BTC USD 37,276.1 Gold USD 1,797.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Undang2 Pejabat Yang Buat Kita Rasa Nak Resign

Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,686
Joined
Jan 12, 2008
Messages
24,686
Reaction score
4,118
Points
261
Awards
1
kerja dgn org kena ikut rule la,tak sesuai angkat kaki .
betul tu.....yg sakit hati....kita ikut rules....tapi anak emas boss tak ikut rules....malas langgar lagi rules besar yg company buat....tapi relax je.....warning letter dah dapat...tapi masih lagi sabar dia dok langgar rules.......kita nak langgar karang kena surat pula.....
 

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
18,246
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
18,246
Reaction score
3,165
Points
261
Awards
1
Ini company bapak saya punya ikut suka sy nk buat rules apa, dialong dlm drama hahaha
 

Name:

Active Member
Messages
2,240
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,240
Reaction score
309
Points
51
betul tu.....yg sakit hati....kita ikut rules....tapi anak emas boss tak ikut rules....malas langgar lagi rules besar yg company buat....tapi relax je.....warning letter dah dapat...tapi masih lagi sabar dia dok langgar rules.......kita nak langgar karang kena surat pula.....
selalunya bos lelaki anak emas mesti pompuan ,sekali kenyit mata terus jatuh kerusi.
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,458
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,458
Reaction score
22,262
Points
1,831
Awards
1
Lepas habis belajar diploma,
Saya sempat bekerja di McDonald's.

Saje-saje nak isi masa sementara tunggu DBKL panggil masuk kerja.

Hari pertama bekerja,
Saya kena jaga bahagian 'Dining Area',
Kena lap meja,
Kena mop lantai,
Kena sapu,
Kena buang sampah.

Biasalah orang baru bekerja,
Memang terkial-kial,
Haritu je,
Kena maki hamun dengan pengurus,
Berdesing telinga kena tengking campur dengan perkataan B*d*h.

Mujur partner laki tu banyak tolong,
Sangat baik membantu,
Terangkan itu ini.

Hari kedua,
Saya jaga bahagian menggoreng kentang,
Ada kentang yang terjatuh,
Ada yang masak kemudian terlebih masa menunggu,
Dah kena buang,
Kena lagi sedas kena marah.

Hari ketiga,
Saya tak masuk kerja dah,
Konon waktu tu hati tisu sangat.

Beberapa hari kemudian,
DBKL panggil untuk lapor diri,
Jadi,
Tak sempat menganggur lama.

Dah masuk kerja,
Bahagian Kebersihan Makanan,
Dapat kawasan jagaan,
Tup tup,
McDonald's yang saya kerja haritu,
Yang saya kena maki tu,
Duduk bawah jagaan saya.

Itu jam,
Bila saya datang McDonald's tu,
Dengan uniformnya,
Pengurus memang cam muka Saya.

Itulah harinya yang saya lihat pengurus tu sangat baik tutur katanya 😆

Pelajaran untuk kita,
Harini kita berkuasa,
Bukan selamanya kita berkuasa,
Esok lusa kuasa kita dah tinggalkan kita

 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,735
Joined
May 6, 2019
Messages
1,735
Reaction score
899
Points
81
Lepas habis belajar diploma,
Saya sempat bekerja di McDonald's.

Saje-saje nak isi masa sementara tunggu DBKL panggil masuk kerja.

Hari pertama bekerja,
Saya kena jaga bahagian 'Dining Area',
Kena lap meja,
Kena mop lantai,
Kena sapu,
Kena buang sampah.

Biasalah orang baru bekerja,
Memang terkial-kial,
Haritu je,
Kena maki hamun dengan pengurus,
Berdesing telinga kena tengking campur dengan perkataan B*d*h.

Mujur partner laki tu banyak tolong,
Sangat baik membantu,
Terangkan itu ini.

Hari kedua,
Saya jaga bahagian menggoreng kentang,
Ada kentang yang terjatuh,
Ada yang masak kemudian terlebih masa menunggu,
Dah kena buang,
Kena lagi sedas kena marah.

Hari ketiga,
Saya tak masuk kerja dah,
Konon waktu tu hati tisu sangat.

Beberapa hari kemudian,
DBKL panggil untuk lapor diri,
Jadi,
Tak sempat menganggur lama.

Dah masuk kerja,
Bahagian Kebersihan Makanan,
Dapat kawasan jagaan,
Tup tup,
McDonald's yang saya kerja haritu,
Yang saya kena maki tu,
Duduk bawah jagaan saya.

Itu jam,
Bila saya datang McDonald's tu,
Dengan uniformnya,
Pengurus memang cam muka Saya.

Itulah harinya yang saya lihat pengurus tu sangat baik tutur katanya 😆

Pelajaran untuk kita,
Harini kita berkuasa,
Bukan selamanya kita berkuasa,
Esok lusa kuasa kita dah tinggalkan kita

nice bro

complete dah plot cerita ni kalau nak buat telemovie

manager lamaku terciduk
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,686
Joined
Jan 12, 2008
Messages
24,686
Reaction score
4,118
Points
261
Awards
1
Lepas habis belajar diploma,
Saya sempat bekerja di McDonald's.

Saje-saje nak isi masa sementara tunggu DBKL panggil masuk kerja.

Hari pertama bekerja,
Saya kena jaga bahagian 'Dining Area',
Kena lap meja,
Kena mop lantai,
Kena sapu,
Kena buang sampah.

Biasalah orang baru bekerja,
Memang terkial-kial,
Haritu je,
Kena maki hamun dengan pengurus,
Berdesing telinga kena tengking campur dengan perkataan B*d*h.

Mujur partner laki tu banyak tolong,
Sangat baik membantu,
Terangkan itu ini.

Hari kedua,
Saya jaga bahagian menggoreng kentang,
Ada kentang yang terjatuh,
Ada yang masak kemudian terlebih masa menunggu,
Dah kena buang,
Kena lagi sedas kena marah.

Hari ketiga,
Saya tak masuk kerja dah,
Konon waktu tu hati tisu sangat.

Beberapa hari kemudian,
DBKL panggil untuk lapor diri,
Jadi,
Tak sempat menganggur lama.

Dah masuk kerja,
Bahagian Kebersihan Makanan,
Dapat kawasan jagaan,
Tup tup,
McDonald's yang saya kerja haritu,
Yang saya kena maki tu,
Duduk bawah jagaan saya.

Itu jam,
Bila saya datang McDonald's tu,
Dengan uniformnya,
Pengurus memang cam muka Saya.

Itulah harinya yang saya lihat pengurus tu sangat baik tutur katanya 😆

Pelajaran untuk kita,
Harini kita berkuasa,
Bukan selamanya kita berkuasa,
Esok lusa kuasa kita dah tinggalkan kita

Kalau owner company maki hamun staff pun boleh dikatakan tak beradab...apatah lagi Pengurus yg juga makan gaji sama dgn kita.....hakikatnya bergantung mcm mana mereka itu diajar dan di didik dari kecil.....walhal nak hormat staff..cakap baik baik tak rugi pun....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register