BTC USD 50,285.2 Gold USD 1,825.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

untung x kalau aku buat biz nie

Joined
Aug 23, 2008
Messages
151
Reaction score
0
Points
10
lagi satu td aq ngah belek tshirt aq baru beli?pastu aq terpikir klau buat biz print tshirt ok gak..
lagi satu kebanyakan biz print tshirt nie di monopoli bumiputra so ok gak kalau buat biz nie. iklan kursus print tshirt pon ada gak dalam surat khabar so aq leh ar pegi sana kalau aq nak..tp aq pikir biz beli barang dari china and print tshirt pon menarik gak coz tshirt nie aq leh jual satu dunia dan harga pon memng murak and baju suatu keperluan wajib..so aq pon g lah jengok website alibaba.com
aq cari ar mesin printer tshirt so aq nak mintak pandangan korang dengan printer yang disenaraikan..
http://www.alibaba.com/product-gs/206876857/t_shirt_printer.html

http://www.alibaba.com/product-free/103754783/T_Shirt_printer_Vario_TX3W_II.html

and sesape tau supply/dealer tshirt prinet leh ar post kat sini.coz ari tu ade owang post harga satu mesin rm 80k(wahlau??!!!) mahal gal tp bila aq bukak alibaba harga paling murah dalam 4k-17k jer..dakwat dia nak cari mana ek?




asalammualaikum....

aku ingat nak buat biz jual barang komputer,handphone and playstation ar plak..

barang2 nie aq ingat aq nak beli terus dari china..aq dah try kira
kalau aq pegi ke china/hk dalam mase dua hari tambang airasia pegi balik cuma rm 674.pastu aq dah contact dah dealer/supply kat china guna alibaba.com aq kata ngan dia kalau aq datang kat sana boleh ker berurusan jual beli ngan aq so dia kata boleh jer..so ini pengiraan aq kalau aq beli 500 unit thumb drive 16 gb ngan untung skali..

kos pegi balik =rm674
1 thumb drive =harga dalam rm20/30(aq kira 30 jer senang)
1x500 thumb drive =rm15000
jual kat malaysia(supply kat kdai or jual kat orang)

dalam rm150 setiap satu

harga jual rm150 tolak modal rm30=untung rm120

rm120x500=rm60000
brand kingston..
ok x???

so sekarang aq nak tanya
kalaulah barang2 nie aq beli terus kat china boleh x aq bawak masuk terus kat malaysia macam bawak beg pakaian mase kat airport
ataupon aku dah beli aq terus corier kan pakai fedex ker atau ape2?

kalau biz nie jalan ok and kedai banyak amik barang aq ingat leh amik stok sebulan 2 kali...than aq nak bukak syarikat...

:)paid:)paid:)paid

lagi satu ade miss dari hk nie dia tawarkan aq rm 1000(malaysia) untuk ps3 160gb ok kan..aq rase maybe kalau aq jdik pegi ps3 aq beli dalam 10 biji..esk aq nak try call sesape yang patut untuk tanya cukai..



antara barang yang leh dapat untung sebagai pengedar..
ps3 120/160gb=untug leh cecah rm350/400 sebiji
handphone nokia(n series)=boleh untung dalam rm200-400 sebiji..
memory card leh untung dalam rm50-100

skrang aq ngah cari dealer kat china gak..plan nak borong kat sana..pastu jdik pengedar kat malaysia..
 
Last edited:
Sponsored Post

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,546
Reaction score
265
Points
41
thumb drive 8gb rm150 sebiji? ayo..yo...

aku tgk kat lowyat tu rm60 je...
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
thumb drive 8gb rm150 sebiji? ayo..yo...

aku tgk kat lowyat tu rm60 je...

Yang nie double sim punya..:))
Beb.. Ko ingat senang2 jer ker bawak masuk barang banyak2 nih.. Seketul dua leh ler kastam wat donno jer..
 

min9797

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
3,093
Reaction score
91
Points
30
adehh ko ni..nak biz tapi perkembangan semasa x ikut..camna ni...
 

marley

Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
1,667
Reaction score
8
Points
25
seram lh ko punya plan bro..:-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register