Update: Berapa top speed kereta anda yg penah anda test dan apakah risikonya ??

CG Sponsors




lanst

Active+ Member
Joined
Aug 6, 2009
Messages
4,968
Reaction score
77
Points
30
Salam?

Sy cuma nk syer...

Kdg2 ada masanya aku ni..gila2 bwk kereta...

So sape2 yg kaki race tu...meh kongsi top speed kereta anda secara jujur yg penah anda cuba...

Mula2 anda cuma perlu msukkan detail

>Jenis kereta dan thn dibuat:

>Jenis enjin:

>Kelajuan:

Sy mulakan


Wira thn 2000

mitsubishi dosh 4g91 standart..

190km/j..meter sy cuma 180 tp santak tiang...sy agk dlm 190km/j sbb injin cut off..stendat lg le...:))

tobat dah xnak bwk laju...:))

sape nk syer...meh lah...

T.kasih

Baru update:
Risikonya bwk kereta laju2: berdasarkan pengalaman...INJIN gasket cepat terbako...sbb piston tu compress terlalu kuat...gasket pecah..nnt air kat tangki coolent tu akan terkeluar...injin cpt panas...head bleh bengkok...Ha..sape nak test top speed tu, stanby la duit tok top overhaul...:))

yg kedua...risiko kemalangan...cubalah byangkan kalau dah laju 190km/j kalau langar blakang lori benti...:-?

Aku dah tobat x nak bawak laju...:)) ko ia laa...!!:))

sape ade pengalaman tu mehlah syer..

Tq
 
Last edited:
Sponsored Post

frybeez

Active Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
1,575
Reaction score
6
Points
25
20kmj di kawasan sekolah...

mane leh laju2!!
 

MASTER ZEKAMAN

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,231
Reaction score
51
Points
30
aku tak laju mana..250km/j jer...kereta apa..rahsia...hahahha
 

Hidier

Legendary Member
Joined
Feb 6, 2010
Messages
11,681
Reaction score
905
Points
161
Paling laju aku pernah bawak 180 je...gen2 2004..takut nk bawak lebih...hehe
 

zaini_uitm82

Fun Poster
Joined
Feb 22, 2007
Messages
443
Reaction score
72
Points
20
aku pulak 230km/h kereta merc e240... still boleh tekan lagi.. tp tak berani... just nak test jer time tu.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

CoqBadaq

Active Member
Joined
Mar 31, 2008
Messages
1,865
Reaction score
14
Points
25
gen 2 h line manual 2006
230km/h --> boleh tekan lagi...
enjin tak gegar langsung sedap bawak...
 

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,592
Reaction score
60
Points
120
bro semua test kat highway mana ek top speed 2++km/h ni???

susah nak carik highway yang clear and rata... so far paling laju pernah bawak 180km/h.. civic 2.0... tu pun dah cuak sebab jalan tak rata.. nak terbang dah kereta..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register