. Tu je boleh doakan untuk dia.

Sama jugak doa saya untuk kawan saya tu
Amin
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,893
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,893
Reaction score
3,018
Points
206
Betul dah tu
Pernah jugak merasa pengalaman lemas masa kecik dulu
Alhamdulillah umur masih panjang
Kawan sempat selamatkan

aku pulak penah selamatkan member aku lemas
sampai aku sendiri nak lemas
dan ikutkan aku sbenarnye dah redha nak join member aku tu p ' alam lain sama2'
tapi ajal belum sampai, aku dapat selamatkan diri dan die gak
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,693
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,693
Reaction score
16,562
Points
2,376
aku pulak penah selamatkan member aku lemas
sampai aku sendiri nak lemas
dan ikutkan aku sbenarnye dah redha nak join member aku tu p ' alam lain sama2'
tapi ajal belum sampai, aku dapat selamatkan diri dan die gak

Respek dekat org yang mampu selamatkan org lemas ni
Sebab dah tgk org tunjuk cara nak selamatkan orang lemas
Payah weh
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,893
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,893
Reaction score
3,018
Points
206
Respek dekat org yang mampu selamatkan org lemas ni
Sebab dah tgk org tunjuk cara nak selamatkan orang lemas
Payah weh
Itu pasal aku sekali nak lemas
Sbb member aku p tekan kepala aku masuk air
Jenuh aku berenang ke air cetek

Masa aku dah give up tu aku stop
Then kaki aku boleh cecah dasar air (maksudnye dah sampai kawasan cetek)
So aku 'jalan' je la sampai kawasan betul2 cetek
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,693
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,693
Reaction score
16,562
Points
2,376
Itu pasal aku sekali nak lemas
Sbb member aku p tekan kepala aku masuk air
Jenuh aku berenang ke air cetek

Masa aku dah give up tu aku stop
Then kaki aku boleh cecah dasar air (maksudnye dah sampai kawasan cetek)
So aku 'jalan' je la sampai kawasan betul2 cetek

Kena tempat mcm tu ok lagi la
Boleh dh jalan
Kalau masih dalam
Penat tu nak kayuh kaki
Boleh krem peha
Abiss
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
324,693
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
324,693
Reaction score
16,562
Points
2,376
AL-FATIHAH | Pemergian Allahyarham Dirasai Seluruh Negara

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob merakamkan ucapan takziah kepada keluarga anggota bomba Allahyarham Pegawai Bomba Kanan (PBK) II, Mohd Diya Che Jusoh, 46, yang meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri akibat dibawa arus deras di Kampung Sungai Putat, Melaka, semalam.

Menteri Perumahan Dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican dan Dewan Negara turut merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham.

 

azham

Super Active Member
Messages
7,305
Joined
Dec 20, 2012
Messages
7,305
Reaction score
2,003
Points
156
Besar jasa kawan yang selamatkan kita tu
Silap² dia skali leh lemas sebab kita panik
Kalau zaman 80an dulu boleh dapat pingat Hang Tuah.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register