BTC USD 37,285.1 Gold USD 1,796.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Unit Trust Singapore

huzaimi

Freshie
Messages
42
Joined
Dec 5, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Ader pertanyaan mengenai pasaran di Singapura?
Bole tanye saye. Saya licensed financial advisor di Singapura ni.
 
Sponsored Post

acib

Active Member
Messages
2,403
Joined
Dec 5, 2007
Messages
2,403
Reaction score
1
Points
25
terangkan le yerk ape jenis unit trust yg ade, dari company ape, then ade islamic fund tak ?
 

goal_hunter

Active Member
Messages
2,495
Joined
Feb 14, 2008
Messages
2,495
Reaction score
8
Points
25
ni org singapore ker ni? ker dari kategori makan budu or tempoyak or cincaluk?
 

azam575

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
99,748
Joined
Jul 19, 2007
Messages
99,748
Reaction score
832
Points
576
Awards
1
Ader pertanyaan mengenai pasaran di Singapura?
Bole tanye saye. Saya licensed financial advisor di Singapura ni.
salam,

bleh citer skit pasal unit trust kat sana? org luar bleh join tak? persen setahun brapo?
 

huzaimi

Freshie
Messages
42
Joined
Dec 5, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Fund Manager :

AIG Global Investment Corporation (S) Ltd
APS Asset Management Pte Ltd
APS Komaba Asset Management Pte Ltd
AXA Wealth Management Singapore Pte Ltd
Aberdeen Asset Management Asia Limited
AllianceBernstein (Singapore) Ltd.
Allianz Global Investors Singapore Ltd
BNP Paribas Asset Mgt (S) Ltd
BNP Paribas Asset Mgt (S) Ltd - SGD
DBS Asset Management
DWS Investment S.A.
DWS Noor Islamic Funds plc
Deutsche Asset Management (Asia)
FIL Investment Management (S'pore) Ltd
FIL Investment Management (Singapore) Limited
First State Investments (Singapore)
Fortis Investments
Franklin Templeton Investments
Fullerton Fund Management Company Ltd
HSBC Global Asset Management (Singapore) Limited
Henderson Global Investors (Singapore) Limited
ING Investment Management
Legg Mason Investments
Legg Mason Investments (Recognized)
Lion Global Investors Limited
Phillip Capital Management
Prudential Asset Management (S)
SG Asset Management (Singapore)
Schroder Investment Management
UBS Global Asset Management (Singapore) Ltd
UOB Asset Management
World Investment Opportunities Funds

Takaful Unit Trust Fund Manager:
DWS Noor Islamic Funds plc
 

huzaimi

Freshie
Messages
42
Joined
Dec 5, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Di Singapore, clients will be charge around 1 percent to 3 percent up front fee. Tapi clients will also be charged an extra 1.5 percent annually for active portfolio management..so kalau upfront fee 1 percent then total charge is onli 2.5 percent for 1st year..
This package is better because kalau clients nak do a rebalancing, takde fee involved. Banks pat Singapore will charge ard 5 percent maximum and another 3 percent maximum for switching...So clients are better off investing their money with financial advisors rather then in banks...
 

huzaimi

Freshie
Messages
42
Joined
Dec 5, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Tak bnyk Takaful unit trust pat singapura kerana demand tak bnyk, kebanyakan investors adalah org Ciner dan foreign investors. Takaful funds memang halal tapi returns not dat much. Bnyk investors suka invest kat high risk unit trust exposed to china and india, lagipun harga unit trust da murah pasal ekonomi surut. Tapi for long term, then investing kat high risk unit trust is ideal.
 

huzaimi

Freshie
Messages
42
Joined
Dec 5, 2008
Messages
42
Reaction score
0
Points
6
Saya rase foreign investors like Malaysians lagi untung biler invest pat SIngapore because bnyk choice of funds pat singapore, Singapore currency is stronger. Jadi kalau invest in Sing dollars, bila untung then tukar to malaysian ringgit lebih bnyk kan. Ade aper2 pertanyaan bole post saya k..

Pada advisor malaysia di sini, saya berharap bole bekerjasama dgn anda sumer...
 

PeRwaRis

Active+ Member
Messages
3,308
Joined
Oct 14, 2007
Messages
3,308
Reaction score
47
Points
30
elaborate la sket ttg fund performancee? berapa average annual return dan total return since launch date..

Initial investment?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register