BTC USD 52,136.8 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Undang2 Pejabat Yang Buat Kita Rasa Nak Resign

kopirait

CG Top Poster Club
Messages
39,093
Joined
Apr 18, 2010
Messages
39,093
Reaction score
2,955
Points
206
semua benda kena isi borang.
nak fun time pun kena borang.
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,809
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,809
Reaction score
22,056
Points
1,671
rule2 ni la buat 1st time aku hilang keje..ade ke main internet pon bole dibuang??

haha. pecite bro skang. dh dapat keje baru ke
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Messages
35,312
Paid Membership
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,312
Reaction score
388
Points
136
rule2 ni la buat 1st time aku hilang keje..ade ke main internet pon bole dibuang??

erkkk..:( at least bagi la warning dulu...
aku main tenet ceo datang tegur jer..dahla dorang tengah meeting aku selamba main tenet..:eek::eek:
 

lejen kampung

Fun Poster
Messages
173
Joined
Dec 30, 2013
Messages
173
Reaction score
0
Points
15
rules attendance tu yg buat ak blah jgak dulu..
datang lmbt 15 minit dh kena ganti tolak gaji bagai..
dengan hujan aku redah, basah kuyup bagai xda pn nk appreciate..
rumah ak nk pergi opis pn bukan dekat,dekat sejam nk smpi 56km..
bila ak kena OT sampi ke subuh,kul 6-7pg bru nk balik rumah then kul 2 nk kena msuk balik apa smua xnk plak diorg pkir..
bulan puasa lagi la,1st day puasa bru dok tbayang nk p trawih,dah kena stayback..lepas2 tu smpi ke raya mmg lg haram la,bukak puasa kt opis,sahur pn kt opis..tu pn xckup lg,cuti raya pn xapprove..
bila hantar surat rsign,bigboss si datuk owner sdiri dtg,
"no need for 2month notice,if u want u can go now,just sign the letter and we will pay u every cent,i've speak with your principal,we have enough worker with the job right now"
elok ak sign je surat,geng IT terus datang backup segala kerja dalam PC,takot ak sabotaj kot..yg geng HR plak dtg kutip segala benda,stationery, even pemadam yg aku dah pakai pn ada dlm checklist..
 

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,798
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,798
Reaction score
414
Points
141
haha. pecite bro skang. dh dapat keje baru ke

huhu.. blom..susah skang ni nak cari keje..kat jobstreet nampak laa 7e tgk resume 2 kali tapi buat masa ni mmg xde panggilan langsung..
 

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,798
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,798
Reaction score
414
Points
141
erkkk..:( at least bagi la warning dulu...
aku main tenet ceo datang tegur jer..dahla dorang tengah meeting aku selamba main tenet..:eek::eek:

btol tu..dah bagi warning, pastu dah x buat, kira ok laa..ini masih nak berkira2..

aku pon penah kantoi ngan bos cina main internet..dier x suka..tapi xde plak kene buang..kadang2 tambah keje ade laa..
 

fms

CG Top Poster Club
Messages
20,798
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,798
Reaction score
414
Points
141
rules attendance tu yg buat ak blah jgak dulu..
datang lmbt 15 minit dh kena ganti tolak gaji bagai..
dengan hujan aku redah, basah kuyup bagai xda pn nk appreciate..
rumah ak nk pergi opis pn bukan dekat,dekat sejam nk smpi 56km..
bila ak kena OT sampi ke subuh,kul 6-7pg bru nk balik rumah then kul 2 nk kena msuk balik apa smua xnk plak diorg pkir..
bulan puasa lagi la,1st day puasa bru dok tbayang nk p trawih,dah kena stayback..lepas2 tu smpi ke raya mmg lg haram la,bukak puasa kt opis,sahur pn kt opis..tu pn xckup lg,cuti raya pn xapprove..
bila hantar surat rsign,bigboss si datuk owner sdiri dtg,
"no need for 2month notice,if u want u can go now,just sign the letter and we will pay u every cent,i've speak with your principal,we have enough worker with the job right now"
elok ak sign je surat,geng IT terus datang backup segala kerja dalam PC,takot ak sabotaj kot..yg geng HR plak dtg kutip segala benda,stationery, even pemadam yg aku dah pakai pn ada dlm checklist..

huhu..mantap laa bro..
kene plak resign dpt keje baru..mmg masyuk laa dpt in lieu notice 2 bulan pastu dpt lagi gaji dari opis baru..
 

lejen kampung

Fun Poster
Messages
173
Joined
Dec 30, 2013
Messages
173
Reaction score
0
Points
15
huhu..mantap laa bro..
kene plak resign dpt keje baru..mmg masyuk laa dpt in lieu notice 2 bulan pastu dpt lagi gaji dari opis baru..

mcm tau2 ja aku blah sbb dpt kerja kt lain..:p
tp lepas keja kt tmpt baru pn satu hal pulak..
kerja base contract setahun,kena pulak zaman skg ni,contract abis gitu je..xdapat offer sambung...:((
 

agen14

Super Active Member
Messages
8,819
Joined
Nov 21, 2009
Messages
8,819
Reaction score
72
Points
75
Tpt keja ku ok je..masuk tak payah scan, boleh guna internet tapi ada limitlah.. hp sukati bedal, turun keja guna t shirt dgn suar jeans memang ngamlah dengan aku yg tak suka formal. Cuma yg aku sakit ati semenjak 2 ke 3 tahun ni ada batu api dan tukang jek.. mwnyampah betol.. sindir pun tak masuk line.. hampeh muka taraf kulit biawak..
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register