BTC USD 50,128.1 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Undang2 Pejabat Yang Buat Kita Rasa Nak Resign

BRAVOZULU

Active Member
Messages
1,608
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,608
Reaction score
183
Points
33
dulu masa handle bebudak aku paling pantang klu ada game dlm komputer office. klu aku jumpa dia org main game lagi laaa berapi kena dgn aku.
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,809
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,809
Reaction score
22,056
Points
1,671
ofis ak xsuka satu je. kerani mcm bos. eh x mmg bos pun

ak kua dr bilik bos, pesan pe bos ckp kt kerani ppuan ni. eh bole die x pcaya, siap masuk bilik bos confirmkn pe ak ckp. apa musibat perangai ko ni
 

zahidin80

Active+ Member
Messages
3,244
Joined
Sep 24, 2011
Messages
3,244
Reaction score
100
Points
33
Aku x suka bos over n perasan one man rules. Bole plak dia kata jgn ada poslaju sampai offc... Wat d la....
 

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,798
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,798
Reaction score
414
Points
141
mcm tau2 ja aku blah sbb dpt kerja kt lain..:p
tp lepas keja kt tmpt baru pn satu hal pulak..
kerja base contract setahun,kena pulak zaman skg ni,contract abis gitu je..xdapat offer sambung...:((

malang btol..x keje laa ni..
aku skang ni nak cuba bidang lain..bidang sales plak..harap2 ade laa laluan mudah..x sanggup nak lalui politik dept akaun..gilerr tu dah 4 tahun stuggle ngan sikap lepas tangan org lain..
 

myrayyan

Legendary Member
Messages
14,409
Joined
Apr 12, 2010
Messages
14,409
Reaction score
75
Points
130
rules attendance tu yg buat ak blah jgak dulu..
datang lmbt 15 minit dh kena ganti tolak gaji bagai..
dengan hujan aku redah, basah kuyup bagai xda pn nk appreciate..
rumah ak nk pergi opis pn bukan dekat,dekat sejam nk smpi 56km..
bila ak kena OT sampi ke subuh,kul 6-7pg bru nk balik rumah then kul 2 nk kena msuk balik apa smua xnk plak diorg pkir..
bulan puasa lagi la,1st day puasa bru dok tbayang nk p trawih,dah kena stayback..lepas2 tu smpi ke raya mmg lg haram la,bukak puasa kt opis,sahur pn kt opis..tu pn xckup lg,cuti raya pn xapprove..
bila hantar surat rsign,bigboss si datuk owner sdiri dtg,
"no need for 2month notice,if u want u can go now,just sign the letter and we will pay u every cent,i've speak with your principal,we have enough worker with the job right now"
elok ak sign je surat,geng IT terus datang backup segala kerja dalam PC,takot ak sabotaj kot..yg geng HR plak dtg kutip segala benda,stationery, even pemadam yg aku dah pakai pn ada dlm checklist..

maknanya ko pekerja yg bagus lah n bos2 ko amk kesempatan atas kelebihan kepakaran yg ko ade..keje swasta rules mmg byk xmsk akal sbb diorg nak cari untung je..compny ipar myb de prob skit gaji bos dpt penuh je tp staf 3x gaji diorg byr berperingkat nk smpi hjg bulan umpama korek lubang sana kambus lubang sini sbb nak byr gaji pekerja
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Kalau serius nak resign buat biz bagi lebih 20k sebulan blah

Kalau naik turun 20k sat jatuh plak tak stabil jangan la

Zaman lani nak dapat keja susah sat resign tak dapat keja lain sakit plak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,809
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,809
Reaction score
22,056
Points
1,671
C2TVwnOUUAAgcW0.jpg

..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,809
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,809
Reaction score
22,056
Points
1,671
"Orang yang banyak kerja, banyak silap. Orang yang kurang kerja, kurang silap."

FB_IMG_1634803270715.jpg
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
34,976
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,976
Reaction score
2,473
Points
201
Kerja ni kene tgk ape yg kita nak capai.. gaji ka.. pengalaman ka.. pangkat ka.. dan lain2...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register